Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Представление

Vytautas Magnus University ( VMU ) е държавен университет, създаден през 1922 г. Класиран в QS World University Rankings в топ 800+ VMU е единственото държавно висше учебно заведение в Литва и едно от малкото в региона, където се предоставя широко образование по либерални изкуства. Това означава, че студентите могат да променят и организират графика си свободно, малки в една област и основни в друга, да пътуват в чужбина по международен обмен и да се подготвят за тези пътувания, като вземат някои от наличните 30 чуждоезикови курса.

187172_FOTODREAMAPPLY1.png

VMU работи с много университети и учени по целия свят, като изпълнява проекти, обмен на студенти и служители и подобрява нашата система за обучение и изследвания. Това е международна и многоезична институция, която непрекъснато развива международни мрежи и междукултурни диалози, участва в международни научни, академични и социални проекти, насърчава мобилността на преподаватели и студенти и насърчава диалога и толерантността.

Полезна информация за студенти

 • Различни стипендии: покриващи такси за обучение, за академични постижения и др.
 • Гарантирано настаняване в общежитието на университета за първата година на обучение
 • Месечни разходи (живот, транспорт, храна и др.) ~ 350 EUR
 • Система за подкрепа на ментори, разнообразие от студентски клубове и организации
 • Baltic Summer University (BSU) – разнообразие от летни училища, от които да избирате

Статистика

  Характеристики на кампуса

  Vytautas Magnus University е модерна среда за обучение и изследвания и интелектуално пространство.

  Университетът предлага на студентите не само да учат в новите класни стаи, модерни лаборатории или богати библиотеки, разположени в сърцето на Каунас, но и в университетския кампус, който е само на 20 минути от центъра на града.

  Също така студентите могат да прекарват свободното си време в спортния център VMU , който беше открит през 2021 г. За да изследват красивата природа в Ботаническата градина VMU или да разгледат различни изложби в Центъра за изкуства VMU .

   Визови изисквания

   Всички чуждестранни студенти, приети за обучение или обмен, научно посещение или стаж в Vytautas Magnus University ( VMU ), трябва да проверят какъв документ за миграция (виза, сертификат, разрешение за пребиваване или нито един от тях) се изисква да имат за законно влизане и пребиваване в Литва .

   Стипендии и финансиране

   Vytautas Magnus University търси амбициозни, интелигентни и талантливи студенти и им предлага различни възможности за стипендии за редовно обучение в бакалавърска и магистърска степен.

   Класации

   QS World University Rankings – #801-1000

   QS Emerging Europe and Central Asia 2022“ (QS EECA) – #61

   Класация за заетост на завършилите QS – #301-500 #301-500

   Класация на литовския национален университет - #3

   Местоположения

   • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

   • Vilnius

    Vilnius, Литва

   Chat with students

   Въпроси