Keystone logo
IPADE Business School

IPADE Business School

IPADE Business School

Представление

За IPADE

IPADE е институция, фокусирана върху създаването и обмена на знания. Ние сме организация, която непрекъснато се развива и променя, за да отразява съвременния свят.

Нашите програми са фокусирани върху отговора на предизвикателствата на един непрекъснато променящ се, глобализиран свят. IPADE не се ограничава до технически опит или до една бизнес област. Ние сме образователна институция в преследване на знания, истина и насърчаване на основен фокус върху хората в бизнес лидерите, които обучаваме.

Използвайки метода на казуса и модела на преподаване, ориентиран към учениците, ние насърчаваме способностите за анализ, диагностика и планиране, които позволяват на мениджърите да разсъждават върху бизнеса си и върху себе си, за да вземат ефективно решения и да ръководят хуманно своите организации.

IPADE с един поглед

история

IPADE Business School е основана през 1967 година.

171561_1.png

171563_2.png

факултет

Нашите 11 академични отдела участват в обучението на участниците от различните програми IPADE.

Възпитаници

Над 37 000 студенти са завършили класните стаи на IPADE Това е избрана група от бизнесмени от различни сектори с различни интереси, които споделят IPADE като възлова точка; за ИПАДЕ неговите възпитаници представляват най-важната стойност.

АкредитацииКачеството и последователността на ИПАДЕ му позволиха да получи три от международните акредитации, присъдени на най-важните бизнес училища в света.Консултативен комитетIPADE Business School насърчи международния диалог, като включи две от най-престижните бизнес училища в света: Harvard Business School и IESE Business School.

методология

Използвайки метода на случая, участниците усъвършенстват своите управленски умения, като упражняват откриването, анализа и диагностиката на реални бизнес проблеми.

Методът на случая използва академични материали (бизнес случаи), базирани на реални организационни предизвикателства, които се анализират от различни гледни точки. Този процес е разделен на три етапа: лично проучване, работа в екип и пленарна сесия, водена от експерт-професор.

Въз основа на случаите и придружаващите ги технически бележки, участниците придобиват необходимите знания за основите на управлението на бизнеса. Гостоприемниците и гостуващите професори предоставят допълнителни практически приноси, опит и житейски опит.

1. Лично изследване

Участниците използват своя личен опит със ситуацията, описана за оценка на проблемите и изготвяне на план за действие.

2. Работа в екип

Екипът от участници съчетава своя личен и пленум анализ, за ​​да взема решения, сякаш са били съвет на директорите на компанията.

3. Пленарна сесия

Казусът се анализира с помощта на входа от целия клас под ръководството на експертен професор.

171569_8.png

Социална работа

Фондацията Ел Пенон и Колидж Монтефалко са две образователни институции за семейства в неравностойно положение, които живеят в източната част на Морелос. И двете училища са част от инициативите на IPADE за социална отговорност. Отделът за институционално развитие обединява участниците и възпитаниците с конкретните инициативи, насърчавани от училищата, за подпомагане на образованието на деца, подрастващи и техните семейства.

Местоположения

  • Mexico City

    Floresta No. 20 Col. Clavería, Del. Azcapotzalco Mexico City, C.P. 02080, , Mexico City

  • Monterrey

    Blvd. Díaz Ordaz No. 100, Col. Privada Sta. María, Monterrey, N.L., C.P. 646550, , Monterrey

Въпроси