Keystone logo
IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

Представление

Какво IU прави по различен начин?

С над 100 000 студенти от повече от 153 страни , IU International University of Applied Sciences е най-големият университет в Германия. Те предлагат държавно акредитирани, висококачествени бакалавърски, магистърски и магистърски програми, преподавани на английски език – с изцяло нов подход.

Програмите на IU в университета в Берлин и Бад Хонеф предоставят структурирано, но гъвкаво учебно изживяване, така че да можете да балансирате между обучение, работа и личен живот в Германия. С график, който съчетава лични уроци и онлайн самообучение, можете да се потопите в чужда страна, докато изграждате своята социална и професионална мрежа.

Във всеки от кампусите на IU в Берлин и Бад Хонеф вие ще бъдете част от една наистина жизнена и международна общност. Модерните съоръжения в кампуса, подкрепящата учебна среда и забавните дейности в кампуса ви позволяват да изживеете напълно студентския живот в Германия, докато работите упорито, за да постигнете целите си.

В дните извън кампуса можете също да приспособите обучението си благодарение на напълно интегрираната дигитална платформа на IU и иновативни инструменти за обучение, които включват AI технология като ChatGPT и Syntea . След като завършите обучението си, ще отговаряте на условията за 18-месечна виза след обучението, за да започнете кариера в Германия.

Научете повече за IU .

Успейте в световен мащаб с IU

С IU можете да отворите врати към възможности за кариера по целия свят . Техните държавно акредитирани програми ще ви снабдят със съответните за индустрията знания и търсени умения, за да можете да се откроите на глобалния пазар на труда. Обучението в IU също ви дава достъп до техните изключителни онлайн кариерни услуги и събития и ви свързва с тяхната глобална мрежа от академични партньори, така че да можете да учите в САЩ, Канада или Австралия.

Защо IU ?

 • Смесено обучение: Посещавайте уроци в кампуса само 2-3 пъти седмично.
 • Гъвкаво: Учете онлайн по свой собствен график за останалата част от седмицата.
 • Разгледайте възможностите за работа и обучение в Германия: до 20 часа на седмица по време на обучение
 • Кариерно ориентирани: IU предоставя специализирани програми за обучение в области с голямо търсене.
 • Курсове: комбинирайте теория и практическо приложение чрез казуси от реалния живот.
 • Стартирайте кариерата си в Германия: след дипломиране с 18-месечна виза след обучението.
 • Всички програми са акредитирани: по немски и европейски стандарти в образованието.
 • IU степени са международно признати и могат да бъдат преобразувани в задгранични еквиваленти за работа или по-нататъшно обучение.
 • Признат от WES Канада и САЩ и член на Асоциацията на индийските университети (A IU ).

Мисията на IU

Това, което движи IU , е това, което движи вас: IU проектира програмите си така, че да бъдат възможно най-гъвкави и иновативни - без да жертва качеството. Те предоставят специализирана експертиза и иновативни учебни материали, както и се фокусират върху отлични услуги за студенти и професионални съвети. Програмите на IU предоставят знания по конкретни предмети и меки умения с ориентиран към бъдещето подход и цифрови инструменти за подготовка на завършилите за света на международния бизнес.

Характеристики на кампуса

Живеейки в Германия

Германия се счита за една от най-добрите дестинации за обучение в света и в сърцето на Европа. Лидер в иновациите, бизнеса и инженерството, перспективите за кариера с немска степен са разнообразни и широкообхватни. Германия също е гостоприемна за международни професионалисти и предлага 18-месечна работна виза след обучението на студенти, които провеждат последния си семестър в Германия.

IU кампуси

В IU можете да избирате между два модерни кампуса в Берлин и Бад Хонеф, всеки от които е оборудван с най-съвременни съоръжения, места за обучение и библиотеки. Насладете се на оживената сцена на Берлин или се настанете в приятелската среда на Bad Honnef, където се предлага настаняване в кампуса. Присъединете се към клубове и общества, отпуснете се в социални зони и прегърнете подкрепящата международна общност по време на вашето образователно пътуване.

Подкрепа за студенти

Докато работите за постигане на целите си в IU , ще намерите силна система за поддръжка с полезни учебни съветници, експерти в кариерния офис и опитни преподаватели. Тези приятелски настроени професионалисти ви насочват през вашето академично пътуване, от избора на курсове до намирането на стажове и възможности за работа.

