27 Global MBA Програми в Управленски науки 2024

Филтри

Филтри

  • Global MBA
  • Управленски науки
Области на обучение
  • Управленски науки (27)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    Global MBA Програми в Управленски науки

    Глобалният магистър по бизнес администрация или Глобален MBA е разширена бизнес степен, която се стреми да помага на студентите да разбират глобалните бизнес въпроси, да развиват умения за междукултурно управление и да прекарват времето си в чужбина. Програмите обикновено траят от една до две години.

    Какво представлява глобалната MBA в мениджмънта? Това е професионална степен, която се фокусира върху международния бизнес и ефективното управление на мултинационалните компании. Студентите могат да придобият напреднало разбиране за международната икономика и те обикновено ще изучават курсове като политически науки, човешки ресурси и финанси, които имат по-глобален фокус, отколкото традиционните програми за MBA. Индивидите могат да имат възможност да вземат курсове като сравнителни пазарни системи, международно право и политика, етнически и расови отношения, дипломатическа стратегия и глобална търговия и финанси.

    Студентите могат да научат разнообразни умения, докато печелят Глобален MBA в мениджмънта. Повечето програми подготвят учениците да бъдат лидери, а лидерски умения могат да помогнат на учениците да навигират в личния и професионалния си живот. Много студенти трябва да научат чужд език. Това може да определи своето резюме, различно от другите кандидати, и да им помогне да станат по-добри комуникатори.

    За много университети, глобалните програми за управление на MBA в мениджмънта са в зависимост от местоположението и продължителността на програмата. Свържете се с училището, на което искате да присъствате, за повече информация относно точните разходи.

    Тъй като един глобален MBA, който се фокусира върху управленските проучвания, не е терминална степен, някои студенти избират да продължат обучението си и да получат докторска степен. Завършилите, които избират да влязат на пазара на труда, могат да бъдат подготвени да влязат в топ изпълнителни управленски постове в световни компании или в предприятия, които желаят да се разширят на световния пазар. Завършилите могат да бъдат квалифицирани да работят в области като продажби, консултиране или управление. С международна перспектива повечето от завършилите се квалифицират за позиции като глобален програмен директор, мениджър продажби и маркетинг в световен мащаб или глобален мениджър на сметки.

    Някои глобални програми по мениджмънт в мениджмънта позволяват на студентите да получат диплома онлайн или да вземат някои от курсовете си на разстояние, което осигурява много гъвкавост. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.