Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Представление

Един Finest бизнес училища на Европа

Не е нужно да отиде далеч от дома, за да учи в един от най-добрите Бизнес училища в Европа, Мисията на SSE Рига е да се осигури състояние на най-съвременните образование по икономика и бизнес, който допринася за икономическото и социално развитие на региона, по-специално балтийските държави.

Първият випуск студенти е приет в SSE Рига през 1994 г. От тогава повече от 1800 студенти са влезли през вратата на Art Nouveau сграда на Техникума по Strelnieku Iela 4а.

"Чрез осигуряване на образование, което е конкурентно на европейско ниво, SSE Рига дава талантливи балтийските студентите възможност да останат" у дома си ", вместо да пътуват в чужбина за изследвания. В противен случай, най-талантливият може да напусне района и след като сте направили това, ще бъде трудно да ги примами обратно ", казва Anders Paalzow, SSE Riga ректор.

Мисия

Мисията на SSE Рига е била от самото си създаване през 1994 г., за да се осигури образование на състоянието на най-съвременните в бизнеса и икономиката, която да допринася за икономическото и социално развитие на региона, по-специално на Естония, Латвия и Литва.

Мисията включва и изследвания, и SSE Рига трябва да произвежда състоянието на най-съвременните изследвания от значение за балтийските държави, и училището трябва да участват активно и да се насърчи обществения дебат в областите на нейната компетентност.

Заведение

Стокхолм училище по икономика в Рига (SSE Рига) е основан през 1994 г. от Стокхолм училище по икономика (SSE), с подкрепата на шведското правителство, както и Министерството на образованието на Латвия от името на Латвия.

От 2010 SSE Рига е собственост на фондация, създадена от SSE, Университета на Латвия и SSE асоциация Рига Alumni. Операциите на SSE Рига се уреждат от устава на фондацията на SSE Рига, които са били одобрени от всички учредители, както и един от най-важните задачи на новата фондация за набиране на средства за училище.

Основната сграда на SSE Riga се намира в Strelnieku Iela 4а. Сградата е забележителна конструкция и архитектурен паметник на културата от национално значение в центъра на Jugendstil (Art Nouveau) Окръжният Рига. Кварталът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

Първата SSE Riga президента

Създаването на SSE Рига е до голяма степен един човек визия - Стафан Burenstam Linder (1930-2000). Той е служил като председател на ССИ и като човек на зрението, той е създател на SSE Рига.

В началото на 1990-те години, когато на балтийските държави (Естония, Латвия и Литва) достигнаха независимост след близо 50 години на съветската власт, Стафан Burenstam Linder, бивш шведски член на парламента и министър на търговията, е служил като председател на ССИ. Той бутна идеята, че трябва да се създаде училище по икономика, обслужването на балтийските страни и даване на интензивно обучение на ново поколение на балтийските мениджъри, с английски език като език на преподаване. Шведското правителство подкрепи идеята и така направиха латвийските власти. Бе подписано междуправителствено споразумение за 1993 г. между SSE, действайки от името на шведското правителство и Министерството на образованието на Латвия. Burenstam Фондация Стафан Linder беше създадена от семейството и приятелите си през 2001 г. в чест на основателя и благодетел SSE Рига. Всяка година две стипендии в размер до 100 000 крони (около 7000 евро) се присъждат в подкрепа на SSE Рига завършили студенти, които отиват в скандинавска страна, за по-нататъшни Masters или изследвания на докторанти ниво.

Първите години

На 11 юли 1994 г., за първи клас на бакалаври. студенти, бе приветстван от първия ректор на училището, Jan-Erik Vahlne. Ремонтните дейности в сградата на училището в Strelnieku Iela 4а не е завършен, така че са изразходвани през първите месеци на Латвийския университет, във факултета по география. На 08 ноември, 1994 сградата на училището на Strelnieku Iela бе открит в присъствието на Нейно Величество крал Карл XVI Густав на Швеция и HE президент Guntis Ulmanis на Латвия.

В първи клас се състои от 56 студенти, като всички от тях са от Латвия. На следващата година, има по-късно са били ученици от трите балтийски страни и клас по размер разширени до 100, и след няколко години до 115. The BSC. Програмата стартира като двугодишна програма с упражнения започват в началото на юли и продължава почти без никакви паузи а. През 1998 г. BCS. програмата беше разширен в тригодишна програма, която днес е в съответствие с Болонския висше образование рамка на Европейския съюз.

Разширяване

Успоредно с развитието на BSC. програма, училището разработи своя изпълнителен Образование единица. От самото начало, устройството е служил на образователните потребности на латвийски и шведски бизнес среди, както и за латвийското правителство в областта на бизнеса, управление и икономика.

Първото десетилетие на 21-ви век се наблюдава редица важни събития: Стартирането на програмата SSE Riga Executive MBA през 2003 г., която бе открита на опита на SSE Рига на нова група от студенти; присъединяването на балтийските страни към Европейския съюз, която значително увеличава възможностите за обмен на студенти по програмата Еразъм; увеличените изследователски дейности в училището и създаването на независим изследователски център БИЦЕПС (Baltic Международен център за проучвания на икономическата политика), с които училището работи в тясно сътрудничество както по отношение на научните изследвания и преподаватели назначения. В допълнение, изследванията на капацитета на Школата бе допълнително засилено през 2004 г., когато е основана TeliaSonera институт към SSE Рига. През 2009 г. училището създаден Център за медийни изследвания в SSE Рига. Центърът за устойчиво бизнес в SSE Рига е основана през 2012 година.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Въпроси