Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Представление

От основаването си Vrije Universiteit Amsterdam е символ на научно и ценностно образование, изследвания и трансфер на знания. Ние сме свободни мислители с опит и по-широк ум. И работим заедно, за да изградим по-добър свят за хората и планетата.

Изследователски университет с фокус върху обществото

Светът е изправен пред големи предизвикателства, докато в обществото има нарастващи разделения. Това изисква наука със съвест. С нашия опит, непредубеденост, предприемчив дух и мултидисциплинарен подход ние работим върху разработването на устойчиви решения, които оказват влияние върху обществото. Фокусираме се върху четири профилни теми: Свързан свят, Управление за обществото, Човешко здраве и науки за живота и Наука за устойчивост.

Уникалният и мултидисциплинарен университет

VU Amsterdam е уникален университет с факултети по хуманитарни науки, STEM, социални науки и медицински науки. Нашето образование и изследвания са тясно свързани. Ние съчетаваме водещата си позиция в научните изследвания със силна социална ориентация, което доведе до отлична международна репутация. Нашето образование и изследвания са ясно мултидисциплинарни. Това е подсилено от факта, че нашите факултети са разположени в един кампус. Ние сме истински кампусен университет в сърцето на Zuidas Knowledge District, споделяйки отличната си национална и международна позиция и достъпност.

Училище по бизнес и икономика

Училището по бизнес и икономика (SBE) свързва научните изследвания и образованието по икономика и бизнес администрация

Ние вярваме в науката с цел. Студентите, учените и служителите в нашия факултет придобиват и разпространяват съвременни знания в областта на бизнес администрацията и икономиката, така че да можем да отговорим ефективно на икономическите и социални предизвикателства, пред които е изправен нашият свят. Сега и в бъдеще.

Убедени сме, че сътрудничеството, откритостта и социалната отговорност са единственият път напред – за науката, бизнеса и обществото. Ние обучаваме нашите студенти да станат академични граждани с ясна визия за своите ценности и идеали, които ще променят света.

Статистика

Vrije Universiteit Amsterdam е дом на 26 370 студенти с около 15 000 бакалавъри и 11 500 магистри. Студентското тяло включва повече от 4000 международни студенти, които внасят разнообразие в кампуса. Факултетът по природни науки има най-висок запис на студенти, следван от училището по бизнес и икономика съответно с 6911 и 4918 студенти.

  Характеристики на кампуса

  VU Amsterdam разполага с оживен централен кампус в Zuidas Knowledge District на Амстердам. С най-съвременните образователни и изследователски съоръжения, кампусът обединява студенти, академичен персонал, бизнес общността и организации на гражданското общество в среда, която стимулира сътрудничеството.

  Кампусът на VU е място, където хората се срещат един с друг и където възникват нови форми на сътрудничество. Местоположението, в непосредствена близост до иновационния квартал Zuidas в Амстердам и близкото летище Шипхол, го прави леснодостъпно място за срещи.

  VU Amsterdam е международна общност, която си партнира с други центрове на знания и си сътрудничи с бизнес общността, както и с организации на гражданското общество. VU Campus непрекъснато се адаптира и развива, за да отговори на предизвикателствата и изискванията на нашето време.

  Съоръжения в кампуса на VU

  • Заведения за обществено хранене
  • Университетска библиотека и места за обучение
  • VU Boekhandel (книжарница)
  • Риалто, Грифиоен и галерия VU ART SCIENCE
  • Ботаническа градина Zuidas
  • Репро

   Приемане

   VU Amsterdam предлага както на местни, така и на чуждестранни студенти шанс да получат висше образование по широк спектър от предмети като здравни науки, бизнес и математика, инженерство, право и управление и др.

   Къде да кандидатствате: VUNet портал за приложения
   Такси за кандидатстване: 100 EUR
   Изисквания за кандидатстване:

   • Минимална GPA от 3.0
   • Студентите трябва да представят официалните си академични справки от институциите, които последно са посещавали
   • Доказателство за владеене на английски език
   • Копие на валиден паспорт

   Визови изисквания

   Vrije Universiteit Amsterdam помага на студентите, като кандидатства за холандска студентска виза от тяхно име. Въпреки че процесът е прост, отнема около един месец за одобрение на виза. Затова на студентите се препоръчва да завършат процеса си навреме.

   За холандска студентска виза трябва да предоставите документите, посочени по-долу:

   • Паспорт, който трябва да е валиден най-малко шест месеца
   • Копие от шенгенското разрешение за пребиваване, ако е приложимо
   • Резултатите от теста по английски език са задължителни
   • Доказателство за финансово доказателство също ще трябва да бъде представено
   • Студентите също ще трябва да заплатят таксите за дългосрочна виза и разрешение за пребиваване, което е 250 евро

   Статистика на възпитаниците

   Акредитации

   Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AACSB

   Местоположения

   • Amsterdam

    De Boelelaan,1105, 1081 HV, Amsterdam

   Въпроси