Keystone logo
© ©ARU
Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Представление

ARU е иновативен глобален университет със студенти от 185 страни, които идват да учат при нас. За пореден път сме обявени за една от 350 -те най -добри институции в света в The Times Higher Education World University Rankings 2021 - и един от 40 -те най -добри университета във Великобритания.

Нашата общност е изключително важна за нас и ние се гордеем с ролята, която играем в нашите градове и по -широкия регион - включително положителния ефект върху работните места и местната икономика.*

Студенти, фирми и партньори се възползват от изключителни съоръжения, които включват нашето ново училище по медицина в Челмсфорд и Научния център в Кеймбридж. Много от нашите съоръжения, дейности и събития са отворени за по-широката общност.

Защо да изберете ARU?

Има много причини.

амбиция

Ние сме не само академично амбициозни за себе си, но и за нашите студенти.

Ние сме обявени за една от 350 -те най -добри институции в света в класацията на Times Higher Education World University Rankings 2021 за пета поредна година - и един от 40 -те най -добри университета във Великобритания. Ние също сме включени в Топ 10 на социалното включване в The Times Good University Guide 2021.

Студентите са в основата на нашия университет и ние сме щастливи, че нашите студенти от последната година също оценяват високо своя образователен опит

превъзходство

Ние бяхме посочени като водещ британски университет за образователни и спортни научни курсове в таблицата на Guardian League 2021. Особено се радваме, че сме един от 20 -те най -добри британски университета на Guardian за „Добавена стойност“, който измерва колко добре подкрепяме нашите студенти, независимо от произхода им, за постигане на техния потенциал.

Освен това, нашата сребърна награда Teaching Excellence Framework (TEF) признава качеството на нашите курсове и високите нива на удовлетвореност на учениците.

Сътрудничество

Ние сме място, където сътрудничеството, изследванията и научната дейност информират всичко, което правим. Много от нашите курсове са признати от индустрията и голям брой са професионално акредитирани, което прави нашите студенти готови за кариера.

Всяка година ние също помагаме на 2000 бизнеса да растат със стажанти, обучение, изследвания и програми за сътрудничество.

въздействие

Ние сме целенасочени, предизвикателни и любопитни за нашия свят. Нашите академични постижения са признати от органите за финансиране на висшето образование в Обединеното кралство, като 12 области са класифицирани като водещи в световен мащаб изследвания. Ние предоставяме въздействащи изследвания, които се занимават с належащи проблеми и правят разлика, от спасяване на животи до опазване на водата.**

начинание

Докато главата ни е пълна с амбиция, краката ни са стъпили в света около нас. Ние се гордеем с това, че сме толкова предприемчиви, колкото сме и иновативни, и подхранваме тези качества в нашите ученици, с наставничество, подкрепа и финансиране за стартиране, предлагано чрез Anglia Ruskin Enterprise Academy.

Ентусиазъм

Нашето чисто отношение към възможностите ни отличава от другите. Откриваме, че ентусиазмът е заразен, оставяйки резултатите да говорят сами за себе си и е единственият университет във Великобритания, който е обявен за глобална „изгряваща звезда“. ***

* Изследване, проведено от Hatch Regeneris за Университета и колежа, 2020 г.

** Рамка за научни постижения (REF) 2014 г.

*** Консултанти за висше образование Firetail, таблица, публикувана в Times Higher Education, август 2016 г.

Нашата история

Нашата история започва през 1858 г., когато изкуствоведът, меценат и филантроп Джон Ръскин открива училището по изкуства в Кеймбридж. Училището по изкуствата се разраства и се превръща в Anglia Ruskin University , съкратено до ARU, и все още е в сърцето на нашия съвременен кампус в Кеймбридж.

Станете ARU

През годините редица колежи и институти са станали част от ARU. Те включват Кеймбриджширския колеж по изкуства и технологии (CCAT) и Института за висше образование в Есекс (по-рано Института Челмър-сам по себе си, формиран от Техническия колеж в Мид Есекс и Образователния колеж Брентвуд). Първоначално тези колежи се обединяват, за да станат Anglia Polytechnic, а след това Anglia Polytechnic University през 1992 г.

