Keystone logo
Швейцария

Проучване MBA в Швейцария 2024

Учете в Швейцария

Студентите, които желаят да се включат в бизнес науки в Швейцария могат да го направят през страната MBA програми 'S. Широка гама от възможности съществуват, включително програми за управление, маркетинг, човешки ресурси, банково дело, и много повече. Повечето студенти, които учат в Швейцария започват от запишат като Бакалавърския. Повечето ще получат диплома ниво бакалавър "и като първа стъпка в процеса. От там, много хора влизат в работната сила, които работят в стажантски програми. Въпреки това, има нарастващо търсене и интерес от продължаване висшето образование. Това е мястото, където програмите за MBA стават ценни. Какво можете да очаквате от Бизнес науки в Швейцария като International Student? Международните студенти често са приветствани в университетите в Швейцария. Имайте предвид, че повечето училища тук предлагат бизнес проучвания, изключение за професионалните училища с много специфичен акцент.Студентите, които се записват в програма MBA ще похарчат между две и четири години получава образованието си, в зависимост от това дали те отиват пълно или непълно работно време. Разходите за тези програми тенденция да варира, но също така е по-скъпо, отколкото повечето други университета на същата величина в цяла Европа. За да се запишат в тези програми, учениците ще трябва да се прилага за пръв път към една от многото програми и университети предлагат, включително опции като Берн университет за приложни науки, European University, и университета в Базел. След като лицето е било дадено одобрение да посещават училището, той или тя може да кандидатства за виза. Какво мога Международен студентски Очаквайте след дипломирането? Завършва стопански науки програми в Швейцария, най-добрите студенти могат да разчитат на намиране на свързани с бизнеса, работните места в страната , Това може да включва работа в традиционните бизнес среди, както и в държавни длъжности в сектора на финансите.Конкурс за тези работни места могат да бъдат значителни, макар, което го прави малко по-трудно за учениците, за да си намерят работа в областта, което желаят.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1030
 • Дял на комуналните услуги

  81
 • Абонамент за интернет

  52
 • Местен транспорт

  84

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  16
 • Билет за кино

  21
 • Чаша местна бира

  7

Относно Швейцария

Швейцария е разнообразна страна, с много възможности за чуждестранни студенти. Страната, разположена в западната и централната част на Европа, е в близост до Италия, Франция, Австрия и Германия. С население от над 8,0 милиона души, тази страна е важно по много причини, включително и своята уникална култура и свободно начина на живот на живот. Той също така има най-висока номинална богатство за възрастен в света, което го прави един от най-скъпите държави в света, за да живеем, а също и един от най-богатите места. За тези студенти, които искат да бъдат част от страната "е невероятна бизнес и икономически растеж, записване в програма MBA може да е идеалната първа стъпка.

Изисквания за виза

 1. C виза – за кратки курсове (летни училища, езикови школи) с продължителност до три месеца.
 2. D виза – за курсове, които продължават повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

C виза; D виза

Цена и валута

EUR 0

За студентска виза кандидатстването е безплатно; все пак може да има някои изключения.

Кой може да кандидатства за виза?

Въпреки че Швейцария не е член на ЕС, тя позволява на гражданите на ЕС да посещават университет в страната. Студентите, които нямат гражданство на ЕС/ЕИП, трябва да се свържат с швейцарското посолство или консулство в родната си страна, за да кандидатстват за виза, преди да влязат в страната.

За курсове до три месеца – летни курсове, езикови училища – може да ви е необходима краткосрочна шенгенска C виза; за курсове, по-дълги от три месеца, може да ви е необходима дългосрочна национална D виза.

Не можете да дойдете в Швейцария с тримесечна туристическа виза и да я промените на разрешение за студентско пребиваване, след като сте пристигнали в Швейцария. По този начин, дори ако сте освободени от необходимостта от входна виза, като граждани на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Япония, Малайзия или Сингапур, пак ще трябва да кандидатствате за разрешение за пребиваване, преди да пристигнете, ако планирате да останете по-дълго от 90 дни.

Всички чуждестранни студенти, включително граждани на ЕС/ЕАСТ, ще трябва да кандидатстват за разрешение за пребиваване в Служба за регистрация на жители в рамките на 14 дни след пристигането си в Швейцария.

Къде можете да направите заявлението?

Швейцарско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за виза през швейцарското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Когато получите потвърждение за приемане от швейцарски университет или частно училище, ще трябва да се свържете с швейцарското посолство във вашата страна за информация относно формалностите за влизане в Швейцария. Ще трябва да представите доказателство, че разполагате с подходящи финансови средства, за да се издържате по време на обучението си.

Ще трябва да попълните формуляр за кандидатстване и да изпратите подкрепяща документация на френски, немски или английски, така че може да се наложи да преведете документите си.

За краткосрочни шенгенски визи C документацията включва:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария;
 • застраховка за здраве/злополука;
 • потвърждение за резервирани курсове, включително платени такси;

ако сте под 18 години, удостоверение за раждане и разрешение за пътуване, ако идвате в Швейцария сами, или копия от визите на родителите, ако те ще ги придружават.

За дългосрочна виза D документите ще включват:

 • валиден паспорт/лична карта за пътуване;
 • доказателство за адекватни финансови ресурси за покриване на разходите ви, докато сте в Швейцария, независимо дали сте вие или спонсор, като копия от банкови извлечения или писмо от банката;
 • доказателство за здравна застраховка, която включва покритие за злополуки;
 • мотивационно писмо, което очертава защо искате да дойдете в Швейцария, за да учите и как това ще бъде от полза за вашата кариера;
 • потвърждение за записване в призната швейцарска образователна институция;
 • потвърждение за платени курсови такси;
 • вашето CV;
 • копия от свидетелства и дипломи за предишно образование;
 • подписано писмо, потвърждаващо, че ще напуснете Швейцария в края на курса.

Може също да бъдете помолени да се явите на езиков тест, за да сте сигурни, че ще можете да следвате уроците.

Ако искате да започнете следдипломно обучение, ще трябва да представите доказателство, че сте били приети в следдипломен курс и имате подходящите квалификации, достатъчно финансови средства и къде да живеете.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да си уговорите среща в швейцарското посолство или консулство във вашия район веднага след като получите писмото за приемане от швейцарската образователна институция. Трябва да насрочите час за интервю за виза най-рано 6 месеца преди началото на вашето обучение, но не по-късно от десет седмици преди вашето заминаване.

Времето за обработка на заявления за краткосрочна виза е 10-15 дни; и осем до десет седмици за дългосрочни визи.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс. Разрешението за пребиваване се дава за една година и може да бъде подновено.

Време за обработка

10 Weeks

Възможности за работа

Можете да поемете работа на непълно работно време до 15 часа седмично през семестъра и на пълен работен ден през ваканциите, но само след като сте живели в Швейцария шест месеца.

Ако вече притежавате магистърска степен от чуждестранен университет и сте в Швейцария и работите за вашия швейцарски университет или институт, не е нужно да чакате шест месеца, а можете да започнете работа веднага. Вашият работодател ще трябва да получи разрешително за работа за вас. Ще трябва да поддържате статута си на редовен студент и да покажете, че продължавате да напредвате в обучението си.

След дипломирането си чуждестранните студенти могат да останат в Швейцария шест месеца, за да търсят работа.

Часове на седмица

15

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.