Keystone logo
Copenhagen Business School Копенхаген MBA на пълен работен ден
Copenhagen Business School

Копенхаген MBA на пълен работен ден

Copenhagen, Дания

1 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

DKK 330 000

На територията на колежа

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

Станете лидер на бъдещето с MBA в Копенхаген.

Копенхаген MBA ще ви предизвика, ще ви промени и ще подобри професионалния ви профил. Опирайки се на скандинавските ценности, иновативни и устойчиви бизнес практики и интимни методи на преподаване, вие ще се научите да ръководите и трансформирате бизнеса и да правите разлика.

Присъединете се към следващия клас от талантливи млади професионалисти.

Защо да изберете Копенхаген MBA?

 • Над 90% чуждестранни студенти
 • Отлични възможности за виза и работа след MBA
 • Малък клас с интимна учебна среда
 • #26 Европейски бизнес училища (Financial Times 2021)
 • ТОП 100 глобално класиране на MBA (Financial Times 2021)
 • #24 Global MBA (QS 2022)

Спечелете своя MBA по скандинавския начин.

Стремим се да предоставяме обратна връзка и оценка на заявленията на текуща основа.

Чрез Копенхаген MBA ще получите международно призната квалификация, която се уважава по целия свят. Но повече от това, вие ще получите критичен поглед върху възхитителния скандинавски бизнес модел – модел, който се гордее със своето етично вземане на решения, социална отговорност и зелен дневен ред.

Защо да изберете CBS за вашата MBA?

MBA в Копенхаген е инвестиция във вашето бъдеще. Ученето в световноизвестен университет като CBS, който поставя отговорното управление на челно място в дневния ред, ще ви трансформира и ще ви подготви да станете лидерът, от който се нуждаем в бъдеще. Потапянето в зелен, иновативен и прогресивен град като Копенхаген ще ви гарантира, че ще извлечете максимума от годината си, както вътре, така и извън класната стая.

CBS е сред изключителна група бизнес училища по целия свят, които притежават тройната корона на международни акредитации: AMBA, EQUIS и AACSB. Това е престижна чест, която не приемаме лекомислено.

Присъединете се към разнообразна смесица от студенти

Започнете да изграждате мрежата си от първия ден, когато опознаете новите си съученици. Ние съзнателно събираме талантливи млади професионалисти от различни среди, индустрии и националности, защото всичко това добавя към богатството на вашето обучение. Тя ще ви осигури чудесна глобална перспектива и ценна международна мрежа за бъдещето.

Интимна учебна среда

С нарочно малките размери на класа ще имате време да блеснете, време да проучите разбирането си по предметите и възможността да изразите мнението си в подкрепяща общност. Нашият преподавателски екип от световна класа ще работи в тясно сътрудничество с вас, вдъхновявайки ви да се възползвате максимално от таланта и потенциала си.

Подкрепа и наставничество за успех на следващия етап

Превърнете амбицията си в постижение. Независимо дали искате да работите на по-стратегическо ниво в предишната си индустрия или желаете да проучите промяна в кариерата, ще се възползвате от нашите дългогодишни връзки с датската бизнес общност и много международни фирми. Ще намерите много възможности за взаимодействие с потенциални работодатели по време на вашия MBA, а нашият персонализиран екип за кариера на MBA ще ви вдъхновява, ангажира и обучава на всяка стъпка от пътя.

Прием за октомври 2022 г

Предстоящи срокове за кандидатстване:

 • 10 януари 2022 г., 10 април 2022 г., 10 юни 2022 г. (кандидатки извън ЕС)
 • 10 юли 2022 г. (кандидати от САЩ)

Но ние се стремим да предоставяме обратна връзка и оценка на заявленията на текуща основа.

Вашият MBA опит

Ние непрекъснато преглеждаме и адаптираме нашата програма, за да създадем ценен опит за обучение по MBA, който ще ви даде увереността да оставите своя отпечатък в света на бизнеса. Ние няма да ви научим само на теорията, но ще ви дадем много възможности да я приложите на практика в реални сценарии, като гарантираме, че ще извлечете максимума от вашето MBA пътуване.

Копенхаген MBA опит

Когато се сблъскате с предизвикателства, се постига напредък и затова от първия ден ще бъдете тествани по различни начини. Ние ще ви изтласкаме от вашата зона на комфорт, като ви насърчаваме да мислите творчески, да разсъждавате навътре и да правите иновации - всички умения, които вярваме, че са жизненоважни за бъдещия успех.

Елате подготвени да се отворите за възможности и да си сътрудничите с хората около вас и бързо ще преуспеете в нашата разнообразна общност от талантливи, ангажирани и опитни международни студенти.

Структура на програмата

Разпространена в продължение на една интензивна година, учебната програма за MBA в Копенхаген се преподава от лектори и бизнес експерти от световна класа, които насърчават неформална учебна атмосфера с малки класове. Ще срещнете комбинация от стилове на преподаване, включително лекции, гост-лектори, казуси, потапящи преживявания и групова работа.

Устойчивото управление е централната тема и ще откриете, че размишлявате върху това, докато напредвате в програмата.

Наред с основните си курсове, вие ще участвате в процеса на откриване на лидерство, предназначен да ви помогне да разкриете своя личен стил на лидерство. Чрез нашия персонализиран модул за кариера вие ще идентифицирате целите си и как да стигнете до тях. Програмата за консултативен съвет ще ви позволи да приложите новите си MBA умения на практика, като посъветвате стартиращ бизнес и помагате на бизнеса да расте. Ще завършите годината на MBA с вашия интегриран стратегически проект, който ви позволява да оживите целия си набор от умения за MBA.

Как ще бъдете оценени

Оценката на всеки курс варира, но обикновено включва задачи за вкъщи и писмени и устни изпити. Тестваният материал съчетава смесица от теория и практика, която обхваща основополагащата академична работа с текущите дела. Проектът за интегрирана стратегия завършва с групова дипломна работа, индивидуална защита на дипломна работа и презентация пред компанията.

Какво ще изучавате

Учебната програма за MBA в Копенхаген е проектирана така, че постепенно да надграждате вашите умения и знания през годината, тествайки и предизвиквайки ви по пътя.

Ние също така предлагаме едноседмичен незадължителен курс преди MBA, за да ви позволим да се запознаете с бизнес теми, които крият цифри, независимо дали идвате от хуманитарни науки или просто сте малко извън практиката.

Персонализирайте своята MBA

Можете да поемете MBA (и кариерата си) в посоката, в която искате, когато изберете да изучавате една от четирите ключови области, Концентрации, задълбочено.

Направете своя MBA

В допълнение към основните ви курсове ще бъдете поканени да се потопите по-дълбоко в област, която намирате за особено интересна или смятате, че ще бъде от полза за кариерата ви. Изберете от четири концентрации: дигитализация, предприемачество, финанси или управление и устойчивост – всички важни теми за лидера на бъдещето.

Нещо повече, тези концентрации ще бъдат споделени с нашите студенти Executive MBA, което ви позволява да разширите допълнително вашата мрежа.

Разгледайте концентрациите по-долу, за да научите повече за тях.

Концентрации

Дигитализация

Предоставяне на практически инструменти за стимулиране на промяната в цифровата икономика.

Научете се да приемате иновациите и да впрегнете възможностите на дигиталните технологии, за да информирате вашето стратегическо мислене и да трансформирате всяка сфера на бизнеса.

Ще обсъдите заплахите от прекъсване, новите участници на пазара и компаниите за глобални платформи, както и ще научите как да използвате данните, за да водите пътя напред, как да мотивирате и управлявате цифрова работна сила и как да действате, за да предотвратите и контролирате щетите от кибератаки, каквито сме виждали да удрят големи предприятия през последните години.

Примери за курсове: дигитални платформи, иновационни стратегии в дигитален свят, управление на цифровата работна сила, цифрови модели за доставка

Предприемачество

Ценни инструменти за стартиращи и утвърдени компании, изправени пред трансформация.

Разберете ключовите аспекти на предприемаческото пътуване, заедно с рамки и методи, за да помогнете за управлението на неизбежната несигурност.

Ще научите как да използвате дизайнерското мислене, за да помогнете за артикулирането и картографирането на вашата предприемаческа визия, както и как да създадете бизнес модел, основан на стойност, да ангажирате заинтересованите страни в процеса и да изградите стратегия на платформата, за да оформите пазара около вашата иновация. Ще използваме приложни, практически проекти и ще работим през общи предизвикателства със стартиращи предприятия, ръководени от иновации, в лабораторията по предприемачество.

Примери за курсове: Създаване на рискове: предприемаческият процес, прекъсване на платформата и базирани на платформа бизнес модели, Entrepreneurship-Lab, Ресурси за мащабиране: Ангажиране с иновационната екосистема

Финанси

Разберете как компаниите финансират своите операции и инвестиции, като същевременно контролират рисковете и изпълняват очакванията на своите заинтересовани страни.

Ще разгледаме как предприемачите финансират стартиращи фирми и как организациите набират средства както вътре, така и извън организираните пазари; начините за контрол на стратегическите и финансовите рискове; как да оцените своята или друга компания; и как можете да се възползвате от възможностите, предоставени от международните финансови пазари.

Примери за курсове: Частен капитал и рисков капитал, Стратегическо управление на риска, Оценка и сливания и придобивания, Международно финансово управление

Управление и устойчивост

Разберете важността на корпоративното управление и устойчивостта за лидера на бъдещето.

Ще проучим необходимостта от силно лидерство в разбирането на бизнес рисковете и възможностите в ерата на устойчивост; управление на съответствието и значението на етичния подход; необходимостта от проектиране на системи за производство и доставки по по-устойчив начин, както и необходимостта от привличане на финансиране и инвестиции за разширяване на дългосрочния бизнес принос за устойчива икономика.

Примери за курсове: Лидерство и корпоративно управление, съответствие и управление на риска, кръгова икономика и устойчиви вериги за доставки, устойчиви финанси

Вашата кариера

С курса „Управление на вашата кариера” ние ще улесним възможностите за работа и ще ви подкрепим в процеса на намиране на работа.

Персонализирана услуга за кариера

От самото начало на вашето MBA пътуване ще се възползвате от нашата услуга за кариера в MBA. Курсът „Управление на вашата кариера“ е специално създадено, индивидуално пътуване, което ви позволява да разсъждавате върху целите си след MBA и вашите лични силни страни и таланти, както и вашата идеална ситуация на работа и минал опит.

През цялата година ще преживеете посещения на компании, ще посрещате гост лектори и ще присъствате на събития – всичко това е предназначено да ви помогне да поемете по пътя към постигането на вашите кариерни цели.

Вашият личен кариерен ментор

Като част от нашия ангажимент към вашата кариера, ние ще ви запознаем с нашата ценна MBA Alumni мрежа, най-голямата MBA мрежа в Скандинавия, която ви предоставя много възможности за взаимодействие с възпитаници на CBS MBA, както при формални, така и по-малко официални условия.

И ако вие, като много от нашите възпитаници, се интересувате да останете в Дания след MBA, ние ще ви свържем с възпитаник, който ще бъде вашият личен наставник в кариерата през третия триместър. Вашият ментор не само ще ви помогне да създадете план, необходим за постигане на вашите кариерни цели, но ще ви помогне да разберете по-добре индустрията, която сте избрали, и ще ви предостави ценна информация за датския пазар на труда.

Вашият колега MBAS

Ученето за MBA е нещо повече от теория. Става дума за хората, които срещате по пътя. Ако решите да учите за своя MBA в CBS, вие ще създадете уникална и ценна мрежа, която ще ви бъде от полза не само по време на престоя ви с нас, но и през останалата част от кариерата ви.

Дълготрайни връзки

Вие и вашите колеги MBA студенти в Копенхаген ще споделите интензивно, предизвикателно и възнаграждаващо преживяване, създавайки дълготрайни връзки отвъд границите. Нашият опит ни казва, че това ще ви бъде от полза не само, докато преследвате своята степен, но и за много години напред.

Ние винаги се стремим към разнообразие, за да стимулираме динамично, иновативно мислене и да създадем най-доброто образователно изживяване за вас. Повече от 90% от участниците са склонни да идват извън Дания и обикновено имат повече от пет години професионален опит в различни индустрии и организационни функции, внасяйки уникални бизнес перспективи в класната стая.

