Keystone logo
Южноафриканска Република

Проучване MBA в Южноафриканска Република 2024

Учете в Южноафриканска Република

Международните студенти, които желаят да се запишат в университета на Южна Африка са често посрещна. За страната 'S-високата класиране университет, Университета на Кейптаун, е класирана на 145 в света. Университетът на Уитуотърсранд и Стеленбош са две допълнителни възможности за учениците да се замислят. Тези училища предлагат всички бизнес изследвания, както и други области на фокус. Какви са възможностите стопански науки в Южна Африка? Студентите, които желаят да учат бизнес може да направи това, като се фокусира върху завършването им бакалавърска степен в университета, или чрез продължаване на образованието в майстор "и програми. Магистърската степен по бизнес администрация (MBA) е един от най-често срещаните варианти за студенти, обучаващи се в Южна Африка като чуждестранни студенти. Този тип програма се фокусира върху техники на управление, маркетинг, човешки ресурси, както и стартирането на бизнес процес, както и търговското право и финанси. Студентите могат да очакват да прекарат две до три години да са завършили MBA в Южна Африка.Част време и пълни опции време често са на разположение, въпреки че повечето чуждестранни студенти да се запишат на пълно работно време тук. Как ли един студент се запишат в Бизнес науки в Южна Африка? Учениците ще трябва да получат необходимите държавни надбавките за записване като международен студент. Това се прави чрез Министерството на вътрешните работи. Студентът трябва да подаде заявление за временно пребиваване. Като цяло, набира прием в бизнес програмата чрез желания училището е първата стъпка. повечето ученици също ще помогнат на студентите през този процес. Този процес може да отнеме около 30 дни, или понякога по-дълго, за да се случи. След като студентът се прилага, а да получи своята студентска виза, то тогава е възможно да се пътува до страната. Какви са възможностите за чуждестранни студенти след дипломирането? Южна Африка е разнообразен и развива с огромни темпове. Тя е силна икономическа сила в района.Въпреки това, тя не е страна с високи доходи и безработицата е висока в много области. Макар че има възможности за тези, които са завършили с отличие, няма гаранция на заетостта в Южна Африка след дипломирането. Независимо от това, тези училища се признават в повечето други страни, както е акредитирана.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  229
 • Дял на комуналните услуги

  30
 • Абонамент за интернет

  39
 • Местен транспорт

  36

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  5
 • Чаша местна бира

  2

Относно Южноафриканска Република

Южна Африка е разнообразна страна. Той седи по най-южната крайбрежна ивица на африканския континент в близост Намибия, Ботсвана и Зимбабве. Тя е една мултиетническа държава с изключително разнообразен произход и култура. Има 11 официални езика тук, включително английски, който често се използва за обществени и търговски нужди. Той е в близост до 53 милиона души го наричат ​​дом, и се превърна във втората по големина икономика в Африка. Има много причини, за да учат в страната дори и като международен студент.

Изисквания за виза

 1. Южноафриканска студентска виза (по-рано наричана разрешение за обучение в Южна Африка)
 2. Южноафриканска виза за обмен – ако сте на възраст над 25 години и искате да дойдете в Южна Африка по програма за културен, икономически или социален обмен, организирана между образователна институция или държавен орган в Южна Африка и такъв в чужда държава.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

южноафриканска студентска виза; Обменна виза за Южна Африка

Цена и валута

USD 47

Таксите за кандидатстване за студентска виза в Южна Африка зависят от вашата страна на произход, но са около 47 щатски долара.

Кой може да кандидатства за виза?

Международен студент, който иска да остане и да учи в Южна Африка за курс с продължителност 3 месеца (90 дни), ще трябва да кандидатства за студентска виза. Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Южна Африка.

За да се квалифицира за виза за обучение в Южна Африка, самото училище или колеж трябва първо да се квалифицира като „учебна институция“. Това означава, че трябва да бъде регистриран или в Министерството на основното образование, или в Министерството на висшето образование. Така че, ако искате да посещавате частно езиково училище или училище, предлагащо само краткосрочни технически курсове, може да не отговаряте на изискванията за виза за обучение в Южна Африка.

