Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Представление

Fresenius University of Applied Sciences

От основния си кампус в Идщайн близо до Висбаден, Fresenius University of Applied Sciences може да погледне назад към повече от 167 години традиция в преподаването на науките. През 1848 г. Карл Ремигиус Фрезениус основава Химическата лаборатория Фрезениус, която от самото начало се е посветила на практическа лабораторна работа, както и на образование. През 1971 г. последва сертифициране като частно спонсориран, одобрен от държавата университет за приложни науки.

Днес университетът предлага редовни и задочни бакалавърски и магистърски степени, както и професионално обучение и допълнително образование в централата си в Идщайн и своите кампуси в Кьолн, Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф, Франкфурт, Берлин и Ню Йорк. Курсовете са разпределени към различни факултети: химия и биология, здравеопазване и социални науки, икономика и медии и дизайн.

Въпреки това, тази чисто пазарно ориентирана комуникационна мярка няма абсолютно никакво влияние върху правната рамка на Fresenius University of Applied Sciences . Училищата не са заместител на факултетите, но дават възможност на маркетинговия отдел на университета не само да представя курсовете за обучение, чиито брой силно се е увеличил през последните години, на пазара по по-прозрачен и целенасочен начин, но и да отговаря по-добре на нуждите на бъдещите и настоящите студенти. В това отношение всички законово определени комисии на университета и тяхната организация в различните факултети ще продължат да запазят своята уместност и валидност и в бъдеще.

Характеристики на кампуса

Fresenius University of Applied Sciences е представен в цяла Германия - така че можете да се насладите на пълна гъвкавост при избора на вашето място на обучение. По време на обучението си можете също да се преместите в друго от нашите места, да разширите кръга си от приятели и познати и да опознаете нови градове.

Благодарение на гъвкавата промяна на местоположението, няма да загубите време или кредити, когато се преместите в друго местоположение Hochschule Fresenius . ВИЕ можете да продължите да учите удобно и без последствия въпреки преместването.

  Живот в кампуса и съоръжения

  • StudyPlus: На StudyPlus, въз основа на вашия личен профил, ще получите индивидуални препоръки за събития и оферти за по-нататъшно образование в областите: кариера, по-нататъшно образование, интернационалност, езици, практически опит и мрежа, с които можете оптимално да обогатите обучението си и да се развивате вашите лични умения.
  • Програма за наставничество: Като част от нашата едногодишна програма за наставничество, която се предлага на всички места, нашите възпитаници действат като ментори, за да подкрепят студентите понастоящем с въпроси относно тяхното обучение и кариерно ориентиране.
  • Гост лекции: Възможност за академични гостуващи лекции и семестриални преподавателски задачи в университета.

  В Hochschule Fresenius целта е да направи студентския живот в университета вълнуващ по различни начини и по този начин да гарантира на студентите незабравими спомени от тяхното обучение. Освен събития, ние организираме и обучения и подкрепяме студентски инициативи.

  Местоположения

  • Idstein

   Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

  • Berlin

   Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

   • Munich

    Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

    • Wiesbaden

     Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

     • Hamburg

      Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

      • Düsseldorf

       Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

       • Heidelberg

        Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

        • Idstein

         Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

         Въпроси