Всички участници са талантливи, мотивирани, интелигентни личности, които имат потенциала да направят разлика в глобалния бизнес свят. Сигурни сме, че ще се впишеш точно.

Бъдете част от нещо специално

CBS MBA Alumni Society е мрежа от завършили пълно работно време и Executive MBA. Мрежата обхваща повече от 80 националности и над 1600 възпитаници, привлечени от широк спектър от индустрии. Обществото се събира редовно, за да бъде в крак с развитието на бизнеса, да разшири мрежата и просто да събере колеги бивши студенти по MBA.

Освен че е мрежов център, MBA Alumni Society организира и бизнес събития, за да държи възпитаниците в течение с най-новите тенденции и развития в академичните среди и бизнеса. Възпитаниците имат достъп до библиотечни ресурси и много от тях поемат ангажимент да останат ангажирани с общността на CBS.

Възпитаниците се информират чрез нашата група LinkedIn, месечния бюлетин MBA Insight и уебсайта на Alumni Society. За международна мрежа имаме регионални групи, където възпитаниците организират събития и възможности за работа в мрежа.

Класиране и признание

Гордеем се, че сме едно от избрания брой бизнес училища с „тройната корона“ на акредитациите. Това търсено отличие е още една гаранция, че степента на MBA от CBS е призната, уважавана и възнаградена по целия свят.

Осигуряване на качество

Нашата тройна акредитация от AACSB, AMBA и EQUIS ни отличава от всички други университети в Дания и ни поставя в един процент от най-добрите бизнес училища в света. Също така се радваме, че сме признати от ACE и PIMS в Дания както за качеството на училището, така и за програмата. Всяка акредитация е описана накратко по-долу. За да научите повече, моля, посетете съответните уебсайтове.

В допълнение към тройната акредитация:

MBA в Копенхаген е сред първите 100 глобални програми в престижната класация на Financial Times Global MBA 2021. Copenhagen Business School също е на 30-то място сред европейските бизнес училища в класацията на European Business School за 2020 г. на Financial Times и на 64-то място в световен мащаб в The Economist Which MBA класация за 2020 г. Копенхаген MBA също е на 24 място в световен мащаб в класацията QS MBA за 2020 г.

Асоциацията на MBA, AMBA

През 2007 г. CBS стана първият университет в Дания, който получи акредитация от AMBA, подчертавайки неговия международен авторитет и статут. Броят на наличните MBA квалификации в световен мащаб сега е в хиляди, но само малък процент от тях биха получили акредитация, ако отговарят на строгите международни критерии на AMBA. Акредитацията от Асоциацията на MBA определя програмите като най-добрите, които съществуват. На претъпкан и сложен пазар акредитацията AMBA предоставя надежден списък от внимателно тествани програми и гарантира, че инвестициите на студентите се възнаграждават с най-доброто налично бизнес образование.

Европейска система за подобряване на качеството, EQUIS

CBS е акредитиран от EQUIS от 2000 г. Акредитацията EQUIS се присъжда на бизнес училища въз основа на общото качество, като се взема предвид нивото на интернационализация на бизнес училището. EQUIS оценява институциите като цяло. Той оценява не само програмите за образователни степени, но и всички дейности и подразделения на институцията, включително научни изследвания, единици за електронно обучение, предоставяне на образование за ръководители и обхват на общността.

Асоциацията за развитие на университетски училища по бизнес, AACSB

През август 2011 г. CBS беше първото училище в Скандинавия, което получи акредитация AACSB. Стандартите за акредитация се използват като основа за оценка на мисията, операциите, квалификацията и приноса на преподавателите, програмите и други критични области на бизнес училището. Акредитацията на AACSB гарантира на учениците и родителите, че бизнес училището предоставя висококачествено образование. Той също така гарантира на работодателите, че завършилите бизнес училища, акредитирани от AACSB, са готови да се представят в първия ден. Освен това, акредитацията на AACSB осигурява много ползи за преподавателите и служителите в акредитираните му училища, като привлича по-качествени студенти, предоставя по-големи възможности за научни изследвания и позволява глобално признание.

