Свържете се директно с училищата - Сравнете 104 MBA Програми в Международна бизнес администрация 2023

104 MBA Програми в Международна бизнес администрация 2023

Преглед

Магистър по бизнес администрация е завършил степен получена от студенти, които са показали майсторство на бизнес изследвания. Този тип степен е един от най-популярните и забележителни по света. Тази усъвършенствана академична програма често отнема две или три години.

Какво е MBA в международната бизнес администрация? Изучаването на бизнеса и начина, по който корпорациите могат да действат по целия свят, е това, което прави този предмет уникален от другите програми на MBA. Тази област често проучва бизнес и финанси с акцент върху глобалните отношения на по-интензивно ниво от бакалавърска степен. Курсовете в този тип програми могат да включват управление на човешките ресурси, изготвяне на политики, управление на операциите, етика, маркетинг и организация.

Учениците, които учат на това академично ниво, могат да спечелят множество полезни черти, които могат да се използват в лична и професионална среда, включително силни преговорни и комуникационни умения. Тези студенти често оценяват данни и бизнес политики, които могат да им помогнат да усъвършенстват впечатляващи аналитични умения.

Разходите за придобиване на MBA често зависят от множество фактори. Програмите с по-изисквани курсове обикновено струват повече от по-кратки програми, въпреки че вида на университета или местонахождението на училището може да повиши или намали общото обучение. Перспективните студенти трябва да проучат и сравнят разходите за различните програми, за да направят информирано решение.

Кариерите в международната бизнес администрация са многобройни и могат да обхващат различни отрасли. Завършилите с магистърска степен по мениджмънт (MBA) често са по-лесно наети на ръководни позиции в сравнение с други, които имат само бакалавърска степен. Много завършили студенти са работили като икономисти, финансови анализатори, маркетинг мениджъри, мениджъри на човешки ресурси, търговски специалисти, борсови брокери и специалисти по връзки с обществеността.

Ако обмисляте възможностите за обучение, за да спечелите степен в международния бизнес, проучете многобройните възможности по света. Много училища предлагат програми за обучение в чужбина или имат онлайн курсове, така че можете да учите от дома. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • MBA
  • Бизнес проучвания
  • Бизнес администрация
  • Международна бизнес администрация
Области на обучение
  • Бизнес проучвания (104)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение