Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Представление

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) поставя науката в действие. Със студентско тяло от около 17 000, той е един от най-големите и най-известните университети за приложни науки в Германия. Отличната му репутация е резултат от научно обоснован, реален подход към висшето образование и професионалния успех на неговите възпитаници.

Завършилите Darmstadt University of Applied Sciences са особено популярни сред мениджърите по човешки ресурси в германски компании. Това се потвърждава от годишната класация на "Wirtschaftswoche". За University Ranking 2019, доставчикът на услуги за персонала Universum Global анкетира 650 малки, средни и големи компании в цялата страна. От общо 216 университета за приложни науки в Германия те успяха да изберат онези, чиито възпитаници отговарят особено добре на техните очаквания. Съответно h_da се нарежда сред първите 10 в Германия в областите на машинното инженерство (ранг 3), компютърните науки (ранг 8), електроинженерството (ранг 7) и индустриалното инженерство (ранг 4).

В университетската класация на Центъра за развитие на висшето образование (CHE) 2019, h_da отбелязва особено добри резултати по отношение на практическото значение и подготовката за професията. Съответно студентите от специалностите „Строителство“, „Електротехника и информационни технологии“, „Машиностроене“ и „Инженерство на околната среда“ хвалят много доброто оборудване на практическите лаборатории. H_da е тук в националната топ група. Същото важи и за качеството на екскурзиите, което студентите по архитектура и екологично инженерство оценяват като много добро. H_da също е на върха в цялата страна, когато става въпрос за контакти с професионална практика. Класацията на CHE изброява Университета за приложни науки в Дармщат в учебните курсове електроинженерство и информационни технологии, машинно инженерство и мехатроника в националната най-добра група.

Високата репутация на учебните курсове h_da се основава на добро съотношение на супервизия с управляеми групи и ясна практическа ориентация. Тук науката и практиката се преплитат по целенасочен начин. Това е така, защото преподавателите от h_da знаят какво правят: всички те идват от професионална практика и знаят бъдещите професионални изисквания към своите студенти. В практическите професионални фази на учебните програми студентите могат също така да тестват и разширяват наученото с работодатели в бизнеса и обществото.

Управление

 • Президент проф. Д-р Ралф Стенглър
 • Вицепрезидент по преподаване, учене и колегиални въпроси проф. д-р Манфред Лох
 • Вицепрезидент по изследванията и научната инфраструктура проф. д-р Арнд Щайнмец
 • Секретар Норберт Райхерт

Град на науката Дармщат

Луизенплац отгоре

Снимка: Алекс Деперт

Статистика

Студенти

 • Приблизително 17 000
 • Приблизително 18% чуждестранни студенти

Служители

 • Приблизително 900

  Местоположения

  Местоположения
  • Darmstadt

   Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

   Въпроси