Глобалният алианс на образованието по мениджмънт, CEMS

CEMS е стратегически съюз на водещи бизнес училища и мултинационални компании. Първата му мисия е да постави глобален стандарт за върхови постижения за магистър по мениджмънт с предварителен опит. Основана през 1988 г. в Европа, CEMS осигурява глобалната лига на лидерите на пазара за магистърски програми преди опит и не може да бъде равен по отношение на репутацията на своите членове: 28 академични институции от световна класа си сътрудничат заедно с над 70 корпоративни партньори и 4 НПО да предложи на международни, следдипломни студенти уникална комбинация от висококачествено образование и професионален опит.

Партньорство в международното управление, PIM

PIM, Партньорство в международния мениджмънт, е консорциум от водещи международни бизнес училища, основан през 1973 г. Всяка членска институция представлява най-висока степен на върхови постижения в областта на бизнес администрацията и управлението, демонстрира лидерство в своя географски регион и предоставя MBA или еквивалентна степен по мениджмънт.

Критерии за прием

Отделянето на година, за да инвестирате в кариерата си, като учите за MBA, е едно от най-важните решения, които някога ще вземете. Така че сме сигурни, че имате много въпроси относно по-фините детайли. Тук ще намерите информация за критериите за прием, които да ви помогнат да вземете правилното решение.

Насърчаване на разнообразието, насърчаване на амбиция

Ние не търсим конкретен профил на кандидат, но всяка година се гордеем с това, че изграждаме клас от студенти с различен произход, независимо дали е образователен, професионален, културен, национален, религиозен или социално-икономически. И ние също търсим баланс между мъже и жени. Защото знаем, че ще постигнете най-добри резултати, когато сте предизвикани да погледнете на нещата от гледна точка на други, които са различни от вас.

Вашата мотивация и ценности обаче са също толкова важни, колкото и вашият опит, както и вашето желание да бъдете активен участник в нашата среда за съвместно обучение. Искаме да разберем човека, който стои зад вашите академични постижения и опит, така че, моля, разкажете ни за вашите интереси и страсти и целите, които имате в живота.

Процедура за подбор

Кандидатите, които притежават необходимата квалификация, се оценяват чрез комбинация от трудов опит, академични знания, мотивация, препоръки и други фактори, ще бъдат поканени на интервю.

Член на нашата приемна комисия ще проведе интервюто по телефона или лично, въпреки че силно насърчаваме международните кандидати да дойдат в Копенхаген за ден за интервю.

Кандидатите ще бъдат уведомени по имейл с поканата си за интервю.

Критерии за допустимост

 • Бакалавърска степен или еквивалентна академична квалификация*
 • Най-малко 3 години пълен работен опит след дипломиране
 • Състезателен резултат от GMAT (средна оценка за класа е 650) или GRE резултат (средна оценка за класа е 320)

Като част от вашата кандидатура, от вас се изисква да напишете 3 есета, да ни предоставите две препратки и да качите вашите преписи, CV и GMAT/GRE и IELTS/TOEFL резултати. Ще бъдете поканени и на интервю с представител на нашия приемен съвет (вижте по-долу под „Процедури за подбор на интервю“ за повече информация).

* Приема се HD/завършила диплома по бизнес администрация

Срокове за кандидатстване

Имаме крайни срокове за кандидатстване през цялата година за приемане през 2022 г.: 10 януари 2022 г., 10 април 2022 г., 10 юни 2022 г. (кандидатки извън ЕС) и 10 юли 2022 г. (кандидати за ЕС) , но се стремим да предоставим обратна връзка и оценка на кандидатури по текущо.

Студентски препоръки

„Копенхаген MBA предложи възможност да се потопя в скандинавската култура, където ниските нива на йерархия, КСО и отговорните стилове на управление са норми. Изпитването на тази работна култура от първа ръка ми помогна да реша да остана и да търся работа в Дания.”Йоханес Франк, випуск 2018 г., немски език, бизнес анализатор по групова стратегия и корпоративно развитие в SimCorp, Дания„Програмата предложи фантастична мрежа, която да ми помогне да премина в международна роля. Освен това оценявам изключително много подкрепата и грижата на преподавателите и персонала на MBA.”Wynne Lewis, випуск 2017 г., мениджър по глобално търговско развитие, Digital, Chr. Хансен

Приемане

Учебен план

Класации

Кариерни възможности

За училището

Въпроси

Подобни курсове