Keystone logo
WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

Представление

Виенския университет по икономика и бизнес

 • WU Executive Academy, бизнес училището на Виенския университет по икономика и бизнес (WU), носи повече от 100 години опит и отлична репутация в областта на обучението на ръководни кадри.
 • Рейтингът на Financial Times Executive MBA и различни други класации постоянно ни нареждат сред най-добрите университети в Европа.
 • Освен това сме тройно акредитирани от водещи институции. По-малко от 1% от бизнес училищата в света имат нива на качество, признати от трите най-големи организации за акредитация на бизнес училища: AMBA (Association of MBAs), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) и EQUIS (European Quality Improvement System) от Европейската фондация по мениджмънт.
 • Като университет ние сме независими, наясно с нашата отговорност към обществото и ангажирани с научната почтеност.

За да се запознаете с актуалните постижения на Академията за ръководни кадри на WU, моля, посетете: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

Виена - в сърцето на Европа

Комбинацията от високо качество на живот, богата история, култура и природа във Виена е уникална.

Освен това Виена е един от най-пригодните за живеене градове в света, лесен за достигане и важен център за международни организации и компании.

Международно разнообразие в преподаватели и студенти

В нашите програми събираме заедно

 • реномирани професори от най-добрите университети по света
 • висши ръководители и експерти от водещи корпорации

за да ви предоставим най-новите научни открития, както и практическите знания, приложими във вашата работа.

По време на обучението си по MBA ще създадете изключително ценна мрежа от контакти със съучениците си, които са от различни националности, индустрии и длъжности. Освен това получавате достъп до мощния клуб на ръководителите на WU, който се състои от 5000 студенти и възпитаници от 100 страни.

Освен това нашите международни обучения ще ви позволят да преодолеете културните бариери и да се запознаете с бизнес практиките в различни страни.

В Академията за ръководни кадри на WU се стремим да ви дадем знания за постигане на успех, съчетани с отговорно лидерство.

Нашите магистърски програми са задочни с блокирани модули през уикенда и ви предоставят бизнес познания, лидерски умения и опит в избрана функция или индустрия.

Ще разширите опита си, когато правите MBA. Въпреки това, MBA надхвърля теорията. Това е невероятно пътуване. Вие разширявате хоризонта си чрез обмен на идеи и се развивате като личност, когато:

 • повишаване на самочувствието
 • професионално и личностно израстване
 • подобрете лидерските си умения
 • получете практически знания колко приложимо във вашата работа
 • да разбират по-добре други отдели и индустрии

Статистика

Тъй като нашите номера редовно се променят, препоръчваме ви да разгледате накратко нашия уебсайт: https://executiveacademy.at/en

  Характеристики на кампуса

  Нашият модерен кампус в сърцето на Европа е:

  • разположен близо до центъра на града в един от най-добрите за живеене градове в света
  • лесно достъпен с обществен транспорт
  • разположен непосредствено до един от най-големите паркове на Виена
  • дом за 25 000 студенти и 1500 преподаватели
  • състоящ се от шест отделни комплекса от сгради, проектирани от световноизвестни архитекти

  В тази стимулираща архитектурна среда намирате идеални условия за учене, изследване и работа. В Campus WU вие се възползвате от най-съвременните технологии и инфраструктура (ресторанти, магазини), които са специално проектирани за обучение на ръководители.

   Приемане

   На какви изисквания трябва да отговарям, за да бъда приет за MBA в WU Executive Academy ?

   Ако кандидатствате, ние внимателно ще оценим вашето

   • академично минало,
   • вашият трудов стаж и вашите
   • междуличностни, междукултурни и комуникационни умения.

   Като цяло очакваме да имате стабилно напредване в кариерата и ангажимента да следвате MBA до натоварения си график.

   Нуждаете се поне от бакалавърска университетска степен (напр. бакалавърска степен) за нашите MBA програми. Освен това изискваме минимален трудов опит от 3 години (5 години за Executive MBA) заедно с отлични познания по езика на програмата (английски или немски).

