Keystone logo
Waseda Business School

Waseda Business School

Waseda Business School

Представление

Waseda Business School (WBS) - Висше училище по бизнес и финанси, част от

WBS ще предостави на лицата, които са завършили бизнес образователна програма, която отразява най-новите открития на изследванията, въз основа на подходящи стандарти за оценка, и които са придобили практически опит на високо ниво и умения за вземане на решения като бизнес лидери, магистърска степен по бизнес администрация (MBA), а за тези, които са придобили напреднали финансови знания и теория, базирани на международни стандарти, степента магистър по финанси (MSc in Finance). Имаме три програми, които се провеждат на английски (някои курсове се предлагат и на японски)

WBS е в състояние да предостави добре балансирана, образователна програма чрез широк набор от избираеми курсове, включително култивиране на глобални перспективи и професионална етика, за да може да предложи изобилие от възможности за обучение в теоретични и емпирични подходи, както и при прилагането му.

Нашата мисия

WBS създава динамична общност за обучение за всички заинтересовани страни като катализатор за развиване на проницателни и отговорни глобални лидери с практически познания за управление.

Характеристики на кампуса

Живот във WASEDA

Има много начини да се включите и да изследвате интересите си в Waseda Business School . В разделите по-долу можете да научите повече за нашите студенти, събитията и традициите, на които се радват, и къде и как живеят в Токио.

Живот във WASEDA – Waseda Business School (Висше училище по бизнес и финанси)

Живея в Токио

Информация за жилищното настаняване и общи въпроси от ежедневието, както и изчерпателно ръководство за получаване на студентска виза можете да намерите на уебсайта на Центъра за международно образование.

Токио е забавен, чист, безопасен, модерен мегаполис от световна класа с повече ресторанти с три звезди Мишлен от Париж и различни специализирани барове, които предлагат най-добрите микробарове, саке и вино. Качеството на живот в Токио е изключително високо и фактът, че японците имат едни от най-високите очаквания за живот в света, не е изненада.

Токио произвежда културни артефакти като аниме и манга, които са популярни по целия свят. Но тук има и етос, уловен във филма на София Копола „Изгубени в превода“, който трябва да бъде изживян, за да бъде разбран.

Токио има невероятна система за обществен транспорт. Така че можете лесно да получите достъп до музеи, художествени галерии, концерти и спортни събития, сумо борба и различни културни фестивали. Две международни летища в Токио (Ханеда и Нарита) дават възможност за лесно пътуване из цяла Азия и извън нея.

Токио е и бизнес и политически център на третата по големина икономика в света и център, който се свързва с останалата част от Азия. Това е мястото, където се намират централите на повечето японски фирми от Fortune 500 и повечето японски филиали на Fortune 500 мултинационални фирми. В този смисъл самият Токио е като жива лаборатория за хора с голям интерес към бизнеса. Затова се казва, че Токио е идеалното място за студенти от цял свят, които искат да получат MBA в Азия. Най-хубавото е, че дори студенти, които не говорят японски, съобщават, че могат да се насладят много на живота си в Токио.

съоръжения

Класна стая HyFlex

библиотеки

Студентите на WBS имат достъп до следните библиотечни съоръжения. Часовете, посочени по-долу, са часовете, в които библиотеките са отворени през учебния срок. Моля, не забравяйте да проверите работното време по време на ваканцията.

 • Бизнес библиотека (10-ти етаж, сграда 11)
  Тази библиотека предоставя справочни материали като книги и списания в областта на търговията и бизнеса за преподаватели и студенти. Някои материали са достъпни за заемане (до два елемента наведнъж за две седмици).
 • Справочна стая на бизнес библиотеката (10-ти етаж, сграда 11)
  Бизнес библиотеката разполага със справочна зала с около 50 места за студенти.
 • Мемориална изследователска библиотека на С. Таката (сграда 2)
  Посветена на използването на преподавателите и завършилите студенти в областта на социалните науки, S. Takada Memorial Research Library предлага изследователски материали, както и книги и списания на чужди езици. Колекцията, която наброява общо над 320 000 единици, е на разположение на студенти за разглеждане, заемане и копиране, а съоръжението разполага със 110 места. Отворена по-дълго от другите библиотеки в кампуса и дори по време на периода на приемните изпити, тази библиотека ще бъде много полезна за студенти от WBS, особено за тези, които желаят да имат достъп до материали на чужд език. За да посетите библиотеката, влезте от южния вход от страната, гледаща към сграда 2, и след това се качете на 3-тия етаж.
 • Студентска читалня (сутеренен етаж, сграда 11)
  Това съоръжение е основно за използване от студенти от училищата по търговия и международни либерални изследвания, но завършилите студенти също са добре дошли да го използват за сърфиране и заемане.
 • Цялата библиотечна система на университета
  Студентите също имат достъп до централната библиотека и другите библиотечни съоръжения в кампуса.

Въведение в сграда 11

Waseda Business School се намира в една от най-новите сгради на университета Waseda – сграда 11 – в главния кампус на Waseda. Сградата е завършена през 2009 г. с финансовата подкрепа на Daiwa Securities Group Inc., една от най-големите компании за ценни книжа в Япония. Сградата има множество оформления на класни стаи и всяка класна стая е оборудвана с модерна технология за преподаване.

Студентите от WBS основно посещават уроци на 9-ти и 11-ти етаж. Студентите могат да резервират класни стаи за групови учебни сесии, когато стаите не се използват за класове. Сграда 11 има множество точки за достъп до мрежата, позволяващи на студентите да имат достъп до високоскоростната безжична мрежа на университета Waseda.

  Акредитации

  Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AACSB

  Местоположения

  • Tokyo

   WASEDA Business School Admissions Office 3rd Floor, Bldg.11 1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku Tokyo 169-8050 JAPAN, , Tokyo

   • Singapore

    50 Nanyang Ave, Singapore 639798, , Singapore

    Въпроси