Keystone logo
© Uni.
Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Представление

Кои сме ние

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) е създадено през 1903 г. от Ърнест Солвей, известен хуманист и капитан на индустрията. Днес училището се гордее, че е част от Université Libre de Bruxelles (ULB), който сега има сред своите факултети висококачествен факултет, посветен на икономиката и управлението.

Както винаги, SBS-EM почита основните цели, поставени от неговите основатели, а именно: обучение на лидери, които се стремят към идеала „Homo Universalis“, подчертаване чрез своите програми на необходимостта от мултидисциплинарна перспектива и фокусиране върху количествени и научни подходи .

Училището също така споделя общи ценности с ULB, особено принципа на свободното проучване, подход, основан на критично мислене и фокус върху изследванията.

Solvay Brussels School of Economics and Management е добре известно със своята строга и взискателна образователна система, фокусирана върху високите постижения на всяко ниво. Тази визия и начин на мислене, като неговата изключително международна мрежа от възпитаници, позволяват на училището да обучава лидерите на утрешното общество.

Мисия

Нашата мисия е да окажем решаващо и положително въздействие върху това как се решават икономическите и бизнес предизвикателствата. Със силен акцент върху количествените методи, ние произвеждаме пионерски изследвания и обучаваме жени и мъже да станат истински лидери и предприемачи в своите области.

Визия

Да бъдеш най-доброто европейско училище по икономика и мениджмънт, интегрирано в базиран на научни изследвания университет, съчетаващ уникална комбинация от научна строгост, контекстуална ангажираност и умения за решаване на проблеми с амбициозен глобален обхват.

Стойности

SBS-EM поддържа определени основни ценности, които съставляват основата на неговите образователни и изследователски мисии. Те също така вдъхновяват неговата философия по отношение на вътрешно управление, стратегическо планиране и педагогически методи.

 • Безплатно запитване: Ние предизвикваме нашите студенти и заинтересовани страни да отворят съзнанието си към широк спектър от гледни точки и да възприемат критично отношение.
 • Превъзходство: Всички ние се стремим към най-високите стандарти на изпълнение.
 • Предприемачески дух: Очакваме всички наши заинтересовани страни да демонстрират инициатива, иновации и лидерство.
 • Мултидисциплинарност: Ние се основаваме на пълна комбинация от университетски дисциплини и нашия опит в икономиката и управлението.
 • Равни възможности: Предоставяме достъп на студенти от всякакъв социално-икономически произход.
 • Демократично управление: Практиците, академиците, изследователите, студентите и служителите имат глас в нашето управление.
 • Обществена значимост: Подхранваме дълга традиция на корпоративна социална отговорност, етика и разнообразие в обществените институции и света на бизнеса.

Защо Solvay Brussels School of Economics and Management е правилният избор

Знаем първия въпрос, който си зададохте: „защо да уча в Училището по икономика и мениджмънт на Солвей Брюксел?“ Разбира се, имаме отговори за вас, така че ето всички причини, поради които е очевидно, че трябва да учите в SBS-EM!

Училището предоставя усъвършенствани умения в количествените и аналитични техники, с изключителни възпитаници, известни с отличните си записи за настаняване.

Училището Solvay Brussels има голяма световна репутация. Това означава, че след дипломирането си ще имате в ръцете си висококачествена диплома, призната в целия свят! Репутацията на училището за високи постижения и строгост датира от повече от сто години.

Като студент на Solvay, вие сте част от огромна студентска общност и след като завършите, можете да се присъедините към голяма мрежа от възпитаници от повече от 30 000 членове, включително изпълнителни директори и високопоставени предприемачи. Тези общности винаги ще бъдат до вас на всички етапи от живота ви!

Завършването на SBS-EM ви дава силни връзки с корпоративния и институционалния свят чрез кредитираната стажантска програма на училището, корпоративни събития и конференции, съобразени с всяка програма на Solvay.

Брюкселското училище Solvay: международна перспектива

Solvay Brussels School of Economics and Management, разположено в космополитното сърце на Белгия и Европа, е международно училище от самото си начало. Нашият международен обхват и признание са тясно свързани с нашата международна мрежа от заинтересовани страни, чиито членове считаме за истински партньори в съвместното създаване. Нашите изключителни и международно акредитирани изследователски и образователни програми са възможни от тези партньори и са предназначени за тях.

Като училище и университет ние се ангажираме да създаваме обществена стойност и да допринасяме за глобалния просперитет. Просперитет за всички: солидарност, справедливост и свобода в едно отворено, глобално и разнообразно общество.

Международните заинтересовани страни се отнасят до нашите студенти, възпитаници, административен персонал и преподаватели, които са извън Белгия. Нашата цел е да увеличим степента на интернационализация на тези заинтересовани страни, която вече е относително висока в сравнение със световните стандарти. Повече от 20% от нашите студенти са от чужбина, но това съотношение е много по-високо за MBA, Ph.D. програми и магистър по микрофинансиране, където поне 60% от студентите идват от чужбина. В допълнение, 35% от преподавателите и 50% от нашия административен персонал са от чужбина.

Наличието на международни и мултикултурни заинтересовани страни е необходимо условие за институция, която се стреми да достигне международни стандарти за качество.

Интернационализацията е в основата на визията и мисията на нашето училище. От Брюксел можете да пътувате за по-малко от 2 часа до Париж, Амстердам и Кьолн и след малко повече от два часа можете да сте в Лондон. Стратегията за интернационализация на училището се основава на три стълба: международни заинтересовани страни, глобален обхват на нашите ученици и международна видимост. Чрез задължителни програми за обмен със 140 партньора по целия свят, три двойни дипломи и кредитирани стажове ние осигуряваме глобалния обхват на нашите студенти.

