Keystone logo
Южна Корея

Проучване MBA в Южна Корея 2024

Учете в Южна Корея

Какъв тип бизнес науки програми са на разположение в Южна Корея? Студенти, включително чуждестранни студенти, могат да се запишат в различни програми в Южна Корея. Страната разполага с разнообразие от университетски училища, че чуждестранните студенти могат да кандидатстват за. T Съществуват редица програми, достъпни за учениците в тези области. Това включва както традиционни програми MBA и Executive MBA програми. Някои студенти се записват в висшето образование, както и да печелят бакалавърска степен 'S. Специалности Повечето бакалавърски 'S отнеме от три до пет години, за да завърши като има предвид, MBA програми, са спазени в рамките на една или две години. Това е различно в зависимост от хода на студент и видовете упражнения студентите вземат. Програми в международния бизнес, финанси, управление и администрация са популярни сред чуждестранните студенти. Колко струва да се запишат в бизнес науки Programs в Южна Корея?Училища южнокорейски са достъпни за чуждестранни студенти, но в значително по-висока цена от училища за домашни ученици. Разходите са склонни да бъдат значително по-достъпни, отколкото повечето европейски, американски и други западни страни. Студентите ще се научат повече за разходи по прилагане, тъй като това се различава от едно училище в следващия, и между програмите. Най-често, студентите ще трябва да се прилагат и да получи достъп в училището, преди да направи организацията на пътуването. Университетите работят през имиграционните служби да улесни този процес. Какви са възможностите, след като завършва бизнес науки Programs в Южна Корея? Студентите, които успешно са получили своята MBA често са ценни в много от страната бизнеса 'S. Въпреки, че много повече местни ученици са записани във висшето образование днес отколкото през последните години, все още има разминаване за добре квалифицирани специалисти.Често има възможности за завършилите висше образование в много от големите компании, които доминират икономика Сеул "е и по бизнес сектори, включително в областта на технологиите, финансите и глобални бизнес позиции, които са най-търсени.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  476
 • Дял на комуналните услуги

  52
 • Абонамент за интернет

  20
 • Местен транспорт

  42

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  6
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  3

Относно Южна Корея

Южна Корея предлага много ползи за чуждестранни студенти. Страната, разположена в Източна Азия на Корейския полуостров, е дом на около 50 милиона души. Около половината от тези, които живеят в района на метрото околната Сеул, което я прави втората по-големина район метро в света. Страната има дълга история, която датира от епохата на палеолита. Въпреки това, страната е съвсем модерен през последните десетилетия, в резултат на различни технологични компании. За тези, които се обучават в бизнеса, Южна Корея може да бъде идеалното място да се направи това международно за всички тези причини.

Изисквания за виза

 1. D-2: Виза за редовна образователна програма. Тази виза е за всеки студент, който се записва в бакалавърска, магистърска или докторска програма в младши колеж, университет или висше училище.
 2. D-4: Виза за общо обучение. Тази виза е за всяко лице, което посещава управлявано от университет езиково училище, квалифициран образователен институт или друг институт, различен от академичен изследователски институт.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

D-2; D-4

Цена и валута

EUR 50

И двете заявления за виза изискват такса от около 30-50 евро. Многократната виза е по-скъпа от еднократната. Визовите такси варират в зависимост от вашата страна на пребиваване и подлежат на промяна. Гражданите на някои държави (например Германия) може да не трябва да плащат такса за кандидатстване за виза.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички международни студенти ще трябва да кандидатстват за студентска виза, за да учат в Южна Корея.

Къде можете да направите заявлението?

посолство или консулство на Република Корея

Всички чуждестранни студенти, пребиваващи извън Корея, ще трябва да кандидатстват за студентска виза в посолството или консулството на Република Корея. Трябва да кандидатствате за виза лично в корейското посолство на вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

За да учите в чужбина в Корея, ще трябва да получите виза, преди да влезете в страната. Процесът не е труден, но е важно да имате цялата необходима документация. Вашият университет може да ви помогне в процеса на издаване на виза, така че попитайте вашия международен офис какви са следващите ви стъпки за получаване на виза, след като бъдете приети. Обикновено ще трябва да предоставите следното:

 • Формуляр за кандидатстване
 • Паспорт
 • Фотокопие на паспорт
 • Цветна снимка (3,5 х 4,5 см)
 • Копие от сертификата за бизнес регистрация на корейския университет
 • Писмо за приемане от корейския университет
 • Доказателство за финанси, които покриват разходите за живот за вашия семестър в Корея
 • Препоръчително писмо от вашия роден университет
 • Документ, доказващ, че сте завършили един или повече семестъри в родния си университет (т.е. препис от записи)
 • Може да се наложи китайските студенти да представят преглед на семейната си история

Вие също ще кандидатствате за карта за пребиваване на чужденци, когато сте в Корея. Картата ще ви позволи да правите пътувания в чужбина по време на вашия семестър в Корея. Приемащият университет ще ви помогне да получите картата, след като пристигнете.

Моля, имайте предвид, че според официалните указания на Университета за чуждестранни изследвания Ханкук, трябва да напуснете Корея в рамките на 1 седмица от крайната дата на семестъра, в противен случай ще бъдете силно глобени от Корейската имиграционна служба.

Кога трябва да кандидатствате?

Кандидатствайте за вашата студентска виза веднага след като получите официалното си писмо за приемане от Корея.

Студентската виза за Корея може да бъде валидна до две години.

Време за обработка

Възможности за работа

Студентите с виза D-2 и D-4 могат да работят на непълно работно време, стига това да е разрешено от учебното заведение. В повечето случаи обаче трябва да останете 6 месеца в Корея, преди да ви бъде разрешено да работите. След 6 месеца трябва да поискате от университета си писмо, което ви позволява да работите на непълен работен ден. За правни цели студентът трябва да получи лиценз от имиграционна служба, за да бъде законно считан за работещ на непълен работен ден.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.