Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Представление

история

UC3M е създаден с акт на испанския парламент на 5 май 1989 г., в рамките на Закона за университетска реформа от 1983 г. От самото начало той е предназначен да бъде сравнително малък, иновативен, публичен университет, осигуряващ преподаване с най -високо качество и фокусирани предимно върху изследванията. Първият ни канцлер беше професор Грегорио Печес-Барба.

Мисия

Мисията на UC3M е да допринесе за подобряването на обществото чрез преподаване на най-високо качество и авангардни изследвания в съответствие със строгите международни насоки. Университетът се стреми към високи постижения във всичките си дейности, с цел да се превърне в един от най -добрите университети в Европа.

Стойности

Университетът активно насърчава личностното развитие на всички, свързани с общността на висшето образование. Всички наши дейности се ръководят от ценностите на заслугите, способностите, ефективността, прозрачността, справедливостта, равенството и уважението към околната среда.

Статистика

UC3M студенти

UC3M има 22 666 студенти, които са сходни по размер с някои от големите европейски университети, като Париж II, Упсала, Маастрихт, Тилбург, Кеймбридж и Оксфорд (всички от които имат между 14 000 и 22 000 студенти).

 • Студенти в бакалавърска степен, 44,3% от които са жени и 55,7% са мъже.
 • Приблизително 25% от нашите студенти получават стипендии от Министерството на образованието, от Общността на Мадрид или от собствените програми за финансиране на UC3M.

Източници: Финансов и управленски отчет на UC3M за 2019 г., одобрен от Управителния съвет и Социалния съвет на 15 юни 2020 г., и официалните уебсайтове на гореспоменатите университети.

Най-високите стандарти

В 44 от нашите курсове за бакалавърска степен студентите на UC3M са получили най-високите оценки за прием от всички базирани в Мадрид университети.

 • Средната оценка, постигната от студентите, приети във всички курсове за степен в UC3M, е 12 229 от максималните 14 точки.
 • UC3M покри изцяло всички студентски места през юни. По отношение на търсенето на университетско обучение, на всеки 100 предложени места в университета са постъпили 198 кандидатури.

Източници: Регистратор на университета UC3M и данни от Общността на Мадрид, отнасящи се до учебната 2020-21 година.

Интернационализация

 • 20% от студентите в UC3M са чужденци. Този дял е значително по-висок както при магистърски (30%), така и при докторски (43%) нива.

Източник: Отдел за международни отношения въз основа на данни от финансовия и управленски доклад на UC3M.

 • 54% от завършилите UC3M са участвали в международни програми за мобилност.

Източник: Източници: Финансов и управленски отчет на UC3M за 2019 г., одобрен от Управителния съвет и Социалния съвет на 15 юни 2020 г., и официалните уебсайтове на гореспоменатите университети.

Завършване на кариера и удовлетвореност на студентите в UC3M

 • 93,4% от завършилите успешно са намерили работа в специалност през първата година след дипломирането.

Източник: XXII Кариерно проучване на завършилите UC3M. (2018 учебна година). Изготвено от UC3M в сътрудничество с Accenture. Публикувано през март 2020 г.

  Характеристики на кампуса

  Кампус в Хетафе

  Разположен в град Хетафе на юг от Мадрид, този кампус има две училища: Училището по социални науки и право и Училището по хуманитарни науки. Модерните инсталации на кампуса включват две библиотеки, компютърни зали в различни сгради, аудиовизуални стаи, звукозаписни студия, съдебни зали, wifi в целия кампус и спортни центрове със съоръжения за баскетбол, тенис, скуош, плажен волейбол и сауна, наред с други.

  Кампус Леганес

  Разположен в град Леганес, на юг от Мадрид, в този кампус се помещава Инженерното училище. Модерните му инсталации включват библиотека, компютърни зали в различни сгради, лаборатории, wifi в целия кампус и спортен център със закрит плувен басейн. Има и Аудитория, където се играят пиеси, опери и концерти през цялата година.

  Кампус Колменарехо

  Разположен в град Colmenarejo, на североизток от Мадрид, кампусът има три училища: училище по социални науки и право, училище по хуманитарни науки и училище по инженерство. Неговите съвременни инсталации включват библиотека, работни, учебни и изследователски стаи, както и библиотека на списания, наред с други.

  Кампус Мадрид-Пуерта де Толедо

  Кампусът Мадрид-Пуерта де Толедо побира дейностите на Центъра за следдипломно обучение UC3M, особено тези, свързани с магистърските програми и програмите за професионално обучение. Този кампус също така предлага разнообразни научни и културни събития, насочени към общността в Мадрид. Някои от съоръженията му включват класни стаи, компютърни зали, библиотека и конферентна зала.

   Класации

   Международно класиране

   35-то място в света и 16-то в Европа, в класацията QS Top 50 Under 50 2020.

   Сред 50-те най-добри европейски университета в преподаване според класацията THE Teaching за 2019 г.

   311-та позиция в QS World University Rankings 2021.

   Класифициран в Шанхайската класация като един от най-добрите университети в света по 14 академични предмета.

   Сред петте най-добри испански държавни университета според U-Multirank 2020.

   Единственият испански държавен университет, който се появява сред най-добрите бизнес училища в Европа.

   33-то място в световната класация на най-добрите центрове за специализация по финанси според Financial Times Business Education Ranking 2020.

   Сред 250-те най-добри млади университета в света според THE Young University Rankings 2020.

   UC3M е класиран сред 150-те най-добри университета в света според новото издание на QS Graduate Employability Ranking 2020.

   Класиран сред най-добрите 500 университета в света в областта на инженерството и технологиите, според класацията на Times Higher Education Engineering and Technology Rankings за 2018 г.

   Национални класации

   Сред 5-те най-добри испански университета, според Fundación Conocimiento y Desarrollo CYD Ranking.

   Лидер в класацията U2021 за представяне.

   Класиран сред най-добрите испански университети за своето академично представяне, според доклада „La Universidad Española en Cifras. Año 2017 y curso académico 2017/2018” (Университетът в цифри. Година 2017 и академична година 2017/2018), публикуван от Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) (Конференция на ректорите на испанските университети).

   Единадесет бакалавърски степени на UC3M се класират сред най-добрите в Испания според класацията на вестник El Mundo 50 Degree 2021.

   25 магистърски програми на UC3M са сред най-добрите в Испания според El Mundo 2021 250 Masters Guide.

   Акредитации

   Акредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

   Местоположения

   Местоположения
   • Madrid

    Ronda de Toledo,1, 28005, Madrid

    Въпроси