Keystone logo
Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Представление

Кратко представяне на ZUEL

Zhongnan университет по икономика и право, университет на хуманитарните и социални науки с икономика, мениджмънт и право като нейните три основни дисциплини, съгласувани с пет други дисциплини литература, история, философия, наука и инженерство, е институция на висшето образование в пряка връзка с Министерството на образованието и един от университетите, спонсорирани от "211 проекта", както и един от ключовите университетите на "985 Проект" Advantage Discipline иновационна платформа. Университетът разполага с два кампуса-Кампус South Lake и Кампус Shouyi, с бившия същество намира до красивата Саут Лейк и последният в близост до известния исторически обект от град Вухан, Жълтия Crane кула.

(1) Solid Historical Foundation

Предшественикът на институцията, Zhongyuan University, е основана от Zhongyuan бюро на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай с Дън Сяопин като първи секретар и втори секретар Чен И като директор на Подготвителния комитет. През 1953 г., по време на преструктурирането на националните институции за висше образование, Zhongnan институт по финанси и икономика и Zhongnan Институт за политика и право са създадени съответно, на базата на Института по финанси и икономика и Института за политика и право на Zhongyuan University, интегриране на програми по икономика и управление и служби на политика и право на Сун Ятсен университет, Jinan University, Гуанси University, Хунан университет, Хънан университет и др в шест провинции на Централен Южен Китай. През 1958 г., Zhongnan институт по финанси и икономика, Zhongnan Институт за политика и право, обучение училище Zhongnan Политически Cadres "и Катедра по право на Вухан университет бяха обединени в Хубей университет. През 1971 Хубей университет е преименуван като Хубей Професионална гимназия по финанси и икономика.

В Jan.1978, гореспоменатия училището е преименувано като Хубей институт по финанси и икономика, с одобрението на правителството на провинция Хубей и тя е включена в списъка на първата партида от висшите учебни заведения, които са упълномощени да запишат студенти и докторанти в национален мащаб. През януари 1979 г., с одобрението на Държавния съвет, Хубей институт по финанси и икономика на е поставен под контрол, както на Министерството на финансите и провинция Хубей, с първите поведоха. През декември 1984 г., въз основа на Департамента по право на Хубей институт по финанси и икономика, Zhongnan Институт за политика и право е възстановена под ръководството на Министерство на правосъдието. През септември 1985 г., Хубей институт по финанси и икономика е преименуван Zhongnan университет по финанси и икономика. Дън Сяопин изписано името на университета в лице. През февруари 2000 г., след одобрението на Държавния съвет на Китай, Zhongnan университет на финансите и икономиката и Zhongnan Института за политика и право, като се сляха в една-Zhongnan университет по икономика и право, което официално е открита на 26-ти на 2000 г. май. За подробности се обърнете към Фигура 1.2 Развитие на ZUEL. От сливането, институцията е направила големи постижения в областта на инфраструктурата, преподаватели, научни изследвания и служба на обществото. През септември 2005 г., ZUEL се превръща в един от университетите, спонсорирани от "211 проекта". През октомври 2012 г., Министерството на образованието, Министерството на финансите, и правителството на провинция Хубей съвместно подписаха споразумение за съвместно изграждане на университета.

(2) висококвалифицирани факултет Team

Университетът се състои от 20 училища, като например училище MBA, в училище по икономика, Училището по бизнес администрация, Училището по Счетоводство (включително MPAcc център), школата на финансите и данъчното облагане, школата на финансите, Школата за Право и училище по публична администрация (включително центъра MPA), и т.н. Той има повече от 20 административни органи, като например университет офис, офис на човешките ресурси, Службата за развитие и планиране, Службата за преподаване въпроси, на Изследователската служба Scientific, Международния Съобщение ведомство, финансово-счетоводния отдел, служба за информационна администрация Службата за логистика, Службата за кариерно ориентиране планиране и т.н. Той също така има повече от 10 органи по неговото пряко ръководство, като например библиотеката, администрация Службата за файла, експерименталните учебен център по икономика и управление, юриспруденцията Experimental учебен център, и т.н.

