Keystone logo
Турция

Проучване MBA в Турция 2024

Учете в Турция

Получаването на бизнес степен в Турция Турция "системата на висшето образование и предлага две години (Associate 'S), четири години (бакалавър ' S) или шест години (магистър 'S) градуси с опция да се стремят към основана на научноизследователска дейност докторска степен. Студентите, чиито роден език не е английски, може да бъде поискано от някои университети да завърши още една година на английски предварително проучване преди да се запишете в програма степен или минават на "изпит освобождаване ", показващ тяхната пригодност на английски език. Над 800 колежи и университети в Турция са работели, с по-голямата част от тях се намира в Истанбул, Анкара и Измир, трите най-големи градове на Турция 'S. Съветът за висше образование регламентира висше образование в Турция и предоставя средства за финансиране на публичните институции. Образователни стандарти варират между турските университети, с някои сравними с най-добрите световни университети в САЩ и Европа.Бизнес студенти, които следват господаря "е степен на Турция ще се натъкне на програми считат " без теза "или " с дипломна работа ". Това просто означава, че или дипломна работа или план на проекта е необходимо да се получи диплома, заедно с приключване на всички курсове по програмата. Учебни такси за обучение е много достъпна в Турция, особено в държавните университети, които са финансирани от правителството. Разходите на държавните университети за обучение се определят от турското правителство преди началото на учебната година, така че всяка година може да представи на таксите за обучение различна форма за предходната година такси 'S. Защо Спечелете Business степен в Турция? Като високо развита държава с нововъзникващите пазарна икономика, Турция, значително допринася за световната производствени стандарти, като изнася големи количества селскостопански предмети, превозни средства, текстил и уреди.Освен това, в съответствие изкачване Турция "е в главна роля като лидер в световната банкова, индустрия и комуникационни пазари прави изкарва бизнес степен допринася за намирането на работа в глобалната бизнес сектор турски.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  264
 • Дял на комуналните услуги

  18
 • Абонамент за интернет

  9
 • Местен транспорт

  25

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Относно Турция

С нейна територия разделена между Западна Азия и Югоизточна Европа, на Република Турция е очарователна страна с богата и хаотично минало и също толкова сложна настоящето. Осем страни формират своята граница - България, Иран, Гърция, Армения, Грузия, Сирия, Азербайджан и Ирак, Турция остава жизненоважно значение за международната общност заради географското си разположение, секуларизма и стабилно демократично правителство в регион, известен хаос и война. Един от основателите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Организацията на обединените нации и на Г-20, Турция е дом на най-вече етническите турци и около 25 процента етнически кюрди, които практикуват исляма и говорят турски, страната " е официален език. Бързото развитие на Турция 'S дипломатически и икономически инициативи са допринесли за други световни лидери признават Турция като нововъзникващ регионална сила.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

Таксата за обработка на виза варира в зависимост от вашата националност.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички международни студенти трябва да получат студентска виза, за да учат в Турция. Изключения са онези хора, които са законно зависими лица, свързани с някого в Турция с дипломатическа виза.

Къде можете да направите заявлението?

Турско посолство или консулство

Всички чуждестранни студенти трябва да кандидатстват за студентска виза в най-близкото турско посолство или консулство.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

За да получите студентска виза за Турция, първо трябва да се запишете в турски университет, училище или езиков курс, сертифициран от Министерството на образованието.

Трябва да попълните формуляр за кандидатстване за виза и да го подадете в турското посолство с необходимите документи, които обикновено включват следното:

 • Паспорт: Валиден за период по-дълъг от 90 дни
 • 2 паспортни снимки
 • Писмо за приемане от турското висше учебно заведение
 • Доказателство за здравна застраховка
 • Доказателство за билет за връщане
 • Доказателство за достатъчно финансови средства за подпомагане на вашето обучение и живот в Турция
 • Полицейско удостоверение
 • Медицинско свидетелство

Студентите трябва допълнително да кандидатстват за разрешение за пребиваване пред местните власти (ако студентът е в Турция) в рамките на 1 месец от пристигането си в Турция. Следните документи трябва да бъдат представени в отдела за външни връзки към местната полицейска централа:

 • Формуляр за кандидатстване и такси
 • Документ за пътуване: 2 копия заедно със студентската виза
 • 4 снимки паспортен формат
 • Писмо или документ от институцията: Трябва да бъде издаден от приемащия университет, деклариращ началната и крайната дата на обучението в Турция

За да подновите разрешението си за пребиваване, трябва да посетите местните власти 60 дни преди изтичането на разрешението ви за пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено отнема около осем седмици от деня, в който подадете молбата си, докато получите визата си.

Студентската виза обикновено е валидна за една година за еднократно влизане. Въпреки че във вашата виза ще бъде посочено времево ограничение, вашата студентска виза остава валидна, докато сте записан в училището.

Време за обработка

8 Weeks

Възможности за работа

Обикновено международните студенти нямат законно право да работят, докато учат в Турция. Студентите могат да извършват изследователска работа в турски университети като международни изследователи.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.