От 1990 г. нашите студенти имат възможност да заминат в чужбина като част от разработена програма за международен обмен. Всяка година между 300-350 студенти отиват в чужбина и над 150 студенти идват в Брюксел. Подписани са споразумения за обмен с повече от 140 университета и бизнес училища в 40 държави. Програмата за обмен позволява на учениците да развият способността си да се адаптират към нова среда, да научат повече за различни академични системи и да изучават специфични предмети, да развият езиковите си умения и да разширят хоризонтите си и да научат за нови култури и начин на живот.

Защо Брюксел?

Когато ги попитат за Брюксел, много хора ще ви кажат същото: той е малък. Това е накратко брюкселският парадокс. Тройна столица (на Европа, Белгия и региона на Фландрия), дом както на НАТО, така и на централата на ЕС, европейска база за голям брой международни корпорации (включително повече от 1000 само от Съединените щати), с население от повече от 300 000 бивши жители, невероятно космополитна среда… И все пак Брюксел си остава много спокоен и спокоен град, който успява да запази човешкия си мащаб.

Оборудван с всички съоръжения и развлечения, които бихте очаквали от една столица, от хотели, барове и ресторанти до музеи и известни паметници, Брюксел все още е лесен за придвижване. Извън часовете пик можете да прекосите града само за 20 минути. Самият център на града е лесно проходим. Не на последно място, зелените площи на града (паркове – гори – гори) представляват 13,8% от неговата площ.

Исторически закотвено в сърцето на този голям метрополис, Solvay Brussels School of Economics and Management използва геостратегическите сили на града, за да даде възможност на своите ученици да станат истински международни професионалисти с висок потенциал за работа в мрежа.

Изследвания в Solvay Brussels School of Economics and Management

Изключителните международни изследвания са от решаващо значение за SBS-EM. Не само защото развива разбирането ни за икономическите и управленските феномени – което впоследствие дава възможност за практически изследвания, които се стремят да подобрят бизнес и обществените практики –, но и защото се връща обратно в нашите класни стаи, тъй като насърчава членовете на нашия факултет да вливат ценни нови открития и методи в тяхното преподаване. Отличен пример за последното са нашите две успешни докторски степени. програми (една по икономика и една по мениджмънт), които предоставят на докторантите най-новите инструменти, позволяващи им да допринесат за изследователската граница в техните области на специализация.

Нашият факултет е получил широко международно признание за своите изследвания. Членовете на нашия факултет включват носител на наградата Francqui („белгийската Нобелова награда“), лауреат на наградата Yrjö Jahnsson, двама сътрудници от Иконометричното общество, осем бивши председатели на Francqui, почетен член на Американската академия на изкуствата и науките , и още. Нашето училище също е получило множество конкурентни стипендии, включително шест от Европейския съвет за научни изследвания.

В допълнение към тези престижни академични награди, експертният опит на членовете на нашия факултет се признава и на практика, както се вижда от многото експертни позиции, които членовете на нашия факултет заемат, включително в Белгия във Висшия съвет по статистика, Комисията по индексите, Infrabel , и Белгийския комитет по корпоративно управление, както и с ОИСР, Европейската комисия, Европейския икономически и социален комитет и OXERA в Европа. Нашите членове на факултета също така редовно се призовават да се консултират с различни компании и публични администрации.

Bram De Rock & Nicolas Van Zeebroeck

Заместник-декан и бивш заместник-декан, отговарящ за изследванията в SBS-EM

Относно акредитациите

Equis

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) е акредитирано от Европейската система за подобряване на качеството (етикет EQUIS), водещата световна система за акредитация на бизнес училища. На всеки 3 или 5 години училището е подложено на най-взискателната независима оценка. Изследвания, преподаватели, качество на програмите и инфраструктурите, ангажименти за иновации, училищна визия, партньорства и включване на света на бизнеса в училищното управление, EQUIS проверява всеки аспект от това, което прави едно топ бизнес училище. EQUIS също така напътства и насърчава бизнес училищата кандидати да правят подобрения, когато е необходимо, и в световен мащаб помага за повишаване на стандартите на обучението по мениджмънт.

За студенти и следдипломни участници EQUIS представлява еталон, с който те могат да сравняват постиженията на училището.

AMBA

MBA на училището е акредитирано от Асоциацията на MBAs (AMBA) , най-добрият независим международен орган за следдипломно бизнес образование.

Точно като акредитацията на EQUIS, етикетът AMBA е атестат за качество на всяко ниво за нашата MBA.

Qза

Solvay Lifelong Learning е акредитирана от Европейския независим одиторски орган, Qfor.

Одитът на Qfor определя качеството и професионализма на обучителните институти и консултантските фирми. На национално ниво акредитацията Qfor се признава от фламандския и валонския регион.

Училището: член на AACSB

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) е член на AACSB Business Education Alliance , глобална асоциация с нестопанска цел, която свързва преподаватели, студенти и фирми за постигане на обща цел: създаване на следващото поколение страхотни лидери.

AACSB осигурява осигуряване на качеството, информация за бизнес образование и услуги за професионално развитие на над 1600 организации-членове и повече от 800 акредитирани бизнес училища по целия свят.

Когато образователни, професионални и бизнес организации станат членове на AACSB Business Education Alliance, те са част от движение, обединено за подобряване на качеството на бизнес образованието по света.

Характеристики на кампуса

  • Иновации и предприемачество

  Акредитации

  Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

  Местоположения

  • Brussels

   Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

  Програми

  Въпроси