Keystone logo
Полша

Проучване MBA в Полша 2024

Учете в Полша

Какво Вид на бизнеса налични проучвания в Полша? Полша предлага разнообразие от бизнес науки курсове, включително и тези в бакалавърски или университетско ниво и магистърска степен програми. Програмите най-често срещаните магистърска степен са курсовете MBA и Executive MBA на проучване. Образователната система тук се смята за високо качество и често се признава в цяла Европа и в западните култури. Някои от тези програми се преподава изцяло на английски език, не само полски. Това позволява на чуждестранни студенти възможността да се запишат в един от университетите, без да се налага да знаят езика. Какви са възможностите за MBA Degrees в Полша за чуждестранни студенти? Има много причини да се запишат в полски бизнес училища. Първо, има много високо качество на училищата, които да избирате. Повечето програми тук са две години нивото на магистри. Някои програми са по-дълги, и бърза крачка, една година по програми също са на разположение.Международните студенти могат да избират от широка гама от бизнес учебни специалности. Това включва програми като тези, които се фокусират върху бизнес технологиите, реклама и маркетинг, международна / глобална бизнес, както и човешките ресурси. Колко струва да се запишат в Бизнес науки в Полша? Като международен студент, ще плащат повече, за да се получи си образование в Полша, отколкото ако бяхте гражданин, включително и на обществените и частните училища там. Все пак, образованието в Полша има тенденция да бъде по-достъпни, отколкото в други европейски страни, САЩ и Канада. Училището и продължителността на въздействие проучване тези разходи най-често. Какви са възможностите след дипломирането? След като завършва програма за магистри, индивидите са след това могат да се вземат на позиции в някоя от фирмите в страната. Това може да помогне на хората да получат ръководни длъжности.Има възможности в цялата страна като нейната икономика продължава да се подобрява. Е-изследваните ученици са винаги необходими в области от стратегически преговори и глобалната икономика.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  363
 • Дял на комуналните услуги

  79
 • Абонамент за интернет

  13
 • Местен транспорт

  27

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  3

Относно Полша

Република Полша е държава, разположена в Централна Европа, близо до Чехия и Германия. Страната е дом на 38,5 милиона души и тя е член на Европейския съюз. След една комунистическа страна, в района има дълга история и уникална култура. От своя наследство на базата на християнството за своя подобряване на икономиката и съвременния начин на живот, Полша има много да предложи всеки студент, включително международни проучвания. За тези, които желаят да упражняват степен бизнес проучвания тук, често е възможно да се направи това с няколко съвета.

Изисквания за виза

 • Виза тип C – краткосрочна шенгенска виза.
 • Виза тип D – дългосрочна национална виза, издадена за срок до една година.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; Виза тип D

Цена и валута

USD 160

Таксата за кандидатстване за студентска виза за Полша е около $160. Таксите подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студенти от страни от Европейския съюз не се нуждаят от виза, за да учат в Полша. Въпреки това, когато пристигнете в Полша, трябва да кандидатствате за временна учебна виза в местния офис на войводата.

Студентите извън Европейския съюз обикновено трябва да кандидатстват за студентска виза, преди да влязат в Полша. Съществуват обаче редица държави, които са свободни от това изискване. Можете да проверите дали вашата страна е в списъка тук: http://www.msz.gov.pl

Къде можете да направите заявлението?

Полско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за студентска виза в полското посолство или консулство в настоящата ви страна на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като получите прием в избрания от вас университет, те ще ви изпратят подходящи документи, които ще използвате, за да получите вашата студентска виза. Трябва да кандидатствате за студентска виза в най-близкото полско посолство или консулство. Това са документите, които обикновено може да бъдете помолени да предоставите:

 • Подписано и попълнено заявление за виза за Полша за студенти.
 • Паспорт, който трябва да е валиден най-малко три месеца, след като планирате да напуснете Полша.
 • Фотокопие на лична карта.
 • Официално писмо от университета или колежа в Полша, където планирате да учите.
 • Кратка автобиография или автобиография.
 • Всички ваши предишни сертификати и дипломи.
 • Доказателство, че владеете езика, на който желаете да учите.
 • Доказателство, че сте достатъчно финансово силен, за да поемете вашите разходи за образование и живот в Полша.
 • Здравноосигурителен сертификат, който се приема в Европа.
 • Две снимки с паспортен формат.
 • Платете таксата за кандидатстване за виза
 • Доказателство за настаняване в Полша.

Всички студенти трябва да легализират престоя си в Полша, като кандидатстват за разрешение за временно пребиваване. Това трябва да стане малко след пристигането в Полша. Университетите ще ви помогнат с процедурите за кандидатстване. Разрешението за временно пребиваване ви дава право да останете и работите в Полша.

Кога трябва да кандидатствате?

Обикновено може да отнеме около 15 дни, за да обработите вашата кандидатура за студентска виза. Времето за обработка обаче варира в зависимост от държавата и вида на визата, за която кандидатствате. Не забравяйте да кандидатствате възможно най-скоро.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс.

Време за обработка

15 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти имат право да работят, докато учат в Полша, стига да са записани в образователна институция. Разрешени са 20 часа работа по време на обучение, както и 3 месеца работа на пълен работен ден през ваканциите. Работата на пълен работен ден е разрешена за притежателите на карта за пребиваване.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.