Keystone logo
Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

Представление

Стокхолмското училище по икономика в Русия (SSE Русия) е основано през 1997 г. Идеята зад стартирането на SSE Русия е да допринесе за развитието на устойчив бизнес в Русия чрез насърчаване на стремежа към стабилна, дългосрочна, справедлива и социално отговорна. бизнес практики.

Днес SSE Русия е единственото международно бизнес училище, което е акредитирано да преподава на територията на Русия и предлага пълна европейска програма за степен MBA за опитни мениджъри, отворени програми за лидери с различни нива на опит и специално персонализирани програми както за руски, така и за международни. фирми. Това означава уникална възможност за получаване в границите на Русия на качествено европейско образование от международни преподаватели, което е конкурентноспособно както на вътрешния, така и на световния пазар.

С глобална мрежа от повече от 500 чуждестранни и руски преподаватели, специализирани в различни области на науката и бизнеса, ние разчитаме на най -подходящите и най -подходящите експерти за всеки курс. Преподавателите, които ангажираме за нашите програми, имат опит от академичния свят и много от тях са опитни бизнес мениджъри или консултантски експерти.

Всяка година SSE Русия става все по -популярна сред чуждестранни студенти от Западна Европа и ОНД: Казахстан, Беларус, Азербайджан, Украйна. Учим ги да се споразумеят за приемливо общо решение във всяка дадена ситуация, да постигнат консенсус и предварително зададените си цели.

Тясното сътрудничество с нашите студенти и възпитаници-ръководители и специалисти по човешки ресурси на компании от всички сектори на икономиката, гарантира, че ние предоставихме актуални и качествени образователни програми, предназначени да постигнат вашите цели и да ви направят успешни в съвременния свят.

Около 1300 възпитаници до 2021 г. са нашият надежден ресурс, състоящ се от хора, които следването в Стокхолмското икономическо училище в Русия се превърна в трамплин за по -нататъшен растеж.

Мисия

Целта на Stockholm School of Economics Russia е да бъде взаимно обогатяваща културна среда на бизнес образование, която вдъхновява хората да учат, създава възможности за растеж и развитие на потенциалния им принос за дългосрочното устойчиво развитие на обществото.

Визия

Визията на Stockholm School of Economics Russia е да бъде предпочитаният избор за всеки, който търси образователно ръководство в уникална интелектуална връзка на култури, реализиращи възможности, които не са открити от други, като по този начин възпроизвежда формация за бизнес лидерство, която конструктивно предизвиква времето си.

Стойности

Stockholm School of Economics Russia се стреми да бъде общност, обединена от чувство на взаимно доверие, докато се стреми към върхови постижения, като уважава другите в прозрачно цяло.

Образователна мисия - БЕЗПЛАТНО

Всеобхватните образователни цели на SSE вземат за отправна точка, че един успешен вземащ решенията на бъдещето ще подходи към света с любопитство и увереност и който, както казва философът, Ингемар Хедениус: „е свободен и жив по отношение на непознатото“. Този, който взема решения, може да бъде по-добър от когнитивното чрез изкуствен интелект, роботи или машини. Но основната компетентност на хората е да бъдат хора и образователните цели на SSE приемат тази реклама. Успешният вземащ решения в бъдеще ще увеличи максимално потенциала да бъде човек. Следователно SSE е формулирал своите всеобхватни образователни цели чрез абревиатура БЕЗПЛАТНО. Това означава:

 • Факти и научно обосновано мислене
 • Размисъл и самосъзнание
 • Емпатия и културна грамотност
 • Предприемачество и отговорност, която лидерите имат към своите общности

Класации

Стокхолмското училище по икономика (SSE), представено в Швеция, Финландия, Русия и Балтийския регион, е едно от водещите бизнес училища в Европа, според годишните рейтинги на The Financial Times. Ние сме класирани като бизнес училище №1 в скандинавските и балтийските страни, като оставаме водещ играч за управление и развитие на лидерството.

Международен рейтинг на FT 2020:

 • Stockholm School of Economics (SSE) напредва в класацията на Financial Times за 2020 г. на европейските бизнес училища и остава водещото бизнес училище в скандинавските страни. SSE оглавява класацията през последните 17 години.
 • Рейтинг на Европейското бизнес училище (European Business School Rankings 2020) - 21 от 90
 • Executive MBA (Executive MBA Класация 2020) - 60 от 100
 • Корпоративна програма (Executive Customized Programs) - 30 от 85
 • Отворени програми (Executive Open Programs) - 17 от 75

Акредитации

От 1999 г. SSE е акредитиран от Европейската система за подобряване на качеството (EQUIS), което означава, че всички дейности – всички програми и изследвания – са демонстрирали отлични постижения на международно ниво.

EQUIS е международна система за гарантиране на качеството на висшето образование в бизнеса, целяща да повиши стандарта на обучението по мениджмънт в световен мащаб. EQUIS се управлява от Европейската фондация за развитие на управлението (EFMD), която е независима мрежова организация с нестопанска цел, отворена за компании, както и за университети. Стокхолмското училище по икономика е един от основателите на EFMD.

Акредитацията на EQUIS се прилага за цялото училище, а не само за отделни програми. Около 100 различни показатели за качество се преглеждат в процеса на акредитация на EQUIS. Един такъв индикатор, който тежи много при решенията за акредитация, е интернационализацията - по-конкретно докъде е напреднало училището в процеса на интернационализация. Други важни фактори са обширното сътрудничество със света на бизнеса, изключителните изследователски дейности и това, че са на преден план в областта на етиката, отговорността и устойчивостта.

Тъй като акредитацията EQUIS е международно признат и уважаван знак за качество, нашата цел е Стокхолмското училище по икономика да стане още по-привлекателно за студенти, постдокторанти и преподаватели чрез тази акредитация. Акредитацията включва периодично систематично проверяване на дейностите на бизнес училището, така че EQUIS също е жизненоважен инструмент за текущите усилия на Стокхолмското училище по икономика за контрол на качеството.

Акредитации

Акредитирано по EFMD Equis

Местоположения

 • Saint Petersburg

  1/3 Malaya Konyushennaya st., Entrance on Shvedsky lane, Business Centre Sweden House, office B 11, 191186, Saint Petersburg

  Въпроси