Keystone logo
UPES

UPES

UPES

Представление

За UPES

Създаден през 2003 г. чрез Закона за UPES , 2003 г. на Държавния законодател на Утаракханд, UPES е признат от UGC и акредитиран от NAAC университет. UPES е световно признат от QS Ratings с 5 звезди както за пригодност за заетост (за настаняване), така и за кампус и 4 звезди за преподаване. UPES предлага специализирани и индустриални специализирани курсове за висши и следдипломни квалификации чрез своите осем училища: Инженерно училище, Училище по компютърни науки, Училище по дизайн, Училище по право, Училище за бизнес, Училище по здравни науки, Училище за интелигентно земеделие и Училище за модерно обучение Media.

Защо да учат в UPES

150+ специализации и бакалавърски и следдипломни програми, насочени към индустрията

Разположения - 94% * Общо разположения на партиди през 2019 г.

* Статистика на разположенията се отнася до броя на студентите, които са избрали и отговарят на условията за настаняване

Промишлени съюзи - Курсовете, съвместно разработени и съвместно доставени от IBM, Xebia, Cisco, Tata Power, L&T и много други

Предимство на лумите -

 • Поддръжка на стажове 5 години след завършването
 • Инкубация, финансиране и поддръжка на работното пространство
 • 35% стипендии за следдипломно образование в академични партньорски институти в чужбина

Учене +

 • AI и ML опит
 • Дизайнерско мислене, задвижвано от IBM
 • Безплатен достъп до 3800+ глобални курса от Coursera

Разположения -

 • 13400+ разположения
 • 94% * Общо разположения на партиди, издаващи се през 2019 г.
 • 3400+ набирачи
 • 60% повтарящи се рекрутери

* Статистика на разположенията се отнася до броя на студентите, които са избрали и отговарят на условията за настаняване

Помощни теми

Как се спонсорира UPES ?

UPES се спонсорира от Общество за изследвания и изследвания на въглеводороди (HERS), което е регистрирано съгласно „Закона за регистрация на обществата XXI от 1860 г.“ (Регистрационен № S-41894 от 2002 г.). HERS е общество с нестопанска цел, популяризирано от група изтъкнати професионалисти от индустрията.

Как е създаден Университетът? Принадлежи ли към правителството на щата Утаракханд/MoPNG/Oil Companies?

UPES е създаден по силата на Акт на държавния законодател на Uttarakhand, нотифициран чрез Уведомление на правителството на Uttarakhand No 830 / Висше образование / 2003-3 (18) / 2003 от 1 септември 2003 г. Въпреки това, губернаторът на Uttarakhand е посетител на университета и главният секретар, висше образование; Правителството. от Uttarakhand е "представител" на правителството на държавата в различни съвети на университета.

Университетът одобрен ли е от UGC? Какво е значението на раздел 2 (е) от Закона за УГК от 1956 г.? UPES ли се курсовете UPES ?

Всеки университет, създаден в Индия, трябва да бъде в съответствие с раздел 2, буква е) от закона за UGC, който определя, че:

UPES одобрен ли е от AICTE? Има ли такова изискване?

Съгласно закона AICTE и неговите последващи регламенти, университетите, създадени съгласно държавен или централен акт в съответствие с раздел 2, е) и 3 от Закона за UGC от 1956 г., не изискват одобрение на AICTE. От университетите обаче се изисква само да поддържат нормите и стандартите на AICTE и не изискват предварително одобрение на AICTE за започване на технически и професионални курсове.

Това също беше изяснено от решението на Върховния съд на Hon'ble по делото AICTE University Bharathidasan University / s, където Съдът постанови, че:

„Не е задължително университет, създаден по силата на закон, да търси и гарантира предварително одобрение на AICTE за създаване на отдел за предоставяне на курс или програма в техническото образование или техническа институция като допълнение към самия университет да провежда технически курсове по свой избор и избор. Бенчът каза също, че дефиницията на техническа институция изключва от нейната компетентност университет, а когато по дефиниция университетът е изключен от техническа институция, да тълкува, че такава клауза или такъв израз, където и да се намира техническата институция за израз, ще включва университет ще чете в закона това, което не е предвидено в него “

Университетът получава ли финансова помощ от други източници?

