Keystone logo
Jinan University - School of Management

Jinan University - School of Management

Jinan University - School of Management

Представление

През 1906 г. в Нанджинг, династията Цин създава Джинан училище, първото държавно училище за отвъдморските китайци. Целта му беше да разпространи образованието и да установи връзки с китайците отвъд океана. Джинан училище е предшественик на Жинан университет, който сега се намира в Гуанджоу.

Известна като водеща институция за висше образование за китайски отвъдморски произход, Джинан насърчава разпространението на китайската култура на върхови постижения в целия свят. Тази мисъл изразява увереността на основателите на училището в популяризирането на китайската култура и тяхната мисия да се свързва със сънародници от цял ​​свят.

"Университетът Джинан създаде бизнес дисциплина още на ранен етап". През 1918 г. г-н Хуан Янпе, мъдрец на Джинан, осъзнал остро "по същество текущите търговски и индустриални конкурси са конкурси за знания", а след това насърчава създаването на бизнес дисциплина в университета "Джинан". По-късно бизнес обучението на университета "Джинан" преминава през пламък и се развива в безкрайни последователности и преживява социални промени, стремежи и подобрения в продължение на почти век.

Въведение

58484_1.png

Още през 1918 г. университетът "Жинан" създава бизнес училище. В продължение на няколко десетилетия предшествениците и колегите се стремяха непрекъснато и създадоха солидна основа за развитието на сегашното училище за управление.

В момента училището се възползва от кръстосаното оплождане на такива отрасли като икономика, право, наука, инженерство, медицина и мениджмънт. Той обхваща 4 първокласни дисциплини, а именно бизнес администрация, мениджмънт и инженеринг, приложна икономика и приложна психология. Тя се ползва с докторска степен за 2 първостепенни дисциплини, 6 второкласни субекти и 2 следдипломни работни станции. Изчерпателното съдържание на училището е осигурило добра платформа за разработването на такива предмети като EMBA, MBA, MPAcc, MPA и магистър по инженерство и т.н. Междувременно тясната връзка на училището със обществото и пазара също донесе жизнената сила и жизнеността на развитието на дисциплината.

Освен това Училището за управление също отдава голямо значение на академичния обмен с добре познати университети и институти в чужбина. Например, споразуменията са сключени между Училището и Станфордския университет и Университета на Пенсилвания в САЩ

През последните години се наблюдава тенденция за интернационализация сред училищата за управление в Китай. Така наречената "интернализация" означава, че науката за управление трябва да се учи от плодовете на цивилизациите по целия свят и да участва в изграждането на културата на бизнес администрацията и публичната администрация. Основата на интернационализацията е опитомяването. Това означава, че основната задача на Училището по мениджмънт е да извлича и отразява най-добрите управленски практики, които са съобразени с националните нужди, както и да се култивират мениджъри, които могат да служат за икономическото и социално развитие на страната.

Училището по мениджмънт на университета "Джинан" наследява традицията "лоялност, честност, постоянство и уважение" и изпълнява стратегията на "училище за китайско известно училище в чужбина". Със силната подкрепа на управленските науки, особено на бизнеса, училището се стреми да се превърне в първокласно училище за управление в Китай и люлка на изключителни китайски таланти за управление чрез иновации, адаптиране към времето и постоянно подобряване на образователната система, форми и съдържание. Само по такъв начин тя може да изгради Училището по мениджмънт в световноизвестна китайска образователна марка в международния бизнес образователен кръг.

58481_4.png

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

  • Guangzhou

    601 Huangpu W Ave, TianHe GongYuan, Tianhe Qu,, , Guangzhou

    Въпроси