Keystone logo
The NUCB Business School

The NUCB Business School

The NUCB Business School

Представление

Nagoya University of Commerce & Business School (NUCB) е частен университет, разположен в сърцето на третия най-космополитен район в Япония. То е създадено през 1953 г. и е първото и единствено в Япония, което е акредитирано от AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) и EQUIS. NUCB BS обикновено се класира на първо място в класацията на QS за MBA, EMBA и MIM програми, като постоянно постига челни позиции в цялата страна.

История на бизнес училището на НБУ

Юкий Куримото е първият японски човек, завършил Факултета по изкуствата на Университета в Алберта през 1930 г. При завръщането си в Япония той признава, че образованието е било най-вече достъпно за елита и затова той се борил да го предостави на разочарованите японски младежта на деня. През 1935 г. той започва професионален институт, наречен "Нагоя железопътно училище", който по-късно е последвал от гимназия и колежа.

Винаги визионер, Юичи Куримото осъзнава, че следвоенният икономически и демографски бум в Япония ще създаде силно търсене на институция, посветена на бизнес образованието. Така през 1953 г. е създаден Университетът по търговия в Нагоя & Business (NUCB).

Акредитация: NUCB Business School е първото и единствено бизнес училище с тройна корона в Япония, което е акредитирано от AACSB, AMBA и EQUIS!

NUCB Business School с гордост обявява, че е първата и единствена MBA програма в Япония, която притежава тройна акредитация от AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) и EQUIS. Тези отличителни награди за високи постижения, присъдени от AACSB, AMBA и EQUIS, затвърждават стратегическата инициатива на NUCB да бъде най-доброто от най-доброто сред бизнес училищата в Япония и Азия. В епохата на глобализация международното признание от такива престижни акредитационни органи като AACSB, AMBA и EQUIS означава нашия постоянен ангажимент за поддържане на гаранции за качество и запазване на най-високите световни стандарти.

Университетът по търговия и бизнес в Нагоя и бизнес училището на NUCB са напълно оторизирани от японското Министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите.

NUCB и AACSB International

AACSB International - Асоциацията на Advance Collegiate Schools of Business е професионална асоциация за университетско и университетско управленско образование и водеща агенция по акредитация за бакалавърска, магистърска и докторска степен по бизнес администрация и счетоводство.

През 2002 г. Университетът по търговия и бизнес в Нагоя & NUCB Business School придоби членство в AACSB International като едва третата образователна институция в Япония. През 2006 г. NUCB представи доклад за самооценка и получи акредитация на своите бакалавърски и магистърски програми.

NUCB Business School и AMBA

Бизнес училището на NUCB е първото бизнес училище в Япония, акредитирано от Асоциацията на магистрите по бизнес администрация. Акредитацията на AMBA се отнася само за програмите MBA и EMBA на японски език на NUCB Business School; докато AACSB International одобрява както бакалавърските, така и магистърските програми.

NUCB Business School и EQUIS

На 29 септември 2021 г. Бизнес училището на НБУ получи акредитация по Европейската система за подобряване на качеството (EQUIS) от Европейската фондация за развитие на управлението (EFMD), една от най-големите международни организации за оценка на качеството на образованието по управление. Само образователни и научноизследователски институции, които демонстрират възможно най-високо качество на учебните програми и научноизследователските дейности по време на строг преглед от група от уважавани експерти-експерти, имат право да станат една от няколкото стотици (към момента 197 бизнес училища по света), които получават акредитация EQUIS.

NUCB Business School и Eduniversal

Eduniversal се отличава с класацията, гласувана от деканите от университетите и училищата в списъка с 1000 души. NUCB е избрана за една от най-добрите международно известни бизнес училища от Научния комитет на Eduniversal.

Класации

Класацията на QS Global MBA за 2024 г. показва NUCB BS като #1 редовна MBA програма в Япония и #19 в Азия.

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

  • Nagoya

    The NUCB Business School Global Leader Program Admissions Office 1-3-1 Naka-ku Nishiki Nagoya, Aichi, Japan

Програми

Институцията предлага още:

Въпроси