Keystone logo
National Tsing Hua University

National Tsing Hua University

National Tsing Hua University

Представление

Национален Tsing Хуа университет е създадена в Пекин през 1911 г. като "Tsing Хуа Academy. "През 1956 г., Националната Tsing Хуа университет беше възстановена на сегашното си място в Хсинчу, Тайван.

От своето преместване, NTHU се превърна в една цялостна изследователски университет, който предлага пълна гама от специалности в областта на науката, технологиите, инженерството, хуманитарни науки, социални науки и управление. NTHU последователно се нарежда като един от водещите университети в Източна Азия, и е широко признат като водещ инкубатор за бъдещи лидери. Нашите възпитаници неуредени подчертават успеха на NTHU студенти, включително Нобеловата Физика лауреати Dr. Cheng-Ning Yang и Dr. Tsung-Dao Lee, Нобелов лауреат по химия Dr. Носител Yuan-цех Lee и Wolf награда по математика Dr.Shiing-Шен Chern.

Факти и статика

ФАКУЛТЕТ

644 членове на пълно работно време преподаватели и 298 хонорувани преподаватели Student да факултет съотношение 18: 1

Общият брой на студентите: 12449 (както на първия семестър, 2014 г.)

6,372 студенти Завършилите 6,077 (4,168 студенти по магистърски програми, и 1909 преследва докторски степени.

Нобелови лауреати

3 нобелови лауреати Нашите изключителни възпитаници подчертават успеха на NTHU студенти, като Nobel Физика лауреати, Dr. Cheng-Ning Yang и Dr. Tsung-Dao Lee, Нобелов лауреат по химия Dr. Yuan-цех Lee и Wolf награда победител в математиката Dr. Shiing-Шен Chern ..

ИЗСЛЕДВАНИЯ

2379 държавни спонсорира проекта и 1,057 външно спонсорирани проекти (проекти, натрупани от 2011 г. до 2013 г.) Общ бюджет: NT $ 5,561,304,68 (NT $ 5.5Billion)

CAMPUS

260 дка 87 големи сгради 60% от студентите живеят на територията на колежа.

7 колежи и 1 КОМИСИЯ

Наука инженерство Електротехника и компютърни науки Хуманитарни и социални науки Life Science Nuclear Science Технологичен мениджмънт Комисия на общообразователния

Защо NTHU

Academic Excellence

NTHU е известен цялостен изследователски университет в Тайван.

World Class факултет

NTHU има най-висок процент на факултет печели национални академични отличия и техните публикации са цитирани най-често сред всички университети в Тайван.

Международни програми на английски език

International MBA в Management Technology Международна магистърска програма по информационни системи и приложения International Ph.D. Програма по биомедицинско инженерство International Ph.D. Програма в Low Carbon Energy

Global Partners

NTHU е създала стратегически партньорства с повече от 150 университета в световен мащаб.

Възможности за стипендии

NTHU осигурява достатъчно финансови съветници за подпомагане на учениците. Стипендии и стипендии се присъждат на достойна основа.

Стратегическото местоположение

NTHU се намира в Hsinchu City в северната част на Тайван, на един час път до Тайпе, и е заобиколен от световна класа национални лаборатории и индустрии. Hsinchu се нарича още като града на науката, на хай-тек център, и Силиконовата долина на Тайван.

Гарантирано Housing

Ние считаме, че опитът на живот на територията на колежа е неразделна част от университетския живот. Всички чуждестранни студенти ще са гарантирани жилища на територията на колежа.

Актуално Състояние

Национален Tsing Хуа университет се намира в Хсинчу, Тайван, 72 км южно от Тайпе. Кампусът обхваща над 105 хектара (260 акра) на живописна земя, изплакнете с езера и дървета. Campus удобство е от изключителна, съседна изследователски институти и университети, като: Technology Research институт Industrial (ИТРИ), National синхротронно излъчване Research Center (NSSRC), Националния център за високопроизводителни изчисления (NCHC), хранително-вкусова промишленост изследвания и Института за развитие (FIRDI), National Chiao Tung University (NCTU), University Chung-Хуа (CHU), National University Hsinchu образование (NHEU) и Hsinchu Science-Based Индустриален парк (HSIP). Hsinchu е известен с необходимата точност и е кръстен като "Science град Тайван".

NTHU има 7 колежи, 17 катедри и 18 независими специализанти институти: Колежа на науката, инженерството, ядрената наука, Обществени науки, науките за живота, електротехника и компютърни науки, и в Колежа по управление на технологиите. Комисията за общообразователния контролира общо учебни програми на университета. NTHU работят над 644 членове на пълно работно време преподаватели. Повече от 12,499 студенти, около 6372 студенти, 4,168 майсторски кандидати и 1909 за докторанти, като от данните на първия семестър 2014. Съотношението на студент-преподавател е 18: 1 и мъжки към женски студенти е 2.1: 1.

NTHU подчертава интердисциплинарен подход. В допълнение към поддържането на основните норми, студент учебни програми са предназначени да се постигне максимална гъвкавост, както и интеграция. NTHU надминава учебни програми норми, отвъд колегиалната и ведомствени граници.

Стипендии

Местоположения

  • Hsinchu

    No. 101, Section 2, Kuang-Fu Road, R.O.C., 30013, Hsinchu

    Въпроси