Баланс между обучение и живот

В IU ще се насладите на здравословен баланс между учене и личен живот чрез модел на смесено обучение в кампуса, който съчетава класове в малки групи и онлайн самообучение. Този гъвкав подход ви позволява ефективно да управлявате обучението, работата и личния си живот, като същевременно се ангажирате с разнообразна международна общност и преследвате възможности за работа и обучение, като работа на непълно работно време или стажове, като по този начин обогатявате цялостното си обучение в чужбина.

  Безплатен уебинар и въпроси и отговори

  Уебинар: Учете онлайн с IU 15:00 – 15:45 (CEST)

  Визови изисквания

  • Студентите с гражданство на държава-членка на ЕС, които планират да посещават лекции в кампуса по време на част (или цялото) от обучението си, не се нуждаят от разрешение за пребиваване, за да влязат в Германия.
  • Студенти без гражданство на страна-членка на ЕС, които планират да посещават лекции в кампуса по време на част (или цялото) обучение, трябва да получат валидно разрешение за пребиваване, за да могат да учат в Германия.

  * Това се отнася само за студенти, които желаят да посещават един семестър или повече в колежа в Германия. Студентите, които планират да извършват цялото си обучение онлайн чрез виртуалния кампус на IU , не е необходимо да получават разрешение за пребиваване - независимо от тяхното гражданство.

  Ако имате някакви въпроси относно процеса на кандидатстване за разрешение за пребиваване, моля, свържете се с консултантския екип на IU за обучение.

  Стипендии и финансиране

  Променете бъдещето си с IU - кандидатствайте и спестете до 25%!

  IU винаги търси нови начини да ви помогне да комбинирате висококачествено и достъпно образование, независимо от вашите обстоятелства.

  Присъединете се към един от неговите кампуси в Bad Honnef или в Берлин и се насладете на уникалния подход на IU , който ви позволява да постигнете баланс между вашите академични занимания, работни ангажименти, социални взаимодействия и изследването на нов континент, докато работите за бъдещите си цели.

  Кандидатствайте днес и ще имате шанса да получите до 25% отстъпка от обучението си в кампуса!

  Класации

  Акредитации, класации и членства

  Акредитация

  IU International University of Applied Sciences получи системна акредитация от EQAR, FIBAA, Германския съвет за акредитация и Германския съвет за наука и хуманитарни науки. Това означава, че техните курсове, преподаватели и учебни материали отговарят на строгите стандарти, определени в съответствие с европейските академични насоки и те вече могат да акредитират свои собствени програми.

  Награди и класации

  IU е първият германски университет, получил 99/100 в QS Stars Report, но също така оглави 6 от 25 категории в най-голямата класация на университетите в Германия от CHE. Наскоро онлайн MBA програмите на IU се класираха на 26-то място в Европа в престижната QS Online MBA класация, впечатляващо постижение и признание на международната сцена.

  Членство

  IU е член на Асоциацията на бизнес висшистите, Консорциума за онлайн обучение, AASCB и Глобалната образователна коалиция на ЮНЕСКО. Тези членства им дават връзки с други институции, компании и неправителствени организации, както и програми за висше образование и курсове за развитие на обучението през целия живот. Използвайки авангардна технология, IU помага на нуждаещите се студенти да продължат образованието си и да се стремят към учене през целия живот

  От април 2023 г. IU е член на Асоциацията на индийските университети (A IU ), най-голямата университетска асоциация в света с чуждестранни университети като асоцииран член. IU е и единственият европейски член на Асоциацията на африканските университети (AAU), мрежа от над 420 университета и изследователски центрове от целия африкански континент

  Глобално признание и академични партньори

  Световно признание

  Тъй като IU е признат от WES Канада и САЩ, техните степени могат да бъдат преобразувани в точки според местните академични стандарти в Канадската система за имиграционни точки и Американската схема за оценка на имиграцията.

  Академични партньори

  Чрез партньорства с академични институции от цял свят, IU предлага по-достъпен начин за студентите да учат и живеят в чужбина. IU Study Abroad Alliance позволява на студентите да започнат обучение онлайн в IU и да го завършат в партньорски университет в САЩ, Канада, Австралия или Европа, където има много възможности за кариера

  Препоръки на учениците

  Местоположения

  • Bad Honnef

   Mülheimer Str. 38, 53604, Bad Honnef

   • Berlin

    Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

    • Berlin

     Berlin, Германия

     Въпроси