Keystone logo
Saarland University, European Institute for Advanced Behavioural Management (EIABM)

Saarland University, European Institute for Advanced Behavioural Management (EIABM)

Saarland University, European Institute for Advanced Behavioural Management (EIABM)

Представление

Един модерен изследователски университет, разположен в Саарбрюкен, Столицата на германската провинция СаарландИ Homburg, Тя е основана през 1948 г. в Homburg в сътрудничество с Франция и е организирана в осем факултета, които покриват всички основни области на науката. Интернационалност е определяща характеристика на Саарланд университет откакто е създадена в университета.

Университетът се намира в част от Европа, която определя себе си като на общите граници между Германия, Франция, Люксембург и Белгия. Този регион е в основата на най-близките международни връзки, които университетът се радва. Саарланд университет е посветена на насърчаването и разширяване на нейните международни дейности в академично обучение, изследвания и администрация. Университетът осигурява възможности за студенти и преподавателски и изследователски персонал, за да прекарват времето си, работещи в чужбина, и предлага топло посрещане на чуждестранни студенти, учени и изследователи от цял ​​свят.

The Europa-Institut е сред най-много няколко изследователски центрове социално-икономически, за да се съсредоточи основно върху европейската интеграция. Нейната европейското право и MBA в европейските програми за управление еднозначно се съсредоточи върху възможностите, произтичащи от разширяващия се и по-интегрирана Европа.

Програмата за MBA се координира и управлява от Economics секция в Саарланд университет'с Europa-Institut. Програмата може да се учи или на непълно работно време или пълно работно време. Курсовете се водят от университетски преподаватели или от международни преподаватели гости. Гамата от курсове, които се предлагат е много широк и включва лекции, които обхващат области като "Международен мениджмънт", "Европейската икономика" или "Европейско право" и теми от основен ток значение, като например "Корпоративна устойчивост и социална отговорност" или "Маркетинг и Управление на развиващите се страни ".

Зрение Хората, пазари и морално!

Управление успешно с (в) Европа е нашата визия за нашите възпитаници, които идват от всички краища на света. В нашия MBA програма ние следователно предоставя възможност да се научат, наред с други неща, как да се справят с различните останали национални различия в обединена Европа и специфични културни различия. "Управление с (в) Европа" означава, от една страна всички оперативни и стратегически дейности, необходими за фирми, работещи в рамките на Европа. От друга страна то е свързано с предизвикателството за компании извън Европа, за да правят бизнес с Европа.

На този фон на продължаващата европейска интеграция означава възможност, както и предизвикателство за мениджърите: възможност е да се открие многообразието на държавите-членки и да бъде очарован от техните специфични за страната атрибути; предизвикателството е да се използват тези различия успешно на фона на предприемаческите цели. The MBA програма "Европейско управление" Ето защо е убеден, че една модерна формация на мениджърите трябва не само да разпространява професионални знания, но и на културното многообразие като рамка изискване. Хората винаги трябва да се разглеждат като дизайнер на всеки вид търговска връзка. Затова нашата програма се фокусира върху три аспекта на хората, пазари и морални: - хората, защото се занимава управление с хора, с техните потребности и техните култури. Освен това, хората са служители и клиенти.

  • пазари, тъй като се занимава управление с пазари. В крайна сметка, на пазара решава за успех или провал.
  • Moral, защото сделки за управление и с отговорност както към околната среда и служители.

В края на нашите възпитаници са подготвени за "Управление с (в) Европа".

Местоположения

  • Saarbrücken

    Saarland University EIABM / Europa-Institut; Campus, Building A5 4 1st floor, room 1.07, 66123, Saarbrücken

    Въпроси