Моля, обърнете внимание: Не можете да дойдете в Южна Африка с посетителска виза и след това да продължите да кандидатствате за южноафриканска студентска виза. Не можете да дойдете в Южна Африка с посетителска виза и след това да продължите да кандидатствате за южноафриканска студентска виза.

Къде можете да направите заявлението?

Върховна комисия, консулство или посолство на Южна Африка

За да получат виза за Южна Африка, студентите трябва да се свържат с южноафриканската Върховна комисия, консулство или посолство в страната си на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Първо, трябва да бъдете приет като студент от регистрирано южноафриканско училище, колеж или университет и да получите писмо за приемане на бланката на институцията и подписано от или от името на директора или регистратора.

След това трябва да попълните формуляра за заявление за разрешение за временно пребиваване B1-1738 и да го занесете лично в южноафриканското посолство, консулство или висша комисия във вашата страна.

Следните документи трябва да бъдат представени с формуляра за кандидатстване BI-1738:

 • Паспорт с валидност не по-малко от 30 дни след изтичане на планираното посещение
 • Плащане на предвидената такса
 • Сертификат за ваксинация, ако се изисква от закона
 • Доказателство за финансови средства за покриване на предвидените разходи за живот по време на престоя в републиката, както и за заплащане на таксите за обучение. Това трябва да бъде под формата на банкови извлечения / налични пари в брой / пътнически чекове
 • Доказателство за медицинско покритие
 • Паричен депозит, еквивалентен на стойността на двупосочен билет.
 • В случай на африкански студенти, ангажимент от съответното правителство да поеме пълната отговорност за студента и да заплати всички разходи, ако се наложи депортирането на студента
 • Медицински и радиологични доклади
 • Несъкратен акт за раждане в случай на непълнолетни.
 • В случай на непълнолетно лице, данните за лицето в Република Южна Африка, което ще действа като настойник на учащия, и писмо от такова лице, потвърждаващо настойничеството
 • Съгласие от двамата родители за престоя ви в Южна Африка или от родителя, който има еднолично попечителство, заедно с доказателство за еднолично попечителство
 • Официално писмо от учебното заведение, в което възнамерявате да учите, потвърждаващо временния прием и продължителността на курса.
 • Доказателство за медицинско покритие, подновявано ежегодно за периода на обучение с медицинска схема, регистрирана по смисъла на Закона за медицинските схеми.
 • Ако сте навършили 18 години, се изисква удостоверение за полицейско свидетелство от всяка държава, в която сте пребивавали 12 месеца или повече след навършване на 18 години.

Кандидатствате за разрешение за обмен (обменна виза за Южна Африка), като използвате същия формуляр за кандидатстване B1-1738.

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка на кандидатстването варира в различните държави, но отнема около шест седмици.

Студентската виза е валидна за цялата продължителност на курса на студента, алтернативно 36 месеца за училища и 24 месеца за други институции.

Южноафриканска виза за обмен - тази виза се издава за срока на обмена, обикновено не повече от 12 месеца. Обменната виза за Южна Африка не може да бъде подновена или удължена. След като сте получили този вид разрешение, можете да кандидатствате за разрешение за временно или постоянно пребиваване само след като сте живели поне една година извън Южна Африка.

Време за обработка

6 Weeks

Възможности за работа

Ако притежавате студентска виза за Южна Африка и учите на висше ниво, имате право да работите на непълен работен ден за не повече от 20 часа седмично по време на семестъра и на пълен работен ден по време на ваканциите.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Има много причини, поради които вашата кандидатура за студентска виза за Южна Африка може да бъде отказана, като например:

 • Оставяне на празни места във вашите формуляри
 • Лъжа за каквото и да е в молбата ви
 • Имате остарял паспорт без празни страници
 • Неправилно изписване на името ви в документи
 • Не предоставя доказателства за достатъчно средства