Keystone logo
HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

Представление

Катар: Управление на бъдещето

Катар е една от най -бързо развиващите се икономики в света и поради това е много атрактивна дестинация за бизнес.

Икономическият растеж на Катар се основава главно на неговите индустрии за петрол и природен газ. Въпреки това, според Националната визия на Катар до 2030 г., икономическата политика е фокусирана върху развитието на неенергийни сектори. Целта е да се трансформира настоящата икономика, базирана на въглерод, в развита, конкурентоспособна и базирана на знанието икономика.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris се присъедини към Катарската фондация през юни 2010 г., като въведе в Доха и региона световни програми за изпълнителско образование и изследователска дейност. Това е първият европейски партньор в образователния град.

В този контекст HEC Paris предлага цялостно портфолио от програми за управление, включително първата международна изпълнителна MBA на Катар (класирана на 1 място в света от Financial Times през 2019 г.), специализирана магистърска степен по управление на стратегически бизнес звена , както и мениджмънт без степен програми за ръководители, под формата на кратки програми за изпълнителни директори. Един от най-добрите доставчици на образователни програми за изпълнителни училища за последните 8 години, HEC Paris предлага и програми, проектирани по поръчка за отделни компании.

Програмите и изследователските дейности за HEC Paris in Qatar изграждане на корпоративна конкурентоспособност в рамките на световната икономика и са изцяло съобразени с Националната визия на Катар до 2030 г., за да подкрепят трансформацията на Катар в развита, конкурентоспособна и базирана на знанието икономика.

Споделяне на нашите академични знания

HEC Paris управлява изследователски офис в Катар от няколко години. Той допринася за приноса на HEC Paris за икономиката на знанието в Катар и обогатява нашите програми за развитие на лидерство. Службата за научни изследвания създава най-съвременни прозрения и решения в областта на лидерството, управлението и обучението на възрастни. Организираме събития за лидерство на мисълта и публикуваме книги, статии, местни казуси и друго мултимедийно съдържание, за да помогнем на нашите участници в техните учебни пътешествия. Ние провеждаме строги, както и приложни изследвания в Катар с нашите местни експерти и организации. Ние също така поддържаме връзка с нашите преподаватели и изследователски партньори от цял свят, за да създадем съвместно отговори на днешните и утрешните предизвикателства. По този начин ние гарантираме, че нашите изследвания винаги са в съответствие с нуждите и изискванията на Националната визия на Катар, Принципите на Глобалния договор на ООН за образованието за отговорно управление (PRME) и Целите за устойчиво развитие (ЦУР). За допълнителна информация, моля, свържете се с проф. Волфганг Аман на [email protected].

съоръжения

Най-модерните помещения в отличената с 52 етажа кула Торнадо, разположена в Уест Бей-бизнес сърцето на Доха.

Съоръженията осигуряват удобно и лесно достъпно място за програмите на HEC Paris, като същевременно предлагат невероятна гледка към града.

Партньорство

Основана през 1995 г. с указ на Негово Височество шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, фондация „Отец Емир“, Катар е частна организация с нестопанска цел.

Мисията на фондация Катар е да възпитава бъдещите лидери на Катар. С пример и чрез споделяне на своя опит, Фондацията също допринася за човешкото развитие на национално, регионално и международно ниво. Във всички свои дейности Фондацията насърчава културата на върхови постижения в Катар и продължава ролята си в подкрепа на иновативно и отворено общество, което се стреми да развие устойчив човешки капацитет, социален и икономически просперитет за икономика, основана на знанието.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

  • Doha

    Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825 , , Doha

    Програми

    Въпроси