Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Представление

Copenhagen Business School (CBS) е създадено през 1917 г. Днес CBS е един от 8-те датски университета, с повече от 21 000 студенти и 1500 служители – преподаватели, докторанти и административен персонал.

CBS е най-голямата образователна и изследователска институция в Дания в сферата на бизнес администрацията и икономиката в широк смисъл. Университетът се ангажира да предоставя образователни програми, свързани с бизнеса, и продължаващо образование за обществеността и по-специално за частния сектор.

Програмите се базират на силна и международно известна изследователска база, която CBS работи постоянно за укрепване. CBS има Център за върхови постижения, финансиран от Датската национална изследователска фондация и е получил пет гранта на Европейския съвет за научни изследвания.

CBS се ангажира да предава знания и нови идеи на утрешните бизнес лидери и обществото като цяло. Неговият основен принос в тази област е изследователска дейност и обучение, основано на научни изследвания, и следователно инвестициите в научни изследвания и високи академични стандарти са от решаващо значение за приноса на CBS към обществото.

Като частна институция, финансирана от държавата, CBS получава по-голямата част от своето финансиране от правителството. Правителствените помощи за университетския сектор се състоят главно от безвъзмездна финансова помощ, основана на дейност, и основен стипендиант за научни изследвания, който по същество се определя исторически за всеки отделен университет. Малко под две трети от доходите на CBS произхождат от образователни дейности.

За Copenhagen Business School

Copenhagen Business School е създадено през 1917 г. и се интегрира като институция за висше образование в датската образователна система през 1965 г.

Днес CBS се регулира от Закона за датските университети от 2003 г. към Министерството на науката, иновациите и висшето образование.

 • CBS е едно от най-големите бизнес училища в Европа с близо 20 000 студенти.
 • CBS предлага образователни програми от световна класа в бакалавърска, магистърска и докторска степен. нива, както и изпълнителски и други програми за след опит.
 • CBS създава и предоставя оригинални и подходящи знания чрез публикуване, участие в обществен дебат, консултации и нашата експертна база данни Experts@CBS.
 • CBS развива и споделя знания в партньорство с други университети, предприятия и организации и допринася за развитието на бизнеса и обществото.

CBS е

 • Датският член на CEMS (Глобалният алианс в образованието по мениджмънт).
 • Член на PIM (Партньорство в международното управление).
 • Сред 8-те датски и шведски университета, съставляващи университетската мрежа в Оресунд с повече от 165 000 студенти и повече от 10 000 изследователи.
 • Тройна корона акредитирана.
 • EQUIS-акредитиран (Европейска система за подобряване на качеството).
 • Акредитиран от AMBA (Асоциация на MBA).
 • Акредитиран от AACSB (Асоциация за развитие на университетски училища по бизнес).

От 2000 г. CBS е акредитиран от EQUIS, а от 2007 г. и от AMBA.

На 1 август 2011 г. CBS беше акредитирана от AACSB (Асоциация за напредък на университетски училища по бизнес) като първото училище в Скандинавия. По този начин CBS придоби „тройната корона“ – признание, споделено само от 59 бизнес училища по целия свят.

Кампус

CBS се намира основно в четири модерни сгради във Фредериксберг, близо до сърцето на Копенхаген.

И двата основни комплекса в Solbjerg Plads, архитектурно признатата сграда от архитект Хенинг Ларсен в Dalgas Have и Kilen (Клинът) отразяват характерния скандинавски стил.

CBS също така възстанови части от бившата кралска фабрика за порцелан в Копенхаген, а всички части на CBS Campus са на пешеходно разстояние. CBS улеснява контакта с различни възможности за настаняване на студенти по обмен и гостуващи преподаватели.

От 1 септември 2013 г. CBS разширява кампуса с три нови аудитории в близост до метростанция Flintholm. Аудиториите са с общо 600 места.

Обща площ в квадратни метри (кв.м): 118 550

 • Налични 600 броя за студенти, мултимедийни лаборатории, лаборатории за интерпретация и учебен ресурсен център.

Учебни съоръжения

Студентските съоръжения включват мултимедийни лаборатории, лаборатории за интерпретация, стаи за групова и проектна работа, персонални компютри и учебен ресурсен център. Компютрите се сменят с нови модели поне на всяка трета година. Щепселите за преносими лаптопи са лесно достъпни, а в основните сгради са инсталирани безжични връзки.

акредитация

CBS участва както в международни, така и в национални акредитации. Основните цели на международните акредитации са 1) международно брандиране и 2) изучаване на най-добрите международни практики за качество в образованието, изследванията и администрацията.

От 2000 г. CBS е акредитиран от EQUIS, а от 2007 г. и от AMBA. На 1 август 2011 г. CBS получи акредитация от AACSB (Асоциация за развитие на университетски училища по бизнес) като първото училище в Скандинавия. По този начин CBS придоби „Тройната корона“, признание, споделяно само от около 50 бизнес училища по целия свят. Всички тези училища принадлежат към най-добрите бизнес училища и включват училища като INSEAD, London Business School, IMD и Rotterdam School of Management.

Три акредитации - различен фокус

Трите различни етикета за акредитация се възприемат като необходими поради различното им признаване в различни части на света и защото те – въпреки многото прилики – имат своя фокус върху различен елемент.

EQUIS има силен фокус върху изследванията, интернационализацията и партньорството с бизнес общността, докато AACSB се фокусира силно върху управлението, квалификацията на преподавателите, обучението и образованието. AMBA се фокусира единствено върху MBA/MPA програми.

Датската система за акредитация е създадена със закон през 2007 г. Това означава, че всички програми на CBS трябва да преминат национална акредитация през следващите години. Тази работа се администрира от ACE Дания.

Местоположения

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Въпроси