Keystone logo
Тайланд

Проучване MBA в Тайланд 2024

Учете в Тайланд

Студентите, които учат на бизнес в Тайланд, ще могат да се намерят много университети, които предлагат програми на английски език. Това може да бъде от полза на обучение в страната, тъй като тя дава възможност да се преследва една степен по азиатска страна без да е необходимо да се научат и овладеят друг чужд език студенти. A Masters по бизнес администрация може да вземе една или две години в Тайланд, в зависимост от избраната програма, училището и дали проучванията на студентските върху пълно или непълно работно време. Тайланд предлага многобройни ползи за студенти провеждане на международна програма MBA. На първо място, ниските разходи за живот помага компенсиране на разходите за степента. Студентите ще откриете, че тя е напълно достъпна за живеене в Тайланд, докато преследва своята специалност. Те също така имат възможност да учат в държава, с красиви плажове и тропически климат в средата на Азия.Докато разходите за завършване на университета в Тайланд, ще варира в зависимост от това, което сте избрали да учат, ниски разходи за обучение са една от привилегиите на изучаване тук. Добави ниска цена на жилищата и имате достъпна възможност за проучване. Тайландският учебна година е разделена на два семестъра, които се движат от юни до октомври, а от ноември до март. Като опция се предлага лятна сесия също е на разположение от март до юни. След дипломирането си, студентите, които получават MBA в Тайланд не може да откриете, че те са внезапно по-желателно да потенциални работодатели. Въпреки това, те ще откриете, че те са в състояние да се движи нагоре в сегашните си позиции по-лесно. Те могат също така да откриете, че те са по-привлекателни като потенциален наем за фирми в Банкок и други части на Азия.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  330
 • Дял на комуналните услуги

  21
 • Абонамент за интернет

  15
 • Местен транспорт

  28

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  2

Относно Тайланд

Кралство Тайланд е земя, която някога е бил известен като Siam. Това полуостров в Югоизточна Азия граничи с Лаос, Бирма, Малайзия и Тайландския залив. Известен със своята столица, Банкок, който е нейно икономически център, както и за разнообразна популация, Тайланд е видял силен икономически растеж през последните десетилетия. Тя е известна и с отличното си качество на живот, с нисък стандарт на живот и красива климат, който да живее в страната истинска радост. Днес, студентите могат да се възползват от ниските разходи за живот и разходи за образование в Тайланд, тъй като те преследват образование в страната.

Изисквания за виза

Неимиграционна виза ED (образование) – Този тип виза се издава на кандидати, които желаят да учат, да присъстват на семинар, обучение или стаж в Тайланд.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Неимиграционна виза ED (образование)

Цена и валута

USD 80

Цената на студентската виза зависи от държавата и може да бъде около 80 USD. Таксата може да подлежи на промяна.

Визата може да бъде платена само в брой в посолството или чрез изпращане на необходимата сума пари по пощата. Цената на визата зависи от това дали е еднократна или многократна. Таксите също варират в различните държави в зависимост от валутата.

Кой може да кандидатства за виза?

За да учат в Тайланд, всички чужденци трябва да кандидатстват за студентска виза.

Моля, обърнете внимание: Притежаването на студентска виза изисква да вземете поне три курса в Тайланд. Въпреки това се препоръчва да вземете четири курса, за да имате солидно доказателство за обучението си в Тайланд.

Къде можете да направите заявлението?

Тайландско посолство или генерално консулство

От вас се изисква да кандидатствате за виза само в тайландското посолство или генерално консулство във вашата страна/държава на пребиваване или в определеното тайландско посолство.

Ако сте в Тайланд с 60-дневна туристическа виза, можете да промените визата си, без да напускате страната, в рамките на първите 30 дни от визата ви – останалите 30 дни може да са необходими за обработка на вашата неимигрантска виза. Във всеки случай туристическата виза трябва да е валидна поне още 21 дни. Ако не е, ще трябва да напуснете Тайланд, за да кандидатствате за виза от чужбина. Лаос, Камбоджа, Малайзия и Сингапур са близките опции за това.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Обикновено се изисква да подадете следните документи, когато кандидатствате за студентска виза:

 • Паспорт или документ за пътуване с валидност не по-малко от 6 месеца
 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване за виза
 • Скорошна (4 x 6 см.) снимка на кандидата
 • Писмо с препоръка, адресирано до консулството
 • Писмо за приемане от съответния академичен институт/организация
 • За тези, които желаят да учат в частна институция, се изисква официално писмо от Министерството на образованието на Тайланд или други заинтересовани под-органи, одобряващо записването на чуждестранни студенти, и копие от удостоверението за регистрация на съответния академичен институт
 • Академично досие и студентска лична карта (ако в момента учите)
 • За тези, които желаят да присъстват на семинари, обучения или стажове, се изисква и препоръчително писмо от съответната организация, адресирано до консулството.

Трябва да валидирате визата си в рамките на първите 90 дни в страната, независимо от вида виза.

Кога трябва да кандидатствате?

Ще отнеме най-малко четири работни дни на посолството да обработи вашата молба, след като я занесете при тях. Това варира в различните държави, така че се консултирайте с тайландското посолство или консулство във вашата страна за повече информация.

Студентската виза е валидна 3 месеца. Притежателите на тази виза могат да кандидатстват за удължаване на престоя в Службата на Имиграционното бюро и могат да получат такова удължаване за период от една година от датата на първото влизане в Тайланд.

Независимо колко дълго оставате в Тайланд, трябва да уведомявате Имиграционното бюро на всеки 90 дни и да им съобщавате текущия си адрес. Това е прост формуляр, който трябва да попълните и няма такса.

Време за обработка

4 Days

Възможности за работа

Нямате право да работите, когато сте в Тайланд със студентска виза. Ако получите официална работа със съответната виза и разрешително за работа, можете също да учите с тази виза, но не и обратното.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може, наред с други неща, да бъде отхвърлена, ако не вземете необходимия брой курсове или ако предоставите неверни или непълни документи.