Keystone logo
© CU Marketing Department
Caucasus University

Caucasus University

Caucasus University

Представление

Създаден през 1998 г., Caucasus University ( CU ) може да се похвали с история, която се корени в партньорство между Caucasus School of Business (CSB) и Georgia State University (GSU) в Атланта, САЩ. Получавайки статут на университет през 2004 г., CU последователно предлага всеобхватно образование на три нива: бакалавърска, магистърска и докторска програма. Известен в Грузия и региона на Южен Кавказ, Caucasus University е видна институция за висше образование.

В момента CU включва 11 училища: бизнес, икономика, право, медии, информационни технологии, управление, хуманитарни науки, туризъм, управление на медицина и здравеопазване, образование и архитектура. В тези 11 училища се провеждат общо 55 бакалавърски, магистърски и докторски програми, достъпни както на грузински, така и на английски език. Освен това CU се гордее с 8 инициативи за двойна степен, проведени в сътрудничество с уважавани американски и европейски университети. В момента университетът е дом на около 10 000 студенти.

От 2004 г. CU разполага с извънградски кампус на Grenoble Ecole de Management GEM (Франция), улеснявайки неговата Executive MBA програма. Университетът поддържа национално институционално разрешение, като всички програми са акредитирани от EQE Georgia. CU постигна забележително признание, осигурявайки сертификат TedQual от Академията на Световната организация по туризъм през 2020 г. и през 2023 г., спечелвайки международна акредитация от Кралския институт на британските архитекти (RIBA) за своето училище по архитектура. CU е в процес на получаване на акредитация от AACSB, което го позиционира като изключителната институция, акредитирана от AACSB в региона.

Университетът е в списъка на СЗО и неговите студенти по медицина имат право на изпит ECFMG. Освен това Медицинското училище е признато от NMC в Индия. Ангажирайки се в световен мащаб, CU активно улеснява обмена на студенти и преподаватели, програми за двойни и съвместни дипломи, международни проекти, инициативи за безвъзмездни средства и съвместни изследвания с 90 партньорски университета. Университетът е горд член на различни международни мрежи и професионални организации, включително EUA, PRIME, CEEMAN, IAUP, IAU, NIBES, ELFA, AACSB и BITSENTINEL

Местоположения

  • Tbilisi

    Paata Saakadze Street, 1, 0102, Tbilisi

Въпроси