Keystone logo
Холандия

Проучване MBA в Холандия 2024

Учете в Холандия

Висши училища в Холандия студентите могат да учат бизнес в Middelbaar beroepsonderwijs (MBO), които са професионални училища, които предлагат една (помощник-обучение), два (основно професионално обучение), три (независими програми) и четири (среден управленски) години програми. Холандия също е от научно-приложен университетите и изследователските университети, предлагащи бакалавърска 'S, майсторски ' S и докторски степени. Инструкция е стандартизиран да съответства на процеса от Болоня и ECTS кредити система. Според холандските образователни политики, 60 кредита се равнява на една учебна година (пълен работен ден) и един кредит се равнява на 28 часа за курсова работа. Изследователски университета са единствените институции за висше образование, където студентите могат да печелят докторат, най-висока степен можете да спечелите в Холандия. Защо Спечелете Business степен в Холандия?Класирана като притежаващи една от най-добрите 10 образователни системи в света, Холандия също има сложна система училище регулира от Министерството на образованието, културата и науката на Кралство Холандия. Студентите ще получат отлично образование и уважаван степен след завършване на бизнес степен, но ще се нуждаят от помощ навигирате различните нива на професионални програми и програмите, които да се вземат, за да се получи достъп до университет. Как ще ми струва да се яви на Професионална гимназия или университет? Таксите за обучение могат да варират от едно училище в друго, също в зависимост от целите на курса и поле степен. какъв вид бизнес Degrees са на разположение в Холандия? Много студенти избират да следват магистър "е на International Business в Холандия заради бързия растеж на международната бизнес индустрия.Бизнес администрация, управление на бизнеса и бизнес финансите са други популярни градуса налични в Холандия.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  611
 • Дял на комуналните услуги

  70
 • Абонамент за интернет

  40
 • Местен транспорт

  79

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  10
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  5

Относно Холандия

Официално известен като Кралство Нидерландия, Nederland (холандски) се намира в Западна Европа и включва три Карибските острови в своя избирателен район. Граничи с Германия, Белгия и Северно море, Холандия също споделя морските граници с Германия, Белгия и Великобритания Амстердам е столица на Холандия, с Ротердам и Хага, други първичните си градове. Уважаван за това, че един от основателите на НАТО, Европейския съюз, на G-10 и на Световната търговска организация, Холандия също е дом на пет международни съдилища, които в момента са установени в Хага. Въпреки холандски език е официален в Холандия, близо 90 на сто от гражданите си говорят английски, 70 процента говорят немски и 30 процента говорят френски.

Изисквания за виза

MVV (Provisional Residence Permit) – входна виза.

VVR (Разрешение за пребиваване) - ако планирате да останете в Холандия повече от три месеца, в допълнение към вашата входна виза, ще трябва да кандидатствате и за Разрешение за пребиваване (VVR) – лична карта, която служи като виза за обучение.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

MVV (временно разрешение за пребиваване); VVR (разрешение за пребиваване)

Цена и валута

EUR 311

В момента струва невъзвръщаема такса от 311 EUR за обработка на молба за MVV и разрешение за пребиваване с цел обучение в Холандия. Таксите се преразглеждат два пъти годишно и подлежат на промяна в средата на годината.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин на държава-членка на ЕС или ЕИП или на Швейцария, не се нуждаете от студентска виза или разрешение за пребиваване, за да останете в Холандия.

Гражданите извън ЕС, ЕИП или Швейцария се нуждаят от разрешение за пребиваване, за да останат в Холандия за повече от 90 дни – за по-кратък период ви е необходима само туристическа виза. Необходими са ви два документа. В повечето случаи ще ви е необходимо разрешение за временно пребиваване (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV), за да пътувате до Холандия. Освен това ще ви трябва разрешение за пребиваване (VVR), за да останете в страната.

Граждани на няколко държави или хора при определени обстоятелства са освободени от необходимостта да кандидатстват за VVR. Можете да прочетете повече за това тук: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Къде можете да направите заявлението?

образователна институция

Образователната институция трябва да кандидатства от ваше име, така че трябва да се свържете с тях за подробности относно процедурата. Ако не, помолете за помощ, като се свържете с международния офис (или ако сте изследовател, с отдела по човешки ресурси) на вашата приемаща институция.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Процедурата за кандидатстване за виза се инициира от университета веднага след като студентът бъде официално приет в учебната програма.

Необходимите документи за кандидатстване за виза са изброени в писмото, изпратено от университета до кандидат-студентите. Обикновено са необходими следните документи:

 • копие от първата страница (страница за самоличност) на валиден паспорт;
 • доказателство, че можете да се издържате финансово;
 • допълнителни снимки с паспортен размер (размер: 35 mm x 45 mm, вижте изискванията на IND в.pdf);
 • доказателство за такси за обучение и плащания за кандидатстване за виза;
 • доказателство за уредено настаняване за поне 1 учебна година (10 месеца);
 • за китайски студенти може да е необходим сертификат NESO.

Валидно доказателство за финансовата самостоятелност на кандидата може да бъде демонстрирано, както следва:

 • Писмо от приемащата холандска институция, в което се споменава вашата такса за стаж или стипендия за стажант.
 • Писмо за прием от холандския университет, предоставящо подробности за вашата студентска стипендия, отказ от обучение или стипендия.
 • Извлечение от вашата банкова сметка в международна банка, посочващо достатъчно средства за плащане на предложените от вас разходи в Холандия.

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка на вашето заявление за студентска виза за Холандия обикновено е един месец, въпреки че понякога може да отнеме до 3 месеца.

Разрешението за пребиваване се издава за продължителността на учебната програма на студент плюс 3 месеца, до максимум 5 години. Ако студентът желае да завърши подготвителен курс, неговата продължителност ще бъде добавена към продължителността на визата. Ако продължителността на обучението ще отнеме повече от 5 години, разрешението за пребиваване може да бъде удължено с още една година.

Има още едно условие, свързано с валидността на VVR. Той остава валиден, при условие че студентът получи 50% от кредита през целия курс.

Завършилите висше образование или университет (бакалавърска, магистърска или докторска степен) могат да кандидатстват за ориентировъчна година за разрешение за завършили в рамките на три години след дипломирането. Това ви дава една година за търсене на работа, през което време можете да работите без никакви ограничения или необходимостта от работодател да притежава разрешително за работа вместо вас.

Време за обработка

1 Month

Възможности за работа

На всички чуждестранни студенти е разрешено да работят паралелно с обучението си.

За студенти извън ЕС и ЕИП е необходимо разрешение за работа, за да работят. Това разрешение трябва да бъде получено от бъдещия работодател от ваше име. Дори и с това разрешение за работа студентите могат да работят само за ограничен брой часове, т.е. 10 часа седмично. Имат право да работят на пълен работен ден през месеците юни, юли и август.

Студентите от ЕС, ЕИП (с изключение на Хърватия) и Швейцария не изискват разрешително за работа.

Часове на седмица

10

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.