Налице е преподаването на пълно работно време и административен персонал от 2600 членове на ZUEL, включително 1 600 учители, от които има повече от 200 професори, 500 доценти и 160 докторанти надзорници. Той разполага с група от научили учени, които са натрупали авторитет в академичния свят на хуманитарните и социалните науки, както у нас и в чужбина. От тази група, има един професор, който е в Cheung Kong програма Scholars и деветнадесет професори, които са в програмата на Chu Tian учени. Четиридесет и седем от учителите да се насладят на специални държавни помощи на Държавния съвет от, а тринадесет други учители да се насладят на специални правителствени дарения от провинция Хубей, и тридесет и двама учители са носители на званието "млади експерти на провинция Хубей с изявени принос". От десетия петилетка, двама учители са били отпуснати като "отлични млади преподаватели" от Министерството на образованието; девет учители са били в плана за помощ на млади преподаватели, спонсориран от Министерството на образованието; двадесет и четири учители са били в новия век Отлични дарования план на Министерството на образованието за помощ; четирима учители са били членове на Талантите New Century сто хиляди Десет хиляди Проект на Китай; един учител е бил в Cross-Century 111 таланти от проекта на провинция Хубей; тридесет и учители са били членове на талантите Проектът на провинция Хубей New Century високо равнище. От 2000 г. насам повече от 800 ключови изследователски проекти на държавата и провинциално ниво са осъществени от ZUEL преподаватели, сред които 200 са проектите на Националния осигурителен фонд за научни изследвания, ФНИ Natural и ключовите проекти на Министерство на образованието; и 600 са били спонсорирани от Министерство на образованието, Министерство на финансите и Министерство на правосъдието. Повече от 20 000 научни открития са били постигнати, включително над 900 монографии, над 1000 учебници и над 17 000 дисертации, от които над 600 са публикувани в чужди страни.

(3) Да се ​​попълни образователната система

ZUEL има повече от 20 000 на пълен работен ден студенти, повече от 6000 докторанти, 900 докторанти и 9000 студенти за обучение на възрастни, и записва повече от 400 чуждестранни студенти всяка година, както добре. Тя разполага с три основни дисциплини, а именно икономика, право, и за управление. Дисциплина интеграция, конкурентни дисциплини, качествени специалности, водещи курсове, сложните учебници, и способни учители са комбинирани за създаването на стабилна система за образование. До сега, ZUEL е в програмата Experimental за иновации Студенти "за срок от три години.

(4) Отлично качество на преподаване

Университетът отдава голямо значение на качеството на преподаване. То оформя образователната философия с участието на "Студентски ориентирани Технология", "тотално управление на качеството", "Специална Конкурентоспособност", и "на съгласувано развитие", като се придържа към принципа на "Talent-Стимулиране на първо място". В същото време той подчертава неговите предимства за насърчаване на таланта "Иновативни, Integrated, и International". Например, Университета дава на студентите по дисциплините, които представлява своите отличителни черти, английски по право, журналистика по право, журналистика по икономика, съдебна счетоводство, икономическа етика, Икономика на закон, икономическо разследване, за да назовем само няколко. Той също така национално инициира следните три обществени compulsories: "Основи на икономиката", "Основи на правото" и "Основи на управлението", така че да се даде тласък на интеграцията и сливане на трите основни дисциплини. Като един от най-големите бази за отглеждане на икономическите и финансови таланти, Университета наследени и носи на фини своите традиции и постоянно реформиране през изминалата повече от половин век, и по този начин се оформя идеята за "бягане първокласници образование с отличителни характеристики" и начина на талант насърчаване съответно. В резултат на това на ядрото конкурентоспособността на студентите се усъвършенства. Коефициентът на заетост на студентите държи класацията топ национално с работни места на по-висок ранг.

(5) Активна социална служба

С постоянство в комбиниране на научни изследвания с изграждане на модернизация, ZUEL дава пълно разгръщане на трите функции, а именно насоки функциите на философията и социалните науки, консултации функция на много научни произведения, както и функция за услуга, предлагана от преподаватели. ZUEL формулира стратегията на "Double-ориентация" (което означава преследване на теоретични постижения в основните научни изследвания и реалния свят промоция в приложни изследвания) и концепцията за "Национална визия с Хубей фокус, Активно участие с отличителни черти". Водени от стратегията, ZUEL, като се възползват от нейните изключителни дисциплини, се стреми да създаде мозъчен тръст в областта на финансите и правото, създаде интелектуална Logo услуга съвместима с националната стратегия на "Изгревът на Централна Китай" в 21-ви век ". В резултат на това ZUEL най-накрая ще се даде възможност да предложим мощна интелектуална подкрепа за насърчаване на национална стратегия за интелектуалната собственост, строителство на закона и за развитие на икономиката.

(6) По-бързо развитие на интернационализация.

