Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Представление

Université Côte d'Azur е наскоро създаден клъстер от висши учебни заведения на френската ривиера, който обединява основните играчи във висшето образование и научните изследвания в региона. Университетът Côte d'Azur има за цел да разработи нов модел на френските университети от 21-ви век, основан на нови взаимодействия между дисциплините, нова форма на координация между научните изследвания, преподаването и иновациите и силно партньорство с частния сектор и местните власти. През януари 2016 г. Universite Côte d'Azur спечели престижната награда "IDEX" на френското правителство за проекта UCAJEDI, като го нарежда сред първите 10 универсални университета от световна класа във Франция.

Университетът на 21-ви век

Университетът Côte d'Azur се състои от 13 изявени институции, които работят заедно като един университет. Ние се предизвикваме по всички начини. Прекъсваме бариерите в почти всяка област. Ние надхвърляме границите. Търсим най-доброто от всички нас, най-доброто от вас, за да направим нашия свят по-добър.

По този начин обхватът на UCA обединява всички публични и частни организации на висшето образование и научни изследвания, добре познати и видими на международната сцена, които присъстват на Лазурния бряг. Иновативният характер на отличителните му практики на сътрудничество ще създаде условия за самоорганизация за върхови постижения; това ще стимулира появата на бъдеща наука, обучение и иновации.

 • Университетът Ница София Антиполис (UNS), изследователски интензивен, присъства във всички международни класации;
 • Два национални изследователски органа: CNRS и Inria, мултидисциплинарни и емблематични в областта на дигиталните науки, съответно;
 • Друга звезда, която се присъединява към клъстера на UCA, е Обсерваторията на Лазурния бряг (OCA). С около 450 служители, разположени на четири обекта (Монт Грос и Валроуз в Ница, София Антиполис и обсерваторията Плато де Калерн). Проектиран от Чарлз Гарние, OCA има забележително архитектурно и научно наследство.
 • Централната болница за университет (CHU) на Ница, водещ национален център за симулация и иновации в хематологията, биологичните ресурси и терапии, който поставя основните учени заедно с медицински изследователи и инженери;
 • EDHEC и SKEMA, две изключителни бизнес училища, присъстващи във всички международни класации; присъствието на две Бизнес училища, присъстващи в световната класация, внася в проекта, в допълнение към своите научноизследователски и обучителни дейности, култура на осигуряване на качеството
 • Консорциум от шест художествени школи, действащи на международната сцена, състоящ се от световни класни предприятия, е гаранция за оригиналността на нашата визия и ще стимулира творчеството на нашия подход. Като цяло всеки от играчите носи уникален принос с висока добавена стойност и ново измерение.
 • Центърът National de Creation Musicale е един от шестте национални центъра на френското музикално творчество. Неговата мисия е да разпространява и популяризира репертоара на съвременната музика чрез разгръщане на своите дейности главно на четири оси: производство, излъчване, обучение и изследване.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Вила Arson, това е уникална национална институция, посветена на съвременното изкуство. Тя събира на едно място изкуство, център за изкуство, резиденция на художници и специализирана библиотека. Сградата е включена в списъка Patrimoine du XXe siècle
 • Училището за устойчиво проектиране (SDS), оформящо бъдещето, съсредоточено върху 4-те стълба на устойчивото развитие чрез нови и творчески методи на обучение в партньорство с индустрията.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower От създаването си през 1961 г. насам Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower се превърна в една от най-добрите професионални танцови школи по класически балет, съвременно танцуване и джаз тренировки. Партньорствата на ЕКСО с професионални танцови компании, между които Les Ballets de Monte-Carlo, или международни състезания като Le Prix de Lausanne.
 • Национална консерватория в Района на Ница (CNRR). От 1957 г. Консерваторията е занимавала повече от 50 000 студенти от над 50 различни страни и е приветствала серия от чудесни музиканти, както като студенти, така и като учители от цял ​​свят.


Амбициите на UCA

Изследване, Създаване, Иновация

Université Côte d'Azur е създаден през 2015 г., за да съживи колективната амбиция на големите играчи във висшето образование и научните изследвания на Френската Ривиера. Като клъстер за висше образование, който включва голям изследователски университет, множество изследователски агенции и лаборатории от най-високо ниво, елитни бизнес училища и група международно признати училища по изкуство и дизайн, UCA е в добра позиция да предоставя мултидисциплинарни, творчески решения на сложните предизвикателства породени от бързо променящия се свят.

Въз основа на богатата история на Френската Ривиера като център за артистични и технологични иновации и като дом на най-големия технологичен парк в Европа (Sophia Antipolis), нашата визия се основава на научни и образователни постижения, силен международен фокус, дълбоки връзки с местните индустриални и правителствени партньори и решителна трансдисциплинарна перспектива. Нашите изследователски и образователни програми са плод на декомпенсираното взаимодействие между дисциплините, включването на човешките, артистичните и управленските измерения в нашите проекти, както и стриктната основа, основаваща се на количествени, цифрови и информационни подходи.

Като признание за нашия амбициозен дневен ред и научни постижения, през януари 2016 г. UCA беше удостоена с престижна награда „IDEX“ (Инициатива за високи постижения) от френското правителство, което постави UCA сред малка група от високопоставени френски университети от световна класа и предоставяне на дарение, което да ни помогне да постигнем целта си да преобразим нашия университет и нашия регион. Наскоро спечелихме и редица други големи национални награди в подкрепа на дейностите ни, по -специално в продължаващото образование, бакалавърското и следдипломното образование и предприемачеството.

С над 20% от нашите преподаватели и студенти, идващи от чужбина, UCA е силно обърнат към външния свят, аспект, който непрекъснато се подсилва със създаването на елитни международни партньорства и разработването на нови международни образователни програми, които ще се преподават изцяло в Английски. Създадени са и нови услуги, които да помогнат за привличането на международни изследователи и студенти и да им позволят да се установят в региона, както и да помогнат на университетските преподаватели да публикуват своите изследвания в водещи международни списания.

UCA също работи за развитие на предприемачески и бизнес умения сред своите изследователи и студенти. Редица нови програми имат за цел да вдъхнат предприемаческия дух на учениците на всички нива и да им дадат инструментите, необходими за постигане на мечтите им. Университетските изследователи и идеи също са в основата на много компании в региона, независимо дали се основават на университетски изследвания или са основани от член на университета.

И накрая, UCA се стреми да бъде катализатор, който ще преобрази региона на Лазурния бряг, допринасяйки за неговия растеж, като предоставя решения на бизнес проблеми чрез консултантска дейност, продължаващо обучение и чрез лицензиране на открития за нови и съществуващи компании. Постоянният обмен на идеи между университета и региона е важен фактор за неговия растеж и успех. Голяма част от водещите изследвания на UCA могат да бъдат превърнати в решения, продукти и компании, които ще бъдат от полза както за обществото, така и за икономиката.

Класации

Местоположения

 • Nice, Франция

Въпроси