Keystone logo
Сингапур

Проучване MBA в Сингапур 2024

Учете в Сингапур

Получаването на бизнес степен в Сингапур похвали през 2010 г., както като водещ световен образователна система и се препоръчва за похвала от британския министър на образованието, Сингапур прекарва близо 20 процента от своя годишен национален бюджет за първичната и висше образование. Студентите могат да получат бизнес степен в някоя от няколко национални университети в Сингапур предлагащ бакалавърска, магистърска 'S и докторски степени. Съществуват както публични, частни и чуждестранни университети, с висше бизнес училище в Чикаго и на Техническия университет в Мюнхен, предоставящи бизнес градуса за Сингапур и чуждестранни студенти. Специализирани четиригодишни бизнес градуса включват Бакалавър по администрация, бизнес мениджмънт, Enrepreneurship и International Business. Докторски бизнес градуса позволяват на учениците да получат позиции в университетите като инструктори или като научни ръководители.Сингапур е известен и с придържане към "меритокрация ", една идеология, от основно значение за образователната им система, което идентифицира най-добрите студенти и ги подготвя за лидерски позиции. Учениците проявяват отлични академични постижения в рекорди обикновено се предоставят достъп до специални образователни програми, които се отказват или намаляват таксите за обучение. Такси за обучение Разходите за четиригодишен бизнес степен в Сингапур е около може да варира от едно училище в друго, но много университети предлагат намалени ставки за обучение, субсидирани от правителството чрез програма, наречена схема за обучение Грант и многобройни стипендии. Защо Снабдете се с бизнес степен в Сингапур? Защото с изключителен образователната си система, субсидирани възможности за обучение и с бързо развиваща се икономика, Singapore предлага изключителни академични и трудови възможности за притежателите на бизнес специалности следните дипломирането.В допълнение, Сингапур последователно заема челно място в качеството на живот индекси, с туризма, биотехнологиите и производствените отрасли в подкрепа на неговата над средния доход на глава от населението. С отворен икономиката си и мощен присъствие в промишлеността и услугите, Сингапур представя разнообразни възможности за заетост за студенти с бизнес градуса търсят позиции, които предлагат много възможности за развитие. Бизнес специалности могат да открият позиции в области, толкова различни, като здравеопазване администрация, логистика, реклама и програми за социални услуги.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  1867
 • Дял на комуналните услуги

  51
 • Абонамент за интернет

  31
 • Местен транспорт

  88

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  7

Относно Сингапур

Република Сингапур официално е страна остров, разположен в Югоизточна Азия по-малко от 100 мили северно от Екватора. Състоящ се от един голям остров (наречен Pulua Ujong в малайзийски) и над 60 по-малки острови, Сингапур е една от основните световни търговски център, който твърди, че третата най-висока доход на глава от населението между всички страни по света. Почти 75 процента от населението на Сингапур "и е китайски, с индианци, евразийци и малайци, съдържащи друга 25%. Поради бързото изкачване Сингапур "и в икономически просперитет, то сега е идентифициран като " средна мощност "страна, проявяващи съществено влияние в световните дела.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентски пропуск

Цена и валута

SGD 90

Изисква се такса за обработка от 30 сингапурски долара за всяка молба, подадена до Службата за имиграция и контролни пунктове на Сингапур (ICA). Таксата не се връща независимо от резултата от заявлението или ако заявлението бъде оттеглено след подаване.

Такса от 60 сингапурски долара се заплаща, когато успешният кандидат изпълни формалността при издаването на студентския пропуск в ICA.

Таксите зависят от държавата и може да подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Всички чуждестранни студенти трябва да имат студентски пропуск, за да следват висше образование в Сингапур. За да получите вашия Singapore Student Pass, първо трябва да ви бъде предложен прием за редовна програма в Института за висше образование (IHL) в Сингапур.

Имате право на Student Pass само ако сте били приети в редовна програма. Ако искате да вземете задочни курсове или вечерни часове, няма да имате право на Student Pass.

Къде можете да направите заявлението?

Система за онлайн кандидатстване и регистрация на Student's Pass (SOLAR).

За да кандидатствате за Student Pass, трябва да подадете своята заявка в официалната система за регистрация -- система за онлайн заявка и регистрация на Student's Pass (SOLAR).

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Преди да подадете заявление за Student Pass през SOLAR, институтът, в който ви е предложен прием, трябва да ви регистрира чрез регистрационната система. След като институтът ви е регистрирал в SOLAR, трябва да подадете eForm 16. Трябва да имате следните данни, преди да влезете във вашия акаунт в SOLAR:

 • Уведомление за регистрация от SOLAR с вашето потребителско име и парола за вход, предоставени от IHL
 • Документи за пътуване и паспортни данни, включително номера на паспорта и неговата валидност
 • Вашият личен имейл адрес
 • Една скорошна цветна снимка с паспортен размер

След като подадете eForm 16, трябва да вземете разпечатано копие на формуляра, за да го изпратите до звеното Student Pass - Immigration & Checkpoints Authority (ICA). Това е една от важните формалности, които трябва да бъдат изпълнени за издаване на Singapore Student Pass.

Трябва да уверите имиграционния отдел, че ще останете в Сингапур с валиден студентски пропуск през цялото време.

Необходими документи за студентска виза за Сингапур:

 • Вашият валиден паспорт. Трябва да предоставите копие на определени страници от паспорта
 • Трябва да носите картата за заминаване/пристигане, предоставена при влизане в Сингапур. Ако сте пребивавали в Сингапур с други дългосрочни пропуски, трябва да вземете със себе си и този пропуск;
 • Една скорошна цветна снимка с паспортен размер (направена на бял фон);
 • Разпечатката на eForm 16, изпратена чрез SOLAR (надлежно подписана от кандидата);
 • Ако вашите документи са на родния език, трябва да получите официален английски превод на документите.
 • Копие от писмото за принципно одобрение; и
 • Медицински доклад в предписания формат (достъпен на уебсайта на ICA).

Когато подавате заявлението, уверете се, че лабораторните доклади не са повече от три месеца от датата на издаване. В случай, че не успеете да изпълните медицинското изискване, няма да ви бъде предоставен Student Pass.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено обработката на студентската виза за Сингапур отнема около четири седмици. Някои молби обаче може да отнемат повече време, ако имиграционният отдел изисква някои допълнителни документи или информация от вас. В такива ситуации ще бъдете уведомени чрез системата SOLAR.

Трябва да подадете нови заявления за Student Pass поне един месец преди началото на вашия курс и не повече от два месеца.

Времето за обработка обикновено е между 2 и 4 месеца за случаите, в които се изискват интервюта.

Време за обработка

4 Weeks

Възможности за работа

Чуждестранните студенти, които не работят повече от 16 часа седмично по време на обучението си, са освободени да кандидатстват за разрешение за работа. Въпреки това се препоръчва да проверите възможностите за работа, предоставени от вашата институция.

Международните студенти не трябва да кандидатстват за разрешение за работа, ако искат да работят в Сингапур по време на ваканциите си.

Разрешението за работа може също да зависи от институцията, в която учите.

Можете да намерите списък с одобрени институции тук: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не следвате редовен курс в призната образователна институция, ако нямате подходящи документи за образование, ако формулярите ви не са попълнени правилно или ако подкрепящите документи не са правилни.