UPES е самостоятелно финансиран университет и не получава никаква субсидия или финансова помощ от правителството на щата Утаракханд. Университетът също няма право да получава финансова помощ или субсидии от UGC или друг източник, финансиран от правителството на Индия.

Ще носи ли степента, присъдена от UPES емблема на UGC или друг орган?

Степените, присъдени от университета, не носят емблемата нито на UGC, нито на друг орган.

Как са разположенията в UPES ? Компанията от публичния сектор настоява за одобрение на AICTE?

Университетът има отлична писта за настаняване. Разположенията в кампуса от самото начало имат 90%. За подробности, моля, посетете всяка от страниците на училището за повече информация относно нашите записи за разположения.

Университетите не изискват одобрение на AICTE за започване на технически курсове. Като цяло, индустрията върви с репутацията и доверието на UPES докато UPES в университета.

Разположенията се извършват само през кампуса? Следват ли тези компании нормалния си процес на набиране или имат специално разработен формат за UPES ?

Да, настаняванията се извършват чрез набиране в университета. Фирмите за набиране на работа в кампуса следват стандартните си процедури за подбор.

Нуждая ли се от лаптоп?

Имайки предвид бързо променящата се природа и темп на технологиите и по-важното - на предпочитанията на студентите за интелигентно устройство, университетът реши да приеме парадигмата на CYOD (Select Your Own Device).

Като част от тази инициатива се прилагат следните насоки:

а) За всеки пристигащ ученик е задължително да бъде снабден с таблет или лаптоп, отговарящ на минималните спецификации, посочени по-долу.

б) Устройството трябва да има предварително инсталиран легален софтуер за операционна система (ОС), както е посочено по-долу. Доказателството за собственост върху ОС трябва да е със студента и да е продуктивно при поискване по време на продължителността на записаната програма или докато студентът присъства в кампуса - което от двете е по-рано. Освен това същото трябва да бъде подадено от студента при регистрацията.

в) Устройството трябва да може да се свързва към външно дисплейно устройство чрез нормален VGA порт за целите на показването на презентации и т.н.

г) Устройството трябва да може да се свързва към Wi-Fi мрежа и да извършва автентификация на домейна на Windows Active Directory на потребителя.

д) Устройството трябва да има възможности за въвеждане на настройки на прокси сървъра за браузъра.

е) Устройството трябва да има външна клавиатура и да може да се свързва с отдалечен сървър, използвайки протокола RDP.

ж) Производителят на устройството трябва да има поне един оторизиран сервизен център или наличие на необходимата хардуерна услуга и поддръжка в Дехрадун. Студентът се съветва да потвърди това преди да закупи, за да избегне загуба на учебни часове в случай на неизправност на устройството.

з) Студентът ще бъде отговорен за грижата за своята машина, включително за повишаване на билети за гаранционна / AMC поддръжка; адекватно застрахователно покритие; и да бъде отговорен за неговото поддържане и поддръжка, както и за осигуряване на законово съответствие на системата в съответствие с политиките за лицензиране на OEM / ISV през целия период на програмата. Ако има загуба / повреда на устройството, студентът ще носи отговорност за навременното поправяне чрез оторизирания сервизен център в Дехрадун. Освен това съответната документация за подаване на застрахователна претенция ще бъде отговорност на студента.

Препоръчителна минимална конфигурация / спецификация за лаптопи:

Процесор: Intel Core i3 / еквивалентен AMD процесор или по-висока версия

Памет: 4 GB или по-висока

Размер на екрана: 14 ”или по-висок

Мрежови интерфейси: Wi-fi 802.11g / n; 10/100 Ethernet; Bluetooth

Портове: USB 2.0; USB 3.0; VGA; HDMI

Твърд диск: 350 GB или по-висока

Операционна система: Windows XP / Vista / 7/8 Professional Edition [Задължително] или Mac OS (Последна версия.) Доказателство за собственост задължително.