Национално и международно присъствие

Освен четирите ни основни кампуса, имаме редица партньорски институции във Великобритания и в чужбина, което ви дава възможност да учите за ARU квалификация близо до дома си. Първите партньорства са създадени в началото на 90 -те години.

Нашият Международен офис, създаден през 1992 г., насърчава по-нататъшните връзки и гарантира, че нашите чуждестранни студенти получават подкрепата и информацията, от която се нуждаят.

курсове

Нашият ранен опит в областта на изкуствата и образованието се разшири и днес предлагаме курсове по компютърни технологии и технологии, инженерство, право, бизнес, икономика, науки за живота и др.

Ние сме лидер в областта на здравеопазването и социалните грижи от 1992 г., когато обучението за медицински сестри беше прехвърлено от местните здравни власти към ARU. Освен нашите три високо ценени курса за медицински сестри, ние обучаваме акушерки, парамедици, практикуващи в операционните отдели и социални работници.

Разбира се, изкуствата и образованието все още са важни за нас. Ние обучаваме професионалисти в начална година в нашия кампус в Челмсфорд и в партньорския ни колеж в Питърбъроу. Нашата магистърска степен „Илюстрация на детски книги“ е световноизвестен курс, който се основава на дългата традиция на училището по изкуства в Кеймбридж. Прегърнахме и вариациите на 21-ви век в нашите по-традиционни курсове по изкуства – включително изкуство за компютърни игри и музикални технологии.

Класации

Сребърна награда за преподаване на високи постижения

За нас е удоволствие да приемем наградата TEF Silver, която отразява високото качество на преподаване, предоставено от нашия талантлив персонал.

Нашата награда TEF Silver означава, че предоставяме висококачествено преподаване, учене и резултати за нашите студенти и постоянно надвишаваме строгите национални изисквания за качество на висшето образование в Обединеното кралство. Ние сме особено доволни, че нашата оценка подчерта много високи нива на удовлетвореност на учениците и че повечето от нашите ученици постигат отлични резултати.

Преподавателска квалификация и признание

Нашият академичен преподавателски състав е сред най-квалифицираните и признати в страната.

 • Според данни, предоставени от Академията за висше образование (HEA), през 2017-2018 г. процентът на нашия преподавателски състав, който е бил признат от HEA, е над 78%, при средно за сектора от 42%.
 • Най-новите данни (2015-16) от Агенцията за статистика на висшето образование (HESA) ни поставят в топ 16 институции в Англия за процента на персонала, притежаващ преподавателска квалификация: 76% при средно за сектора от 51%.
 • През април 2019 г. Сиан Шоу и Луиз Дженкинс от FHEMS спечелиха най-добър трансформационен проект на наградите eAssessment за работата си с MyKnowledgeMap по цифровата трансформация на оценката на практиката.
 • През септември 2018 г. старшият технолог на обучението Пол Драйвър спечели престижната награда на Асоциацията за технологии за обучение, Технолог на годината за обучение за иновативната си работа с виртуална реалност тук, в ARU.
 • През юни 2017 г. д-р Зои Бенет получи наградата Lanfranc за образование и стипендия за нейния „изключителен принос към богословското образование в Източна Англия и извън нея“.
 • Редица наши академични учители/поддръжници на обучението са успели да постигнат стипендии за университетско преподаване за отличното преподаване.
 • През декември 2017 г. д-р Мат Тимис беше акредитиран от Британската асоциация за спорт и наука за упражненията (BASES) за приложна спортна/научна педагогика и е един от шепата хора в страната, които са постигнали тази награда.

Награди и признание

Ние сме победители

През 2020 г. бяхме обявени за един от 350-те най-добри университета в света за пета поредна година – и един от 40-те най-добри в Обединеното кралство.

В същото време бяхме посочени като водещ университет в Обединеното кралство за курсове за образование и спорт в таблицата на Guardian League за 2021 г. Ние сме особено доволни, че сме един от 20-те най-добри университета в Обединеното кралство на Guardian за „добавена стойност“, което измерва колко добре подкрепяме нашите студенти, независимо от произхода им, за постигане на техния потенциал: отражение на нашия ангажимент за осигуряване на приобщаваща среда за обучение.

