Lander University

Lander University

Lander University

Представление

Основана през 1872 г., Lander университет е съ-образователна, държавно подпомагани, цялостна, регионално, четири години университетско в Greenwood, SC С около 2700 студенти, Lander предоставя изключителни възможности за образование в рамките на неговите традиционни либерални изкуства и науки програми, както и неговите професионални програми в бизнеса, образованието и кърменето.

Мисия

Основава на убеждението, че образованието е освобождаващо сила, която дава възможност на индивида да живее живот на значима дейност, на лично удовлетворение, и на служба на другите като един съсед и гражданин, Lander университет е избрал преподаване и учене, както му основните притеснения и предоставяне предизвикателна образование за квалифицирани студенти като своя мисия.

Чрез своите програми либерални изкуства и неговите професионални училища по бизнес, образование и медицински сестри, Университета предлага бакалавърска учебна програма, която съчетава широк либерално образование със специализиран обучение, водещи или до незабавното му прилагане в кариерата или за по-разширено изучаване.

На бакалавърски програми дават възможност на учениците да постигнат компетентност в основна дисциплина и да се изследват широк основна програма, предназначена да ги подпомогне в развитието на способността (1), за да се съберат и критично анализиране на информация от различни области и да използва тази информация, като основа за обосновани решения и за решаване на ефективна проблем, (2) да се синтезира разнообразни идеи и информация, и (3), за да се разбере и да предаде идеи ясно.

В допълнение към своите бакалавърски програми, Lander предвижда ограничен брой магистърски програми и докторанти и курсове, които отговарят на критичните нужди на незабавна региона и държавата. Поддържаща роля на университета като преподаване институция и признава, че стипендията е от съществено значение за установяване и поддържане на високи постижения на преподаване, Lander преподаватели участват в научни и творчески дейности, подходящи за техните учебни области. В допълнение, преподаватели и персонал признават отговорност Lander пред обществеността и за местната икономика; Затова Университета служи като интелектуален и културен център и си сътрудничи с различни агенции, училища и бизнеса.

Университетът, който се намира в близост до центъра на Greenwood, малък град на Южна Каролина, съчетава градско с селски и традиционна с модерни функции. Горд на самоличността му като малък, студент в центъра на общественото четири години университетско с отглеждането на образователна среда, Lander се ангажира с постепенно, но ограничен ръст до размер от около 3300-3500 студенти. Тъй като студент успех зависи в голяма степен от готовността, Университета запазва допускане на ученици, които могат да демонстрират адекватна подготовка за висше образование или чрез прогнозира GPA или чрез предишния успех на друго след средното институция.

Докато Lander служи предимно студенти от седем окръг зона (Greenwood, Laurens, Edgefield, Абвил, McCormick, Нюбъри, и Saluda) и отразява демографско многообразие на този избирателен район, тя се стреми да привлече студенти от всички региони на Южна Каролина, както и от други държави и чужди страни, защото географски разнообразно население по-добре служи приети образователните интереси на всички студенти. Lander предимно привлича квалифицирани традиционните редовни студенти, но също така приветства нетрадиционен и задочни студенти.

ангажимент Lander университет до увеличаване на възможностите за образование на тези различни избирателни отразява убеждението си, че гражданите на свободно общество имат право на обезщетения, обогатяващи на висшето образование.

Одобрена от Lander университет факултет: март 19, 1997 Одобрен от Lander университет Съвета на настоятелите на: 20 Март 1997 Одобрен от Каролина комисия на Южна за висшето образование: 09 октомври 1997 г.

Институционална Ефективност

Lander университет се ангажира с цялостна програма за институционална ефективност: на целенасочена, систематична, аналитична и непрекъснат процес на събиране, анализиране и вземане на решения въз основа на данни и информация, свързани с целите на всяка единица и на университета.

The Офис на институционална оценка и ефективността отговаря за координацията по оценка и институционална ефективност усилията на всички звена в университета, включително академични и обслужващите звена на. На целите стратегически план Доклад Картата е кулминацията на ежегодно, университет-широко усилие да се определи до каква степен целите на стратегическия план, определени от Съвета на настоятелите, се постига.

Lander университет е акредитиран от Комисията за колежи на Южна асоциация на колежите и училищата (SACSCOC) за възлагане Baccalaureate и магистърски степени.

Най-Lander университет Story

Lander университет е основан като колеж за жени от методистки свещеник Samuel Lander през 1872 г., като Williamston Жена колеж в Williamston, Южна Каролина. Той остава частна институция в продължение на 26 години.

През 1898 г., на колежа спечели подкрепата на Южна Каролина конференция на Епископалната църква Методистката, южно от. През 1904 г., на колежа бе преместена в Greenwood, SC, и е преименуван Lander колеж в чест на основателя си.

Мъжете бяха допуснати през 1943 г., и институцията, сега е напълно coeducational.

През 1948 г., когато Конференцията методист, съгласно политиката на консолидация в своите образователни усилия, решил да сложи край на подкрепата на Lander College, заинтересовани граждани на Greenwood образувани Фондацията Lander като неправителствена корпорация и наети на колегиума от църквата.

През 1951 г., графство Greenwood получава името College и имущество от Конференцията методист. Каролина Общото събрание на Южна създадена комисия Greenwood окръг образование, известен като Фондацията Lander, който да служи като на борда на контрол за Колежа. Така Lander стана само четири години либерални изкуства колеж в Съединените щати, за да бъдат контролирани и финансирани от една област в правителството.

На 1 юли 1973 г., Lander College дойде под контрола на Съвета на настоятелите на Държавната колегиуми на Южна Каролина, който направи Lander състояние с помощта на колежа. State College Борда на настоятелите на регулирана Lander, Колежа на Чарлстън, и Francis Marion College. Ефективно 1-ви юли 1988 г., Управление на Lander бе поверена на College Борда на настоятелите на Lander.

На 1 юли 1992 г., от действията на Съвета на настоятелите, институцията стана Lander университет.

Университетът е бил обслужван от дванадесетте президенти: Samuel Lander (1872-1904); Джон О. Уилсън (1904-1923); Б. Рет Turnipseed (1923-1927); RH Бенет (1927-1932); John W. Speake (1932-1941); John Марвин Раст (1941-1948); Boyce М. Гриър (1948-1966); E. Don Стадо, Jr. (1966-1973); Лари А. Джаксън (1973-1992); Уилям С. Moran (1992-2000); Daniel W. Ball (2000-2015); и Richard E. Cosentino (2015-до момента).

Lander университет се придържа към политика на равни образователни и заетост възможност за всички.

Фондация Lander

От самото си раждане през 1948 г., Фондация Lander е изиграла важна роля в живота на Lander университет. За 25 години, Фондацията е на изработване на политики съвет на университета. Когато Lander преместен от частна към държавна подкрепа през 1973 г., Фондацията Lander се преобразува в независима, неправителствена организация, работещи единствено за подкрепа на Lander.

Като публична институция, Lander университет получава държавни средства, за да се гарантира, че неговите ученици са осигурени със силна, основно образование. Lander, обаче, се ангажира да предлага образование, което излиза извън рамките на основите.

Приятели на Lander, които споделят тази визия помагат осигури, чрез Фондацията Lander, финансирането, което прави разликата между много добро образование и една, която е наистина отлично.

Да направим разликата-това е, което Lander университет и Фондация Lander са за всички.

English Language Requirements

Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

Местоположения

 • Greenwood

  Lander University 320 Stanley Ave. Greenwood, SC 29649-2099, , Greenwood

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси