Русия

Проучване MBA в Русия 2024

Учете в Русия

Русия е държава, разположена в северната част на Европа и Северна Азия. Тя е най-голямата страна в света и има повече от една осма от обитаваните земна площ на Земята в рамките на неговите граници. Също така е деветата най-многолюдната държава в света. Русия се разраства в икономическа власт в съвременния свят. Днес тя е шестата по големина икономика чрез паритета на покупателната способност, което означава, бизнес проучвания в Русия са обещаващи. Също така е силно военната мощ. С над 160 етнически групи в рамките на своите граници, Русия също е културно многообразие нация, където множество култури комбинират в една единна група.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  198
 • Дял на комуналните услуги

  28
 • Абонамент за интернет

  6
 • Местен транспорт

  23

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  4
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Относно Русия

Бизнес проучвания в Русия се провеждат в една част на страната 'S много университети. С богатото наследство на страната 'S, тя е разработила няколко института за висше образование, които са известни по целия свят за отлични постижения в областта на образованието. Повечето от тях са разположени в основните градове на Русия 'S. Както Русия продължава да прерасне в икономическа сила в съвременния свят, студенти, които учат в едно от тези училища ще се позиционират за успех в кариерата, включващи свързани с Русия бизнеса. Проучване на бизнес в Русия дава възможност на студентите да се запознаят с културата на страната и възможностите за бизнес, които тя предоставя. MBA програми в Русия дават на студентите, необходими за лидерски позиции в Русия и близките страни уменията. Целта на тези програми е да даде на студентите необходимите умения, за да се подобри тяхната кариера. Много програми са предназначени да позволят работи на учениците да продължат да работят, докато учат за тяхното MBA.Студентите са на път за успех в бизнеса по целия свят, със специален акцент върху тези дружества, свързани с или пряко взаимодействие с Русия. Допълнителна докторска обучение е възможност след дипломирането, както добре. Академичната година в Русия продължава от септември или края на август до края на юни. Първият семестър завършва през януари, а вторият семестър започва през февруари след зимна ваканция. Разходи за обучение ще се различават в зависимост от избрания университет. Защото академични програми в Русия се преподават на руски, студентите ще се изисква да премине руски език изпит, преди да бъдат приети в програмата. Ако те не са достатъчно плавно, които предприемат, езикови курсове, един да компенсира разликата.

Изисквания за виза

 1. Руска студентска виза - Валидна за обучение във всеки руски колеж или университет или за всякакви краткосрочни курсове.
 2. Руска хуманитарна виза – За тези, които пътуват до Русия, за да участват в постдокторантски изследвания или да присъстват на академични семинари. Валиден до една година за цели, включително такива, свързани с наука или култура. (МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: Цялата допълнителна информация е за руска студентска виза.)

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

руска студентска виза; Руска хуманитарна виза

Цена и валута

Необходимите такси за руска студентска виза варират в зависимост от държавата, която е издала паспорта на студента, и дали избирате стандартна или експресна услуга. Като пример разходите за руска студентска виза за гражданин на Обединеното кралство започват от 165 GBP. Имайте предвид обаче, че таксата ви за кандидатстване няма да бъде възстановена, ако кандидатурата ви за студентска виза бъде отказана или отхвърлена по каквато и да е причина.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на повечето чужди държави ще се нуждаят от виза, за да учат в Русия. Гражданите на страните от Общността на независимите държави (ОНД) не се нуждаят от виза: Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Украйна, Узбекистан плюс автономните области Абхазия и Южна Осетия. Ако сте гражданин на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан или Украйна, нямате нужда от виза, но имате нужда от валиден паспорт. Ако сте гражданин на Абхазия, Азербайджан, Молдова, Южна Осетия, Таджикистан или Узбекистан, можете да дойдете в Русия да учите без паспорт или виза.

Къде можете да направите заявлението?

Руското посолство или консулство / оторизирани визови центрове

За граждани на държави, които се нуждаят от виза за влизане, руска студентска виза ще трябва да бъде получена преди пътуване до Русия. Трябва да кандидатствате чрез руското посолство или консулство във вашата страна. В някои държави има и оторизирани визови центрове.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Преди да кандидатствате, трябва да бъдете приети в курс в университет, за да можете да получите официална покана да дойдете в Русия, за да учите. След като имате покана, тя е валидна три месеца. След това, за да кандидатствате за руска студентска виза, трябва да посетите руското посолство или консулство във вашата страна и да подадете цялата необходима документация. Моля, обърнете внимание: Трябва да регистрирате визата си в рамките на седем дни след влизането ви в Русия. В случай на студентски визи, обикновено канещата страна (университет или колеж, езиково училище или институт) организира регистрацията за виза на студентите. След приключване на вашата регистрация ще ви бъде предоставено доказателство за регистрацията ви за виза, което трябва да съхранявате внимателно, докато напуснете страната.

За да кандидатствате за студентска виза за Русия, трябва да подадете попълнен формуляр за кандидатстване за виза, оригинален национален паспорт (и копие на първата страница), една стандартна снимка, паричен превод, оригинално писмо-покана от вашата руска приемаща организация, оригинал удостоверение за отрицателен кръвен тест за ХИВ (СПИН) (не по-старо от 3 месеца). Националният паспорт трябва да е с валидност не по-малко от година и половина.

Кога трябва да кандидатствате?

Можете да започнете процеса на кандидатстване за виза 45 дни преди планираната дата на пристигане в Русия. Времето за обработка може да бъде дълго, от две до пет седмици. Студентската виза първоначално се издава за 90 дни, но може да бъде удължена до една година и след това подновена след това за продължителността на обучението.

Време за обработка

5 Weeks

Възможности за работа

Ако имате руска студентска виза, ще ви трябва разрешение за работа от Федералната миграционна служба (FMS), освен ако тази работа не се извършва по време на ваканциите или в институцията или организацията, в която учите. Ще ви бъде издадено разрешение за работа само ако сте редовен студент в държавно акредитиран университет и сте навършили 18 години. Разрешителното ще ви позволи да работите само в областта или професията, посочени в разрешителното и в града или региона на вашия университет. Цената на разрешение за работа за тези с руска учебна виза е 3500 RUB (60 USD). Ако напуснете курса си в университета, разрешението за работа ще бъде анулирано и повече няма да можете да работите в Русия.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Ако представите фалшиви документи за вашата студентска виза или скриете или изопачите факти в молбата си. Може да ви бъде отказано влизане в Русия със студентска виза, ако сте ХИВ-позитивен.