В международния академичен обмен, ZUEL е развила в света за съвместни изследвания и академичния обмен връзки с университетите и изследователските институти на повече от двадесет страни и райони в Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Океания. Университетът е свършила съвместни програми на Visual Communication Design (ориентация на Animation и Game) и кинознание (ориентация на съдържанието на изображението) с Dongseo университет в Корея. Тя е основана на Института Конфуций в Държавния университет на Ню Йорк в Стоуни Брук (SBU), и има програми за обмен на студенти с университета в Лунд, Швеция, Университета в Сержи-Понтоаз във Франция, Кале Висока Business School във Франция, Université Jean Moulin- Лион във Франция, ESC Saint-Etienne във Франция, Оита университет в Япония, и СБУ. Университетът има съвместни програми с Cardiff University и университета в Глазгоу на Великобритания, Университета на Западна Грузия на САЩ, Canterbury University на Нова Зеландия и Къртин университет на Австралия. На чуждестранните студенти идват от повече от 70 страни. Университетът ежегодно записва повече от 400 чуждестранни студенти. За да се разшири международното визията на преподаватели и подобряване на тяхната изследователска компетентност, Университета е изпълнение "Million Project" (разпределяне на 1 милион юана годишно) да спонсорират младите гръбнака учителите да получават чужбина обучение. През 2007-2012, 153 учители са били изпратени за чужбина подобрение за престой от 24.06 месеца. През последните години, университета, междувременно, се засилва привеждане в отлично чужбина факултет. В днешно време има също така са повече от 60 учители, които са получили докторска степен от чуждестранни университети.

(7) Отлични училищно Условия

Университетът, с площ от повече от 461 дка с жилищна площ от повече от 1110000 кв. М, е един от 100 университети в Китай, които първи са оборудвани с интранет. Той е оборудван с добри преподавателски съоръжения, включително мултимедийни класни стаи, езикови лаборатории, специализирани лаборатории, симулация на съдебен процес и Идентификация Centre криминалистика в училище Наказателно правосъдие, и експериментират центрове в Училище по бизнес администрация, Училище по счетоводство, училище за информация и безопасност Инженеринг и училище по журналистика и масова медия, и т.н. Библиотеката притежава повече от 3 милиона тома книги, повече от 2,8 милиона електронни книги, и десетилетия на бази данни за специализирана литература с търсене и целият текст използване функции.

В миналото повече от 60 години от основаването си, Университета, придържайки се към девиза си на "Научих, Rational, добродетелно, и се отдава" и изпълнението на своята образователна философия на "самоусъвършенстване, почтеност, иновации, и съвършенство", последователно Оказа се, около 300 000 възпитаници на всички нива за страната. Те са широко признати и възхваляван в рамките на своето общество за тяхната висока калибър и отлични качества, в различни специалности и степени. Много от тези възпитаници са станали висши държавни служители, академични елити и бизнес магнати.

През 2013 г., наследяването на ръководството на университета е постепенно приключи. Новата цел е настроен както следва: "изграждане на първи клас изследвания, ориентирани към Университета на хуманитарните и социални науки с отличителни характеристики". Очаква се той да се реализира на съгласувано развитие на мулти-дисциплини със запазване на предимствата в три ключови дисциплини-икономика, право, и управлението на. През последните години, в зависимост от общата национална разполагането на Министерството на образованието, Университета дава най-висок приоритет за развитието на магистърски програми за професионалните включително MBA и EMBA. Очаква се, че през следващите пет години, общият записването на Професионални студентите Мастер ще отнеме до 50% от общия брой. Университетът е направила благоприятни политики в областта на професионалните магистърски програми по отношение на плана за записване, стаж и практика, подбор преподаватели, и финансова подкрепа.

Статус на MBA училище

ZUEL бе сред втората партида от университети в Китай, за да предложи програма MBA през 1994; и през 2002 г. той е един от първата партида от университети в Китай, за да предложи програма за EMBA. ZUEL е придава голямо значение на своята MBA образованието и като такава, да представи насоките на "Развитие на MBA образованието с подкрепата на целия институцията". След това през 2000 г., ZUEL създаден на Учебния център на MBA, което му придава статут на училището. През 2004 г., въз основа на успешното функциониране на центъра, ZUEL основана на MBA училище и оторизиран тя да бъде само училище, предлагащи MBA и EMBA програми. Като бизнес училище в университет, специализирана в областта на финансите и икономиката, той работи образование MBA от настояват представляващи характеристиките и предимствата на своите финансови и правни дисциплини.

The MBA училище, отговорен за обучението, научните изследвания и управление, е създаден на MBA ведомство, Финансова служба, MBA програма ведомство, EMBA програмата ведомство, EDP програма ведомство, Кариера Бюрото за развитие, Alumni Service департамент, Международното бюро на Exchange, International Office акредитация , 19 отворени профили Технология на три изследователски центрове, включително Център за сравнителни изследвания на китайски и чуждестранни MBA образование "Chinese Финанси" Управление Случаи изследователски център и Център за Corporation Value Research.

Училището в момента предлага програма MBA на пълно работно време, а програмата на непълно работно време MBA, на непълно работно време ЕМВА програмата и програма EDP трета степен. Училището разполага с независими съоръжения, такива класни стаи, референтни стаи, студентски апартаменти и т.н., изключително за MBA и EMBA студенти. До края на 2013 г., училището е предоставено MBA степен на повече от 2500 студенти и EMBA градуса повече от 1500 студенти.

