Keystone logo
Flanders Business School Executive MBA (EMBA)
Flanders Business School

Executive MBA (EMBA)

Antwerp, Белгия

2 Years

Холандски

Редовно обучение

На територията на колежа

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

Executive MBA, фокусирана върху предприемачеството

Flanders Business School счита предприемачеството и иновациите за един от най-важните ключове към социалния прогрес, въпреки че даваме широко тълкуване на думата „предприемачество“. За нас предприемачеството включва много повече от просто стартиране на нова компания. Също така се отнася, например, за създаването на нови дейности в рамките на съществуващи организации (корпоративно предприемачество или вътрешно предприемачество).

Ние обичаме да виждаме нашия кампус като място за открита дискусия относно (бизнес модел) иновации, стратегия и управление: нашата цел е да подкрепим личната инициатива на нашите студенти колкото е възможно повече. Ние правим това с отворен ум, в култура на свобода и солидарност. Ето защо имаме силен интердисциплинарен и мултидисциплинарен фокус и активно си сътрудничим с партньори в Холандия и чужбина.

Фокус върху предприемачеството и иновациите: Executive MBA е централна

Нашата Executive MBA програма несъмнено е най-добрият пример за нашата амбиция. Този двугодишен курс предлага комбинация от теоретично обучение и индивидуални коучинг моменти, които са изградени около реалните предприемачески траектории на самите участници.

Нашият опит показва, че по време на този процес учениците получават по-добра представа за себе си: своите амбиции, своите силни страни и своите точки за подобрение. Те се възползват от предимствата на това както в професионалната, така и в личната си среда. Ето защо сме твърдо убедени, че нашата Executive MBA програма ще ви подготви за следващата стъпка във вашата професионална кариера.

„Програмата Executive MBA във Flanders Business School изостря предприемачеството, като развива както бизнес, така и лични прозрения извън нормалната зона на комфорт, като ви дава свеж и алтернативен поглед върху бизнес предизвикателствата.“

Ан Ван Гервен, директор на бизнес отдел Ваксини, Pfizer

Силно влияние върху кариерното развитие

Повече от 70% от нашите възпитаници потвърждават, че тяхното MBA образование във Flanders Business School е имало силно до много силно влияние върху хода на тяхната кариера. Нашите възпитаници са по-наясно с ролята си в компанията си - и с бъдещите си перспективи или липсата на такива. В комбинация с факта, че те развиват своите компетенции чрез обучението, това означава, че те често вземат решителни решения. Около половината от нашите възпитаници избират да реализират своите предприемачески амбиции, като започнат собствен бизнес или самостоятелна дейност. В допълнение, получаването на MBA диплома води до повече доверие и кредит в компаниите и често означава първа стъпка към повишение и/или позиция на ръководно ниво.

Диплома и конкретен, изпълним бизнес план

Във Flanders Business School подхождаме към предприемачеството като към процес, който всеки от нашите студенти преживява по личен начин. Ние избираме да поставим тази траектория в центъра на нашето обучение, което е видно и от структурата на нашата програма.

За останалото ще намерите всички предмети в нашата учебна програма, които ще намерите и в „стандартен“ MBA курс. Следователно комбинацията от добро обучение по мениджмънт с личната предприемаческа траектория прави MBA на Flanders Business School уникална: нашето обучение предлага на предприемаческите таланти възможност да се развиват оптимално и наистина да допринесат за бъдещето на своята компания. Това е и причината постоянно да обръщаме внимание на конкретни казуси и да отделяме време за обсъждане на добри практики. Когато е възможно, изхождаме и от казуси, предоставени от самите участници.

Нашият Executive MBA курс се различава най-много от традиционните MBA курсове по това, че изисква да предоставите доказателство за умения, за да се класирате за MBA титлата. В допълнение към традиционния изпит на теоретични познания, ще бъдете оценени и способността ви да приложите тези знания на практика. През втората година от MBA курса са осигурени пространство и насоки, за да приложите на практика вашите предприемачески амбиции. Научавате се да търсите ценна бизнес възможност, да я защитавате в група и да развивате идеята си, докато не се основава на проучване, което води до жизнеспособен бизнес план.

Следователно във Flanders Business School вие не само завършвате с диплома, която се счита за доказателство за вашите знания и умения, но и с предприемаческо отношение и с конкретен бизнес план. Затова сме уверени, че нашият MBA ще ви подготви и за следващата стъпка в кариерата ви!

Елате и се срещнете с нас по време на информационните сесии за MBA или се свържете с нас

Flanders Business School кани амбициозни професионалисти за дискусионна вечер. Кандидатите за MBA могат да се запознаят с визията на FBS за предприемачество и иновации, програмата и подхода, без задължение и в неформална атмосфера. Освен това е отлична възможност да се срещнете с нашите преподаватели, служители и възпитаници.

Холандски курс с международна перспектива

Внимание към взаимодействието

Докато някои бизнес училища избират да предложат цялата си програма на английски, което им позволява да набират персонал в международен план, ние от FBS сме избрали да предлагаме нашето MBA обучение основно на холандски. Това е съзнателен избор, който е продължение на съдържанието на нашия MBA. Ние работим въз основа на казус, базиран на разработването и прилагането на конкретни, нови бизнес модели за местни участници. Освен това забелязахме, че използването на холандски като език за комуникация позволява повече дискусии и по-плавно взаимодействие по време на различните семинари.

Естествено, този избор за холандски означава, че почти всички наши MBA студенти идват от Фландрия. И все пак запазваме необходимата международна, дори глобална перспектива. Вникването в международния контекст, в който компаниите работят днес, е просто незаменимо. Интернационализацията отваря нови перспективи за растеж, дори за компании, които започват с малки дейности.

Ние въвеждаме международния компонент в учебната програма на нашата MBA програма чрез, наред с други неща, международната песен, която се организира на всеки две години за първата и втората година на MBA заедно и която представлява постоянна част от нашата програма. Ще намерите този компонент и в брифинги на ръководители с международен подход, редовни проекти за обмен и посещения на нашите партньорски институции. Те са отворени за нашите MBA студенти и възпитаници. Имаме за цел да организираме две международни програми годишно.

За училището

Въпроси

Подобни курсове