Keystone logo
S. P. Jain Institute of Management and Research (SPJIMR)

S. P. Jain Institute of Management and Research (SPJIMR)

S. P. Jain Institute of Management and Research (SPJIMR)

Представление

Нашата философия

Нашата Guiding Философия

Философската стълба, на които се крепи на сградата на учебното педагогиката и развитие SPJIMR са

Влияние върху Practice Насърчаване на растежа основана на ценности Влияние върху Practice

Инициативите и новостите в SPJIMR целят да повлияят практиките в отрасъла и следователно да бъде участник в повторно оформяне на нацията. Изучаването погълнали чрез гъвкава и универсален учебна програма се развива в студентите, не само на капацитет за анализ и преценка, но и вродена способност да се отнасят до социални проблеми и след това да ползва собствените си ресурси за разбиране и действие.

Насърчаване на растежа основана на ценности

SPJIMR propounds че индивидите трябва да се изгради правилната комбинация между загрижеността за собственото си благополучие и социална полза. Така института насърчава развитието на кооперативния перспективи, която признава стойността на споделяне и взаимно уважение. Това се подчертава в учебния план, чрез практическо учене чрез опит, както и със своя пример.

Другите принципите, които ръководят нашата работна са-

Социална значимост и отзивчивост - SPJIMR се стреми да включи в рамките на своите стратегии за управление на учебни програми за иновативни бизнес практики и социална стойност чрез интеграция на корпоративни програми за социална отговорност. Сътрудничество и сътрудничество - Появата на глобализацията донесе след себе си едно по-тясно сътрудничество за повишена социална, икономическа и екологична полза. Чрез съвместни усилия, е възможно да се оптимизира използването на ограничените ресурси, което води до по-подходящи и съответни бизнес практики. SPJIMR застъпва силно съвместни усилия за постигане на по-високи от нормалните възвръщаемост от инвестициите. Работа в мрежа - Като институт по мениджмънт, SPJIMR насърчава неговото функциониране в рамките на по-широка социална и културна среда, с акцент върху критични социално-икономическите процеси, които оформят съвременния бизнес. SPJIMR усилия, за да се сливат тези различни възприятия и изисквания, за да се генерира по-голямо значение и значително образование за Индия управление. В тази връзка, SPJIMR се опитва да се разглежда като основен тенденциите в областта на образованието за управление днес.

Самата Вярвайки да бъде част от по-голям опит, SPJIMR насърчава ученето от проникващия от

Най-добрите и най-новите световни бизнес практики Световно признати институти от цял ​​свят Усилията на индийския бизнес в стремежа си за растеж, производителността и качеството Идеологии на талантливи хора, които са екологично съзнание Western ефективност и Източна етос Програма Развитие на лидерски умения

SPJIMR вярва в изграждането на мостове към бъдещето чрез синергичен усилия заедно с индустрията, на когото тя се чувства отговорна и отговорност, и на когото тя служи с дълбок ангажимент.

Мисия

Нашата мисия е да повлияе практики и насърчаване на растежа на базата на стойността. Нашите ученици ще признае, разбират и защитават социалната значимост на бизнес решения, включително в рамките на недостатъчно слоеве на обществото.

Ние уважи тази мисия, защото ние разпознаваме двойни роли - като отговорен член на Bharatiya Vidya Бхаван и като отзивчиви член на индийското общество като цяло - и гледаме на себе си в по-широк контекст, както е институция "Beyond MBA".

Ние ще постигнем нашата мисия чрез: (а) обучаем-ориентирана педагогика, която ще подчертае нагласи, включително и духовността и умения като колкото знания; (б) излагане на учениците до растеж на базата на стойността на недостатъчно части на нашите общности; (в) синтез - в нашите интелектуални вноски и учебна програма - от базирани се на конкуренция западната ефективност и сътрудничество ориентиран източната етос; и (г) интелектуална вноски за цел да повлияе практика.

В наши ученици, ние признаваме, предразположение и желание да бъде изпълнител на първо място. Ние също така се подчертае, чувствителност към социалната отпечатък на бизнес дейности и ролята на духовността в балансиран подход към вземането на решения.

В нашите преподаватели, ние признаваме ангажимент да осигурява изключителна обучаем-ориентирана педагогика като се възползва от личното, жилищен характер на нашите програми. Ние също така да изиска от тях да създават и разпространяват знания, насочен към повлияване практика.

Като общност, ние ще реализираме тези цели чрез почтеност, самостоятелна отчетност, професионалната дисциплина и упорита работа. Ние ценим оперативна свобода и уважи предприемачески, пъргав, гъвкаво и култура на сътрудничество.

Преглед

SPJIMR предлага уникалната възможност да учат бизнес, където бъдещето на глобалната бизнес е в сърцето на Индия, в центъра на финансовата столица на тази икономика, самото място, където инвестициите се увеличават, където търсенето се увеличава и когато фирмите се готвят за по-бърз растеж, студентите могат да се обучават на бизнеса и да се учат от пазара.

SPJIMR е може би най намира институцията, в сърцето на град Мумбай, финансовия център на Индия със силни връзки с промишлеността. Това е отразено в готов приемането на завършилите ни в промишлеността и се превежда като нашата отлична производителност разположение.

Освен това, два година програма PGDM SPJIMR предлага опция за практикуващите като част от цялата доставка на курсовете по отношение на проекти, стажове, лекции за гости и индустрия спонсорира курсове.

Възможност за изучаване Семестриалната в топ US B-училища

Голямата възможност билет че програмата предлага за чуждестранни студенти е факт, че те могат да отидат и да проучи тяхното окончателно семестър в някой от най-добрите международни училища по време на падането. Например, участниците могат да отидат и да направят пълен семестър в училище като Samuel Curtis Johnson Graduate Училището по мениджмънт, Cornell University, САЩ, Krannert Училището по мениджмънт, Purdue University, САЩ, Eli Broad колеж по бизнес, Мичиганския държавен университет, САЩ в Университета на Мериленд, САЩ и Schulich Училище за бизнес, Университета в Йорк, Канада.

Студентите са готови да поемат по-Семестриалната международно след като те имат

Учи реалностите на една развиваща се икономика Завършен всички основни дисциплини през първата година Завършен социален стаж през лятото Завършен курсовете за специализация в трети семестър

Възможности за кариера в топ световни компании

Завършилите с дълбоки познания и експозицията на Индия може да намерите вълнуващи роли в световните търговски дружества, които се стремят да изградят по възможност Индия.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

  • Mumbai

    S.P.Jain Institute of Management & Research Munshi Nagar, Dadabhai Road Andheri West, 400 058, Mumbai

    Програми

    Въпроси