Office Productivity: Пакет за продуктивност, способен да създава и редактира документи на Microsoft Office, като Word, Excel, PowerPoint и др. (Препоръчително Microsoft Office Student Edition)

Препоръчителна минимална конфигурация за таблети:

Операционна система: iOS / Android

Размер на екрана: 9 ”или по-висок

Мрежови интерфейси: Wi-fi 802.11g / n; Bluetooth

Съхранение: 32 GB или по-висока

Интерфейси: Възможност за свързване на USB устройства; Възможност за свързване към външно прожекционно устройство през VGA порт

Клавиатура: Външна (жична или безжична)

Приложения: Комплект за продуктивност на Office с възможност за създаване и редактиране на офис формати на Microsoft като Word, Excel и PowerPoint

Забележки:

а) такса от Rs. 5 000 / - (само пет хиляди рупии) ще бъдат платени за осигуряване на подходящ софтуер, такси за достъп до интернет и услуги за поддръжка на ИТ приложения за студента.

б) Университетът ще инсталира управляван антивирус на всеки лаптоп / устройство (според случая), влизащо в университетската мрежа. Това е за оптимизиране на честотната лента, използвана по време на актуализациите на дефиницията на вируса и за да се гарантира, че устройството не се превръща в заплаха за сигурността, засягаща други потребители в мрежата. Тази инсталация е задължителна и устройството няма да бъде разрешено в мрежата без това.

в) Университетът поддържа подходящи системи за контрол на достъпа, които ще попречат на студентската машина да се свърже към университетската мрежа, ако машината не отговаря на приемливите правила - по-специално: Машината трябва да има легална, подходящо закрепена операционна система и легален антивирус актуализиран с най-новите дефиниции и лепенки.

г) Устройството трябва да се използва в съответствие с приетата политика на ИТ за Университета.

e) Microsoft Windows Home Basic / Premium издания няма да бъдат приемливи, тъй като те не поддържат свързване с Windows Domain. Минималното ниво на операционната система трябва да бъде Windows Professional.

е) Докато университетът ще предприеме всички разумни стъпки за осигуряване на адекватно приложение и поддръжка на ОС за устройството, университетът няма да носи отговорност за загуба на академични часове поради неправилна работа на хардуера / неправилно функциониране поради неправилна спецификация на устройството.

На какви изисквания за прием трябва да отговарят кандидатите и как те влизат в кратък списък за тест по право и интервю?

Кандидатите трябва да имат общ минимум 50% оценки на висше и UPES средно ниво (10 и 12), UPES ще проведе UPES за правоспособност на UPES Law Studies (UL-SAT), последван от групова дискусия и лично интервю. Човек може да кандидатства и на база CLAT Score / LSAT Percentile или Board Merit. Вижте информационен бюлетин (в раздела Прилагане сега) за повече подробности.

Къде се предлагат формулярите?

Същата страница ли е и за международни студенти

Можете да кандидатствате онлайн на https: // допускане. UPES .ac.in

Колко изпитни центрове има за UPESEAT?

UPES провежда изпити в 100 изпитни центъра

Каква е допустимостта за кандидатстване за програми UPES B.Tech?

За BTech програми

ИЗПИТ Pathway :

Минимални 50% марки в 10-ти и 12-ти

Минимално 50% агрегат по физика, химия и математика в 10-ти и 12-ти

UPES инженерна проверка на способността (UPESEAT), последвана от централизирано консултиране

NON EXAM Pathway : Централизирано консултиране чрез основна заслуга на JEE

Основни резултати от JEE: Минимални 50% оценки в 10 и 12 минимални 50% агрегат по физика, химия и математика

За B. Tech. ПРОГРАМИ ЗА LLB (Hons.)

EXAM Pathway : UPES Тест за способност за инженеринг (UPESEAT), последван от централизирано консултиране чрез ранг на заслугите UPESEAT

NON EXAM Pathway :

Централизирано консултиране чрез ранг за заслуги на борда на UPES

Централизирано консултиране чрез UPES JEE Основна заслуга

CLAT Merit / L-SAT India Merit - чрез UPES CLAT / LSAT Merit Ranking

За M.Tech ПРОГРАМИ

Минимални 60% оценки на висше и висше средно ниво (10-то и 12-то)

Проверете отделните програми за специфични за програмата критерии

Каква е датата на изпит (UPESEAT)?

