Keystone logo
Мексико

Проучване MBA в Мексико 2024

Учете в Мексико

Както Мексико продължава да расте като икономическа сила, тегленето на много свои университети също ще нарасне. Едно от предимствата на изучаването на бизнеса в Мексико е най-нисък за обучение и с високото качество на образованието. Друга полза от приема на магистърска степен в Мексико е шанса да учат в испански. Испански расте като една от водещите езици в света, и най-вече в западното полукълбо. Студентите, които могат да владеят испански ще бъдат много търсени като тази тенденция продължава. MBA програми в Мексико се проведе в един от университетите, които са разположени в основните градове Мексико 'S. Редовни и задочни възможности за обучение са на разположение, така че студентите, които вече са в професионално направление могат да продължат да работят, че поле, докато учат. А гама от бизнес програма акцентира, включително маркетинг, международен бизнес, финанси и управление на проекти, също са на разположение на тези, извършване на дейност обучение завършил ниво в Мексико.Мексиканските университети делят техните учебни години в семестъра или триместър. Училище започва в края на юли, а почти всеки университет получава три седмици разстояние по Коледа. Действителните датите на семестъра или триместър ще варират в зависимост от избрания университет. След завършването си с магистърска степен от престижен мексикански университет, студентите ще бъдат в готовност да заемат позиции по-високо ниво в бизнеса. Това са мениджъри и супервайзъри на тон той следващото поколение, а някои дори може да се окажат в положение, борещи се за собственик или главен изпълнителен директор на компанията. За тези, които владеят испански език, възможностите за изучаване на бизнес в Мексико са доста отлични.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  316
 • Дял на комуналните услуги

  19
 • Абонамент за интернет

  27
 • Местен транспорт

  19

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  4
 • Чаша местна бира

  2

Относно Мексико

Лице на САЩ на юг в Тексас, Мексико е втората най-гъсто населената страна в Латинска Америка и най-многолюдната страна, която говори испански. Той е един от най-голямата икономика в света 'S и е силен производител на сребро и петрол. Смятан от мнозина като новоиндустриализирани страни и нововъзникващите власт, Мексико има много да предложи на съвременния свят. В допълнение към своята икономическа мощ, Мексико е известен с богатата си история. Той разполага с 32 ЮНЕСКО световното културно наследство и е десетата най-посещаваната страна в света. Днес, хората се тълпят на Мексико, за да проучи древни руини и прекарват времето си на красивата плажна ивица на тази латиноамериканска държава. The пикантен, ароматен храната на страната е друга примамка за чуждестранни посетители.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза за временно пребиваване (Residente Temporal Estudiante)

Цена и валута

USD 30

Цената за издаване на студентска виза варира в зависимост от националността. Може да бъде между 17 и 30 щатски долара.

Кой може да кандидатства за виза?

Ако сте гражданин или постоянно пребиваващ в Шенгенското пространство, Обединеното кралство, САЩ, Канада или Япония, или ако имате валидна виза за някоя от тези страни, не се нуждаете от виза за Мексико, ако целта на вашето посещение е обучение и ако продължителността на престоя ви не надвишава 180 дни.

Студенти, които са от други страни или които ще посетят за период, по-дълъг от 180 дни, трябва да кандидатстват за студентска виза за Мексико.

Къде можете да направите заявлението?

Консулска служба

Трябва да кандидатствате лично за студентска виза за временно пребиваване в най-близката до мястото на пребиваване консулска служба.

Уебсайт:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Как да направите заявлението?

От кандидатите се изисква да кандидатстват за виза лично чрез предварително уговорена среща за интервю.

 1. Валиден задграничен паспорт с поне 6 месеца след завръщането.
 2. Оригинално писмо за приемане от училище/институция в Мексико.
 3. Оригинално писмо или сертификат, посочващ покриващите разходи на студента, включително пълната стипендия и в случай че ще отседне в приемно семейство, не забравяйте да приложите личната карта на водещия член на семейството. В случай, че стипендията или разходите не са включени, е задължително да се представят извлечения от сметката за последните 3 месеца.
 4. За непълнолетни - Удостоверение за раждане на ученика, надлежно апостилирано.
 5. От чуждестранните студенти се изисква да покажат доказателство за медицинска застраховка/застраховка срещу злополука с международно покритие.
 6. Необходима е и медицинска декларация, показваща добро здравословно състояние и посочваща, че кандидатът няма нито едно от заболяванията.
 7. Такса за обработка на виза.
 8. Попълнен формуляр за кандидатстване.
 9. Една цветна снимка, паспортен размер с непокрито лице.

След като кандидатите са влезли на мексиканска територия, те трябва в рамките на първите 30 календарни дни да подадат заявление до Националния институт по миграция за карта за пребиваване, която акредитира законния им престой в страната и им позволява да останат в Мексико.

Кога трябва да кандидатствате?

Мексиканска студентска виза може да бъде издадена средно за 2 дни и може да отнеме до 3 седмици, в зависимост от националността на кандидата. Трябва да кандидатствате доста по-рано.

Валидността на студентската виза е една година.

Време за обработка

2 Days

Възможности за работа

Студентите не могат да работят или да участват в каквато и да е платена дейност, докато са със студентска виза в Мексико.

Когато студентът е поканен от мексиканска компания/институция да извършва доходоносни дейности, мексиканската компания/институция трябва да поиска разрешение за работа в Националния институт по миграция в Мексико (www.inm.gob.mx).

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Имиграционните власти могат да решат да откажат искането за влизане в страната, ако кандидатът е обект на наказателно производство или е осъден за тежко престъпление.