Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Представление

68056_mecca-66970_640.jpg

Преглед

Като бързо развиваща се институция за висше образование, Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) създава история от стартирането му. Този университет, със своя иновативен подход, насочен към обучаемите, дава шанс на студентите да изследват истински пътища за учене и новаторство, когато се грижат за бъдещите си роли като хардкор професионалисти.

PMU се концентрира върху нуждите, интересите и способностите на учениците за устойчиво подхранване. Обратната връзка, както и приноса на учениците, се оценяват от членовете на факултета на ЗУП, които оценяват степента на знания на всеки един студент подробно. Такива стъпки са да ги обучим чрез истинска система за обучение.

Този университет посрещна най-новите технологии от самото начало. Тя ги прилага в методологията на преподаване и разработването на учебни програми. Някои технологични постижения са непрекъснато свързване с интернет, което улеснява достъпа на електронната библиотека, онлайн обучение (Blackboard), Dyned - лаборатории, онлайн регистрация.

Днес ЗУП е оборудван с модерни технологии като "умни дъски", "Телевизионно предаване и видеоконференции" и т.н., които са полезни за студентите, за да се регистрират в определени курсове и да използват редовни съвети или напътствия от съответните онлайн инструктори, като седнат в личния живот на домовете.

Студентите ползват най-модерните съоръжения в ЗУП. Тези съоръжения са предназначени единствено да ги насочват към младоженеца и да се изправя, като същевременно приемат глобалните предизвикателства, които би трябвало да поемат като професионалисти. Те биха имали по-добри възможности за наемане на работа след завършването на ЗУП, което предлага изключителни възможности.

Тъй като английският език се превърна в единствената среда за комуникация в международен план, PMU предлага този език като основен инструмент за обучение. Няколко клубове и извънкласни дейности в кампуса на PMU са най-добрите инструменти за усъвършенстване на компетентността на своите студенти. Добре планираните съоръжения за младоженци в комуникацията, работа в екип, критично мислене / решаване на проблеми, технологии, професионални и лидерски умения са основните умения, които ЗУП дава приоритет за цялостния растеж на студентите.

ЗУП е инструмент за насочване на студентската общност към избора на по-добра кариера за по-добро бъдеще. Теоретичните учебни програми и практическата им оценка чрез ориентиране и практическо обучение ги подготвят да се чувстват у дома, докато са наети. Самоувереността, развиваща се чрез обучение и напреднали знания, подготвя студентите да се продават с добре изработени и впечатляващи автобиографии.

Различни оценки на иновативните резултати от обучението се използват за оценка на инструментите за развитие на умения, които следят представянето и цялостния напредък на студентите по време на престоя им в университета.

Електронното портфолио от завършващи студенти в ЗУП е достъпно онлайн, поради което бъдещите работодатели могат да ги използват най-добре за наемане. Такива стъпки предлагат както придобиване на степен, така и в същото време, постигайки трудов опит на пара.

PMU предлага много лични услуги, включително финансова помощ на заслужилите студенти, освен здравни и консултантски услуги. Тези инициативи предлагат най-добър комфорт в атмосфера за личен и професионален растеж. PMU също така очаква да придаде върхови постижения в образованието на записаните студенти, докато им предоставя такива услуги.

Цялостното доверие на ЗУП, постигнато от самото начало, стана възможно благодарение на силния работен персонал - административен екип, разнообразна компетентност на преподавателите в проектирането на усъвършенствана академична сцена и подпомагащия персонал, който подпомага властите да подпомагат университетската администрация при нейното систематично преместване.

TIEC (Консорциум по международно образование в Тексас), като образователен консултант на ЗУП, включваше най-големи експерти от 32 американски университета за академично структуриране на ЗУП. Разбира се, ЗУП сега е в състояние да обещае и да даде отлично образование, за да подхранва бъдещите лидери в техните области на обучение. Това е знак за глобализираната гледна точка на образованието, която ЗУП приема.

68057_saudi-arabia-84015_640.jpg

Култура на Саудитска Арабия

Тук има много аспекти на живота, които са много различни от страната и културата, която сте оставили. Ние вярваме, че най-важната стъпка в адаптирането към живота ви в Саудитска Арабия е да научите някои от обичаите и законите. След това ще станете по-удобни във вашата нова среда. След като се запознаете с културните различия, животът може да бъде много вълнуващ тук.

Ето някои предложения "направете и не" за вашия собствен комфорт и благополучие.

Моля, направете…

Поддържайте открит ум по отношение на културните и социални разлики, които наблюдавате. Бъдете гъвкави и отворени за промяна. Вие ще оцените новия опит. Приемете предизвикателството да живеете в една прекрасна, древна страна с богата и вълнуваща история.

 • Опитвате се да научите и използвате арабския език.

 • Останете гъвкави и се опитайте да се адаптирате към местните обичаи. Например:

 • Облекло: Жените трябва да носят консервативно, свободно облекло. Ако се чувствате по-добре, когато носите Abaya, направете го.

 • Рамадан: е ислямски Свещен месец, през който мюсюлманите наблюдават бърз между изгрев и залез. Моля, спазвайте този религиозен празник, като се въздържате от ядене, дъвчене, пиене или пушене на обществени места по време на дневна светлина.

Моля, не ...

 • Опитайте се да наложите западните си ценности върху саудитското общество. Не очаквайте животът да бъде същият като в дома ви.

 • Снимки на хора или всяка област на националната сигурност, като например летища, военни съоръжения и рафинерии.

Традиционен арабски етикет

В Саудитска Арабия преобладават добрите нрави и съображения за обичаите и вярванията на другите. Самите саудитци са добри, любезни, любезни и неформални, както очакват другите да бъдат.

Някои предложения

Запомнете и носете правилното име и телефонни номера на вашата организация (работодател) или на организацията на съпруга (работодател). Познайте правилните имена, номера и местоположения на училищата, на които вашите деца посещават.

Уверете се, че вашите деца имат името и телефонния номер на вашето семейство, Вашия телефонен номер и доверен съсед в случай на авария. Това е особено важно за файла за спешна информация в детското училище.

Напрежението в царството може да бъде 110v или 220v. Знайте напрежението си и изберете уредите си според това. Разгледайте различните видове оборудване, например, има няколко различни вида видео рекордери в Кралство. Ако имате компютър, може да е необходим регулатор на напрежението. Препоръчва се високоскоростен предпазител за компютри и друго електронно оборудване.

Помня

Вие сте поканен гост в Кралство Саудитска Арабия. Не сте били принудени да идвате тук. Вие се подчинявате на местните закони. Разумно е вашето семейство да се запознае със съответните закони и обичаи

Местоположения

 • Dhahran

  617, Al Jawharah, Khobar, Dhahran 34754, , Dhahran

  Въпроси