UPESEAT Онлайн изпитите ще се провеждат на 13 - 19 май 2019 г. Последната дата за кандидатстване е 08 май 2019 г.

Какво представлява учебната програма на UPESEAT?

Програмата ще бъде същата като тази в мрежата на JEE.

Какъв е моделът на UPESEAT?

50 въпроса всеки за PCM

30 въпроса - разбиране на английски

20 въпроса като цяло

От кога UPESEAT приемните карти ще бъдат налични за изтегляне?

Картите за достъп ще бъдат достъпни за изтегляне от 30 април нататък от уебсайта на UPES .

Какви са нещата, които се изискват в кръга за презентация на портфолио за B.Des & M.Des?

Вярвам, критериите за допустимост и приемане, които Dikshant вече има в микросайтове, създадени от международни студенти

За B.Des

Изискванията за портфейл по време на интервю са дадени по-долу:

· Носете начертани на ръка скици / изобразяване с помощта на прости моливи, цветни маркери / моливи или други носители, като дървени въглища, естествени багрила и др. - Те могат да бъдат от всеки ежедневен предмет, природа, символични или експериментални,

· Фотография: можете да покажете вашите фотографски умения и да представите снимки / изображения, щракнати от вас ИЛИ В случай, че сте направили експерименти върху Дигитални медии - Рисуване, скициране и изобразяване с помощта на дигитални медии, инструменти и техники (двуизмерни, триизмерни),

· Донесете всеки физически модел / прототип - т.е. нещо, направено от глина, пластмаса, дърво, картон и т.н.

· Освен горното, можете да добавите и всичко, върху което сте направили експеримент, за да изразите / вкусите творческите си умения,

· Сертификати за състезания / всякакви специални споменавания - например състезания за класове и т.н. (ако има такива)

За M.Des

Изискванията за портфейл по време на интервю са дадени по-долу:

· Рисуване, скициране и изобразяване на ръка, използвайки различни техники и носители, включително цветни маркери и цветни моливи (10-15 страници)

· Творческа изява - както 2D, така и 3D

· Възможност за оценяване на „Детайли“

· Разбиране на материал - материално поведение, характеристики

· Преглед на портфейл и интервю

Какво е инфраструктура и хостел в рамките на кампуса или извън него и кой го контролира?

Жилищните блокове са предназначени за ограничено настаняване в кампуса (на база „първи дойде първи сервиз“) отделно за момчета и момичета на базата на тройно споделяне. Отделно от това има голям брой частни общежития и плащане на нощувки за гости, подходящи за студенти в близост до кампуса. UPES няма пряка или косвена връзка с частните общежития и не поема никаква отговорност в това отношение. Препоръчва се на родителите да проверят данните независимо преди да сключат някакво споразумение със съответното общежитие и също така да подпишат писмен договор със собствениците на хостела. Родителите също се съветват да не извършват авансови плащания, без да проверяват и самите съоръжения, те трябва да настояват за писмен договор със собственика на хостела, който трябва ясно да посочва условията за плащане за предсрочно изтегляне, както и уговорки по време на лятно училище, ако е приложимо.

Къде можем да получим подробности за факултета за различни училища в UPES ?

Можете да видите подробностите за нашето училище / катедра UPES Факулте тук: https: // UPES .ac.in / училища-факултет

Къде е кампусът? Някакъв кампус освен Дехрадун?

UPES се намира в Dehradun (Uttarakhand). Има само 2 кампуса в Дехрадун. UPES Bidholi кампус, известен като Energy Acres, има програми, предлагани в рамките на School of Engineering, School of Computer Science, School of Design и School of Health Sciences. UPES университетския UPES Кандоли, известен като Acres на знанието с програми, предлагани в рамките на Училището по право и Училището за бизнес.

Ще получа ли банков заем, за да продължа образованието си в UPES ? Има ли UPES връзка с национализирана / частна банка?

За удобство и полза за бъдещите студенти на UPES създава официално обвързване с водещата национална банка в Индия, Държавната банка на Индия и Ориенталската търговска банка. Студентът може да покрие всичките си разходи, например такса за курс, хостел и т.н., докато кандидатства за заем.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

 • Dehradun

  P.O. Bidholi Via-Prem Nagar, 248007, Dehradun

  Въпроси