Darmstadt University of Applied Sciences

A logo

Представление

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences Дармщат (Hochschule Darmstadt, h_da) поставя науката в действие. С около 17 000 ученици, той е един от най-големите и най-изтъкнати университети в Германия. Неговата отлична репутация е резултат от научно обоснован, реален подход към висшето образование и професионалния успех на завършилите.

Завършилите Darmstadt University of Applied Sciences в Darmstadt University of Applied Sciences са особено популярни с мениджъри по човешки ресурси в немски компании. Това се потвърждава от годишната класация "Wirtschaftswoche". За Университетската класация 2019, доставчикът на персонал Universum Global проучи 650 малки, средни и големи компании в цялата страна. От общо 216 университета по приложни науки в Германия, те успяха да изберат онези, чиито дипломирани специалисти отговарят особено добре на техните очаквания. Съответно, h_da се нарежда сред първите 10 в Германия в областта на машиностроенето (ранг 3), компютърните науки (ранг 8), електротехниката (ранг 7) и индустриалното инженерство (ранг 4).

В университетското класиране на Центъра за развитие на висшето образование (CHE) 2019 h_da има особено добри резултати по отношение на практическото значение и подготовката за професията. Съответно, студентите от учебните дисциплини Гражданско инженерство, електротехника и информационни технологии, машиностроене и екологично инженерство хвалят много доброто оборудване на практическите лаборатории. H_da е тук в националната група. Същото се отнася и за качеството на екскурзиите, които студентите по архитектура и екологично инженерство оценяват като много добри. В h_da също е най-голямата страна, когато става въпрос за контакти с професионална практика. Класирането на CHE изброява Университета за приложни науки Дармщад в курсовете по електроинженерство и информационни технологии, машиностроене и мехатроника в националната група.

Високата репутация на курсовете по висше образование се основава на добро съотношение на надзора с управляеми групи и ясна практическа ориентация. Тук науката и практиката се обвързват по целенасочен начин. Това е така, защото преподавателите от h_da знаят какво правят: всички те идват от професионална практика и знаят бъдещите професионални изисквания към своите ученици. В практическите професионални фази на учебните програми учениците могат също да тестват и разширяват това, което са научили от работодателите в бизнеса и обществото.

управление

 • Председател проф. Д-р Ралф Щенглер
 • Вицепрезидент по преподаване, обучение и колективни въпроси проф. Д-р Манфред Лох
 • Вицепрезидент по научна и научна инфраструктура проф. Д-р Арнд Щайнметс
 • Секретар Norbert Reichert

Ученици

 • Приблизително 17,000
 • Приблизително 18% чуждестранни студенти

Служители

 • Приблизително 900

Град на науката Дармщат

Luisenplatz отгоре

Снимка: Алекс Деперт

Статистика

Студенти

 • Приблизително 17 000
 • Приблизително 18% чуждестранни студенти

Служители

 • Приблизително 900

  Местоположения

  • Haardtring 100, 64295, Darmstadt

  Въпроси