След повече от 20 години на проучване и развитие, доброто име и стойност на школата са широко признати от обществото. През декември 2009 г., проф Wang Haisu, бившият декан на Училището, бе възнаграден "Националната Изключително администратор на MBA образованието". Според 2012 MBA образованието и насоки за заетостта, издадено от QS (Quacquarelli Symonds) на Великобритания, общата записването и завършили съответно класирана на 8-и и 5-ти в Китай континент. В съответствие с "2013 най-влиятелните MBA Billboard на Китай", издадена от списание "World предприемачи" под егидата на Световната мениджъра Групата, ЕМВА програмата на училището се класира на осмо в списъка на "най-влиятелните EMBA програми на Китай "и ЗМБ се класира 12-ти в списъка на" най-влиятелните MBA програми на Китай ". През август 2011 г., The MBA училище премина акредитацията AMBA, което допълнително усилва работно ниво на MBA и EMBA програми на университета, подобрява качеството на образованието и на интернационализацията на училището и неговите програми. Чрез AMBA акредитация, Училището, corporating напреднали MBA образованието стандарт с дисциплинарни характеристиките на Университета, създава нов подход към MBA образованието, което е едновременно интернационализирани и дълбоко вкоренени в бизнес практиката на китайските предприятия.

Кратко представяне на MBA факултет

От 2010 до 2013 г., общият брой на учителите курса на MBA Техникума MBA и EMBA и дисертации надзорници е достигнал 227. Сред тях, 173 учители служат като разбира учители и дипломни ръководители в програмите MBA, а 122 са в програмите EMBA. Някои учители работят за двете програми. Има 5 учители на пълно работно време в MBA училище и 44 учители извън институцията, а останалите са учители от други училища на ZUEL. Училището управлява членовете на академичния състав до секциите отворени преподаване. От Таблица 1-2, най-високите степени и професионални звания на членовете на академичния състав са изброени. Таблица 3 и 4 са списъци на MBA и EMBA основните членове на факултета.

Национален Experimental учебен център по икономика и управление

Университетът притежава "Национална Experimental учебен център по икономика и управление". Тя включва една Стопанско управление Технология Research Institute и над шестнайсет лаборатории, включително финансите и данъчното облагане, Икономика на публичния сектор, Макроикономически анализ, банкиране и ценни книжа, Финансов инженеринг, инвестиции и проекти, осигуряване и актюерска, Приложна статистика, Electronic изчисление, Ръководство на труда, E- търговия, Comprehensive симулация, модерна логистика, мърчандайзинг и науката технологичен, UFIDA и Kingdee ERP лаборатории. Общата площ на лабораториите е около 3860 кв м. Тя има 1899 комплекта апарати и устройства на стойност 15 милиона RMB и шестнадесет апартамента на софтуер. Центърът се задължава преподаване, да експериментират и стажантски дейности за студенти, приети през съответните курсове, като електронна търговия, бизнес администрация, Управление на човешките ресурси, логистиката, управлението, маркетинга, и международната икономика и търговия. Центърът е отворен за всички служители и студенти в институцията, предоставяща експерименти с отворен стил.

Бизнес администрация Experimental Centre

През 2013 г., може да се адаптира към informinization на MBA образованието и разстояние MBA образованието, училището инвестира повече от 3 милиона юана за изграждане на "Бизнес администрация Experimental учебен център", за да задоволи ИТ-ориентирани и далечна преподаване. Oracle и HAND Enterprise Solutions Co., Ltd, национално привилегировано IT консултации компания, съвместно изгражда лабораторията с училището. ERP софтуер за управление на Oracle е инсталиран за съвместно разработване на "Имитация на цялостно управление Experimental Course".

Информационни технологии

Като един от първите 100 университети в Китай, за да развиват своята интранет, ZUEL предлага стабилна и бърза интранет обслужване на учениците във всеки общежитието, дава възможност на студентите да търсят в крак академични ресурси по навременен и удобен начин. Всичко от студентите в университета да посетите не само библиотечни академични ресурси или основи д-данни на територията на колежа, но също така може да има далечна посещение от номера на сметката.

The MBA училище, чрез използването на информационни технологии, е изградила следните платформи, като платформа за финансово управление, MBA Platform Management Comprehensive, EMBA Технология Platform, Студентски Online комуникационна платформа, Студентски платформа за обучение, Alumni Service Platform, и т.н. Училището е оборудван също своите класни стаи и библиотека с ИТ инфраструктура за предоставяне на ефективна административна услуга и удобен живот и комуникация между преподаватели и студенти.

Местоположения

 • Wuhan

  182# Nanhu Avenue, East Lake High-tech Development Zone

  • Wuhan

   SHOUYI Campus: 114 Wuluo Road , 430060, Wuhan

   Въпроси