Това следва наградите за качеството на нашите учебни съоръжения и въздействието, което оказваме върху пригодността за заетост, управленските и лидерските умения на нашите студенти.

Нашите студенти от последната година също са оценили високо своя образователен опит – включително преподаване, академична подкрепа, оценка и обратна връзка – в Националното проучване на студентите.

Характеристики на кампуса

Четири основни кампуса

Освен Кеймбридж, имаме кампуси в Челмсфорд, Лондон и ARU Питърбъроу. Нашият кампус в Челмсфорд първоначално беше в центъра на града, но се премести в нов, специално построен обект през 1992 г. Днес ще намерите нашите поразителни, модерни сгради, сгушени край реката в квартала на университета и иновациите на града. Междувременно нашият кампус в ARU Peterborough отвори врати през 2011 г. Това е специализиран сайт за здравеопазване, социални грижи и образование, където обучаваме много от медицинските сестри и социалните работници в нашия регион.

През 2015 г. имахме удоволствието да представим нов кампус в сърцето на Лондон, където студентите изучават предмети, включително бизнес, право и финанси на бакалавърско и следдипломно ниво.

През последните години инвестирахме над £115 милиона в нашите кампуси. Кеймбридж се възползва от голямо преустройство през 2011 г., а през 2014 г. завършихме работата по нашия специализиран сайт за здравеопазване на Young Street. В него се помещават най-съвременни лаборатории за клинични умения, включително фалшиви болнични отделения. Young Street също е дом на нашия специализиран център за музикална терапия. През 2018 г. открихме чисто нов научен център и юридическа клиника.

Междувременно в Челмсфорд започнахме амбициозна програма за развитие. През 1995 г. Нейно Величество Кралицата откри подходящо наречената Queen's Building, дом на Университетската библиотека. Оттогава към него се присъедини (наред с други) нашата привлекателна сграда на лорд Ашкрофт; Sawyers Building със своите SuperLabs; сградата на Майкъл Салмън, в която се помещават авангардни пакети за медицински симулации; и Arise Chelmsford, който предлага лаборатории, работилници и офис пространство на малки предприятия в сектора на медицината и високото инженерство. Най-новото значимо развитие в нашето училище по медицина, което отвори врати през септември 2018 г., е обучението на бъдещите лекари в региона в специално изградено пространство, включващо най-съвременни съоръжения за умения.

Гледайки към бъдещето, ние се гордеем, че участваме в създаването на ARU Peterborough – чисто нов университет за града, който ще отвори врати през септември 2022 г.

  Стипендии и финансиране

  Визови изисквания

  Как да кандидатствам и визова поддръжка

  За да кандидатствате за един от нашите курсове по английски език, просто попълнете формуляр за кандидатстване. Можете да намерите формуляри за кандидатстване на страниците на отделните курсове.

  Процес на приемане

  При условие че отговаряте на изискванията за влизане за вашия курс – и изискванията за имиграция – нашият екип за международен прием обикновено ще ви изпрати условна оферта.

  Ако офертата ви е условна, това означава, че все още имаме нужда от някои документи или плащане. Например:

  • копие от паспорта ви
  • копие от вашата квалификация по английски език
  • преписи или справки за степен (ако преминавате към академичен курс)
  • курсов депозит
  • пълни такси за курс
  • потвърждение, че желаете да приемете мястото си.

  Ако се интересувате от нашия предсесионен курс (или предсесионен курс в ARU College), ще трябва да вземете защитен тест по английски език (SELT) от одобрен тестов център.

  След като получим вашето плащане и документи (които отговарят на изискванията на курса), офертата ви ще бъде безусловна. След това ще обработим вашето писмо за виза. Може да се свържем с вас на този етап.

  Ако сте от страна на Европейския съюз или Европейската икономическа асоциация (ЕИП), няма да ви е необходима виза.

  English Language Requirements

  Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

  Местоположения

  • Cambridge

   Anglia Ruskin University, East Rd, Cambridge CB1 1PT, , Cambridge

  • Chelmsford

   Bishop Hall Ln, Chelmsford CM1 1SQ, , Chelmsford

   • Peterborough

    University House, Swain Ct, Peterborough PE2 9PW, , Peterborough

    • London

     19 Charterhouse St, London EC1N 6RA, , London

     Въпроси