Keystone logo
Bournemouth University

Bournemouth University

Bournemouth University

Представление

Нашето виждане

Нашата визия е да бъдем признати в световен мащаб като водещ университет за вдъхновяващо учене, подобряване на знанията и обогатяване на обществото чрез сливането на образование, научни изследвания и практика.

Нашата цел

Нашата цел в BU е да вдъхновява ученето, да усъвършенства знанията и да обогатява обществото. Ние ще:

 • Вдъхновете ученето за нашите студенти и служители, както и в нашите по -широки общности
 • Усъвършенствайте практическите знания и професиите и нашите академични области
 • Обогатете обществото чрез образование, въздействието на нашите изследвания и нашия принос към глобалните предизвикателства.

Нашите ценности

Нашите ценности са върхови постижения, приобщаване, креативност и отговорност:

превъзходство

Стремим се към върхови постижения във всичко, което правим.

Приобщаване

Ние ценим и уважаваме разнообразието и действаме, за да гарантираме, че сме приобщаващи.

творчеството

Ние сме въображаеми, иновативни и създаваме решения на проблеми.

отговорност

Ние поемаме отговорност за въздействието на нашите действия и фокусираме дейността си като учеща се общност върху положителния принос към обществото.

Каквото и да ви е подготвило времето с нас, това ще бъде вълнуващо пътешествие - от срещи с приятели през целия живот в залите, до вашия опит при настаняване, опознаване на местността или присъединяване към клуб или общество. Научете повече за това, което животът в BU може да предложи.

Статистика

Нашите награди

Бронзова награда Athena SWAN

През май 2019 г. BU получи бронзова награда Athena SWAN в знак на признание за нашите постижения и ангажимента за подобряване на равенството между половете във висшето образование. Наградата Athena SWAN, която първоначално обхващаше жени, работещи в областта на науката, технологиите, инженерството, математиката и медицината (STEMM), беше разширена през 2015 г., за да признае работата, извършена както в STEMM, така и в изкуствата, хуманитарните науки, социалните науки, бизнеса и правото (AHSSBL) и да се обърне внимание на равенството между половете по-широко за целия академичен и професионален и помощен персонал, както и студенти. Съгласно новата харта BU получи акредитация.

Успешното представяне на BU за бронзова награда следва нашия ангажимент да се стремим към култура, включваща пола в целия университет. Нашият фокус се премества от централно към местно прилагане, вграждайки принципите на Хартата на SWAN във факултетите/службите и подкрепяйки всички отдели за постигане на награди SWAN. Основните цели са да се подобри представителството на жените на висши академични роли, да се поддържа и насърчава гъвкава и подходяща за семейството работна среда за целия персонал и да се гарантира, че равенството между половете е заложено в целия университет.

Следните отдели също притежават ведомствена бронзова награда Athena SWAN:

 • Катедрата по психология
 • Катедра "Медийна продукция".
 • Катедра „Науки за живота и околната среда“.

QAA

През 2013 г. станахме първият университет в Обединеното кралство, който получи статут на „похвален“ за качеството на нашите възможности за обучение. Статутът, присъден от QAA (Агенцията за осигуряване на качеството на висшето образование), признава многото начини, по които предоставяме на студентите възможност да успеят. QAA разгледа много различни начини, по които подкрепяме нашите студенти, включително качеството на обучението, което получават, академичната подкрепа, ресурси като библиотеки и ИТ съоръжения и общата налична поддръжка.

Награда за високи постижения в областта на човешките ресурси в научните изследвания

BU притежава наградата на Европейската комисия за върхови постижения в научните изследвания от 2013 г. Наградата демонстрира ангажимента на BU да приведе процеса и практиката си в съответствие с Конкордата на Обединеното кралство за подкрепа на кариерното развитие на изследователите и следователно подобряване на условията на работа и кариерното развитие на изследователския персонал.