   Как да кандидатствам за MBA в WU Executive Academy ?

   1. Онлайн кандидатстване: За да кандидатствате за MBA, трябва да попълните нашия онлайн формуляр за кандидатстване и да заплатите таксата за кандидатстване от 200 евро с кредитна карта.
   2. Изпращане на документи: След това ще бъдете помолени да изпратите по имейл всички необходими документи. Нашите програмни мениджъри ги проверяват относно приложимите изисквания за прием.
   3. Интервю за прием: Ако сте бъдещ студент, ще бъдете поканени на лично интервю с академичния директор и ръководителя на програмата.
   4. Решение за прием: Скоро след интервюто ще получите нашето решение. Ако бъдете приети, ще ви изпратим важни инструкции как да си осигурите място за MBA. Искате ли обратна връзка за вашия профил, преди да стартирате приложението? Просто изпратете своята автобиография на [email protected].

   Ако имате допълнителни въпроси, моля, разгледайте нашите често задавани въпроси тук: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/faq

   Визови изисквания

   Разнообразието на студентите е предимство на нашите MBA програми и ние приветстваме студенти от цял свят. Ако не сте гражданин на ЕС, може да ви е необходима виза, за да влезете, живеете и работите в Австрия. Подробна информация за чуждестранни студенти можете да намерите тук.

   След като бъде приет в нашите програми, студентът получава визова подкрепа от мениджъра на програмата MBA за участие в модули в Австрия, както и в пребиваване. Имаме добър опит в подпомагането на студентите да получат визи, така че просто ви предлагаме да кандидатствате и да предприемете следващите стъпки, след като бъдете приети. Чувствайте се свободни да се свържете с нас.

   Стипендии и финансиране

   WU Executive Academy предлага широка гама от стипендии и възможности за финансиране. Открийте ги тук . Стипендиите се отпускат за всеки отделен случай. Комисията по приема решава дали и до каква степен ще бъде предоставена стипендия, като оценява вашите:

   • Подадени документи за кандидатстване
   • Представяне на интервюто за прием
   • Потенциален принос към взаимното обучение в клас
   • Финансово състояние (приходи, разходи за логистика и др.)
   • Лидерски потенциал
   • Аналитични умения
   • Способност за работа в екип
   • Кариерни цели и мотивация
   • Лични обстоятелства

   Допълнителни критерии за допустимост за всяка стипендия можете да намерите тук .

   Налични са обаче няколко възможности за финансиране:

   • спонсорство от работодател
   • плащания на вноски
   • ранобудници

   Освен това нашите такси за MBA обучение се приспадат изцяло от данъка за данъкоплатците в Австрия. С нашите гъвкави начини на плащане можете да разпределите таксите за няколко данъчни периода. Научете повече за наличните финансови облаги за физически лица и фирми в Австрия тук . Въпреки това, тъй като данъчното приспадане може да варира значително от човек на човек, препоръчваме ви също да се свържете с данъчен консултант или да попитате директно в данъчната служба.

   Ако сте данъкоплатец на друга държава, моля, свържете се с местните данъчни власти за информация относно наличните данъчни облекчения.

   Научете повече относно това тук: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/financing

   Статистика на възпитаниците

   Класации

   Класирането на Executive MBA на Financial Times и различни други класации постоянно ни класират сред най-добрите университети в Европа

   Освен това сме тройно акредитирани. По-малко от 1% от бизнес училищата в света имат нива на качество, признати от трите най-големи организации за акредитация на бизнес училища: AMBA (Асоциация на MBAs), AACSB (Асоциация за напредък на колегиалните бизнес училища) и EQUIS (Европейска система за подобряване на качеството) от Европейската фондация за управление.

   За да видите текущите постижения на WU Executive Academy моля, посетете: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

   Акредитации

   Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

   Препоръки на учениците

   Местоположения

   • Vienna

    Welthandelsplatz 1, Building EA, 1020, Vienna

    • Bucharest

     Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca Courtyard Bucharest Floreasca Boulevard Dimitrie Pompeiu 2 A, 020337, Bucharest

     Въпроси