Keystone logo
Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Представление

За училището - Cebu Сити, Филипините

Ateneo Graduate School of Business се стреми да бъде водеща мениджърска образователна институция в Азиатско-тихоокеанския регион, за бизнес практикуващ, който се стреми да стане професионален и етичен бизнес лидер, ангажиран с изграждането на нацията.

Институцията предлага програми за поддържане на традиция на обслужване и висок стандарт на академични постижения, за да помогне на практикуващите в бизнеса да достигнат пълния си потенциал и растеж: Стандартната програма MBA, Средната мениджърска програма MBA, ускорената програма Ateneo-Regis MBA, Здраве MBA програма, и Магистри в предприемачеството.

Кампусът в Себу беше едно от тези места. Открита е през 2001 г. в сградата на CCI в Pier 3. През 2006 г. училището се прехвърля в сегашния си кампус в Cebu Business Park.

Професорите от Рокуел пътуваха до Себу на няколко седмици, за да преподават уроците там. Кампусът в Cebu първоначално предлага само програмата Ateneo-Regis. Рокуел реши да предложи само една програма за изпитване на пазара на MBA в Себу. Те дадоха на сайта една година, за да докажат, че съществува реален потенциал да се проведе постоянен извънземен кампус в града. Кампусът започна с само два предмета, предложени за срок и 20 първоначални студенти. Днес програмата Regis предлага три теми за всеки мандат. А средно има 25 или повече ученици във всеки клас.

През 2002 г. Центърът за продължаващо обучение "Атенео" започна да предлага кратки курсове по различни дисциплини в Себу. През 2008 г. стандартният MBA бе включен и в предлаганите програми.

Първата група от студенти от Ateneo MBA завършва през 2004 г. Към днешна дата има 78 алумни от сайта на Cebu.

Нашата визия

Да бъде водеща мениджърска образователна институция в Азиатско-тихоокеанския регион за бизнес практикуващ, който се стреми да стане професионален и етичен бизнес лидер, ангажиран с изграждането на нацията.

Нашата мисия

Като институция на йезуит, чиято самоличност и цел произлизат от традиция на обслужване и стандарт на академични постижения, ние се ангажираме да:

 • Разработване и подхранване на лидери на бизнеса, мениджъри и предприемачи, основани на работното място, които се ръководят от принципи, наситени с чувство за обслужване и оборудвани с ефективни управленски умения. Ние вярваме, че експертният опит без целостта е празен, почтеността без експертиза е неефективна, а експертизата и целостта без обслужване са ирелевантни.
 • Осигуряване на подходящи и глобално ориентирани програми, използващи улесняващи учебни методологии, които интегрират технически, технологични, политически и етични измерения и допринасят за развитието на дисциплината, практиката и обучението по бизнес и управление. Вярваме, че интелектуалната строгост и силата на характера съставляват основната основа за професионалистите в бизнеса.
 • Повишаване на личния и професионален растеж на нашия факултет и персонал. Смятаме, че успехът в изпълнението на нашата мисия се определя от отдадеността на членовете на нашата организация.
 • Възползвайки се от опита на нашия факултет, различните звена на университета и нашите стратегически партньори, докато се справяме с предизвикателствата на технологиите и конкуренцията в националната и глобалната среда. Ние вярваме, че в усвояването на ресурсите на различните ни заинтересовани страни по интерактивен и интегриран начин ние оставаме ефективни и уместни в променящите се времена.

Тъй като изпълняваме тези ангажименти, ние се стремим да преодолеем пропуските в нашите общности и в нашата страна, за да могат нашите хора да постигнат справедлив и добър живот.

Послание от декана

Добре дошли в Ateneo Graduate School of Business! Въпреки че студентите имат много различни мотиви за следване на висшето образование в бизнеса, аз си представям, че повечето от нашите ученици идват при нас от желанието да развият своя потенциал в най-голяма степен на своите способности; желание да разгърнете своите възможности, за да постигнат по-добри резултати за своите организации, било като мениджъри или като предприемачи. В желанието ви да създадете по-добро бъдеще за себе си, надявам се, че няма да забравите вашата отговорност да включите други в своите планове , Надявам се, че някъде в мечтата си да "построите по-добър утре", не забравяйте да направите утре не само по-добре за себе си, но и за хората и общностите около вас. Нашите подаръци и таланти не ни бяха дадени, за да бъдем използвани само за наша собствена полза, а да бъдем споделени с другите, така че всеки да може да се възползва. Ето в AGSB, ние страстно вярваме, че вашето образование е непълно, ако се фокусира само върху техническото обучение и пренебрегва образуването. Не можем просто да ви помогнем да придобиете умения, за да управлявате по-добре организацията си; ние трябва да ви помогнем да растете като общ човек.

Основните ни убеждения са напълно включени в този откъс от нашето изявление за визия.

 • Експертизата без целостта е празна.
 • Безпристраността без експертиза е неефективна.
 • Експертизата и целостта без обслужване са без значение.

Надяваме се, че всички наши ученици и завършили студенти ще вземат това в сърцето си. За мен е най-голямо удоволствие да ви приветствам в общността на AGSB!

РОДОЛФО П. АНГ - Дийн, Атенео

Награди и отличия

 1. B-School Leadership Award за отлични постижения в образованието, лидерството и преподаването
  • Даден от Световния конгрес на образованието в Мумбай, Индия на 29 юни 2012 г.

 1. Награда за най-добрите бизнес училища за лидерство в областта на иновациите
  • Представено от СЗО Азия в Конгресния център Suntec в Сингапур на 22 юли 2011 г.

 1. № 1 Училище по МБА
  • Предоставена от Комисията за висше образование - помощ от фондовете за частно обучение (CHED-FAPE)

 1. Център за развитие и върхови постижения (за шест години)
  • Това бе дадено от Комисията по висшето образование (CHED), Филипините

 1. Награда People Power People
  • Дадена на AGSB за отличната си мисия на "Лекарите до Barrios" на SY 2002-2003

 1. Награда на Томас Р. Кенеди за мисия за върхови постижения
  • Представен от New Ventures на Regis University като признание за изключителен и непрекъснат растеж в разработването на ускорени програми за обучение на възрастни.

 1. Автономен статус (27 октомври 2003 г. - 26 октомври 2008 г.)
  • Представено от Комисията за висше образование (CHED) на 28 ноември 2003 г.

 1. Inter-MBA игри като цяло шампион за 14 години
  • 1999-2012

Местоположения

 • Cebu City

  Cebu Holdings Center, Cardinal Rosales Ave, , Cebu City

Въпроси