Юбилейна награда на кралицата

През 2012 г. получихме юбилейната награда на кралицата като признание за нашия принос към водещите световни постижения и пионерското развитие в компютърната анимация. Наградите за годишнината на кралицата са част от националната система за отличия и са най-престижните награди в образованието на Обединеното кралство. Наградата отбелязва нашия Национален център за компютърна анимация (NCCA), базиран в The Media School, който е в челните редици на обучението и изследванията в областта на компютърната анимация от 1989 г.

Каменна стена

Ние станахме шампион на Stonewall Diversity Champion поради ангажимента на BU да бъдем приобщаваща организация. Да бъдеш член на Stonewall предоставя на университета инструментите за предприемане на стратегически и структуриран подход към инициативите за равенство на ЛГБТ в световен мащаб. Научете повече за Stonewall.

Платинена награда EcoCampus

Нашата платинена награда EcoCampus е най-високото признание, което можем да постигнем, което демонстрира отлични постижения в устойчивостта. Ние сме един от само 16-те университета, които притежават тази награда заедно със сертификата ISO14001. Той демонстрира нашия ангажимент към околната среда и признава нашите екологични практики, процедури и системи за управление. За да постигнем платинения стандарт, нашата система за управление на околната среда трябваше да бъде от най-висок стандарт. Одиторите бяха особено впечатлени от усилията, положени за внедряване на нашата система за управление, както и от нивото, на което устойчивостта е заложена в стратегическото направление на университета. Ще продължим да работим за минимизиране на негативните си въздействия върху околната среда като институция и за максимизиране на положителното въздействие, което можем да имаме чрез преподаване и изследвания.

Fairtrade University

BU получи статут на „Fairtrade University“ през 2006 г.; сега в Обединеното кралство има над 170 Fairtrade университета и колежи, като много повече работят за постигане на статут и това демонстрира подробния ангажимент, който сме поели за насърчаване на консумацията на продукти на Fairtrade. Научете повече за нашия статут на Fairtrade.

Други награди

Време за промяна на организационния обещание

Подписахме обещанието за промяна на работодателя през 2011 г. Това е схема, която има за цел да се справи със стигмата и дискриминацията около психичното здраве, особено на работното място.

Харта за внимателен работодател

Подписахме тази харта през 2010 г. и приемаме сериозно ангажимента си като работодател, който е положителен по отношение на психичното здраве. Присъединявайки се към тази схема, ние демонстрирахме нашите отворени и достъпни политики и показахме, че ценим приноса на всеки един от нашите служители.

Работодател с увреждания

Това е знак за качество, който постигнахме през 2019 г. Той се присъжда от Министерството на труда и пенсиите за нашия положителен ангажимент към заетостта, задържането, обучението и кариерното развитие на служителите с увреждания.

  Приемане

  За да учите при нас на бакалавърско ниво, има определени критерии, на които ще трябва да отговаряте. Всеки курс има свои собствени изисквания за влизане, така че вижте страниците на нашите курсове. Ще видите общите тарифни точки на UCAS, необходими за курса, както и подробности за това как да постигнете точките; например от три A-нива или еквивалент, заедно с изискванията за GCSE.

  Как работи тарифата UCAS

  Тарифните точки на UCAS се изчисляват въз основа на вида на квалификацията, която имате и степента или нивото, което постигате. Например – за тези, които кандидатстват за изучаване на бакалавърски курс през септември 2021 г. – за всяка оценка A, която получите на ниво A, ще получите 48 UCAS тарифни точки (еквивалентни на PPP в BTEC Extended Diploma) и за всяка B оценка получавате 40 точки (и така нататък). Можете да намерите пълни подробности за системата Тарифни точки на уебсайта на UCAS.

  Моля, имайте предвид, че BU не приема еквивалентни UCAS тарифни точки за Международната бакалавърска степен - моля, вижте таблицата с тарифи по-долу. Може също така да уточним, че имате нужда от определени оценки, опит или да сте изучавали задължителни предмети като част от изискването за влизане в конкретен курс.

  Статистика на възпитаниците

  Местоположения

  • Wallisdown

   Wallisdown Road, BH12 5HH, Wallisdown

   Въпроси