Keystone logo
Мароко

Проучване MBA в Мароко 2024

Учете в Мароко

Мароко има четиринадесет големи държавни университети, както и специални училища и международни университети. Бизнес градуса обикновено се вземат по време на публичен университет или международен университет. Частни институции са също в Мароко. Една от причините студентите избират Мароко е заради огромния растеж на сектора на образованието за управление на бизнеса. Достъпността на програмата и възможността да учат в район с богата история и културно наследство всички те допринасят за този растеж. Един бизнес степен студент изисква четири години редовно обучение и магистърска степен "и изисква две години редовно обучение. Академичната година в Мароко има два семестъра. Семестър есен продължава от август до декември, и през пролетния семестър започва да тече от януари до май. Много училища също предлагат по-кратка лятна мандат.Обучение в Мароко предлага в полза на изучаване в арабска държава, която има доказана репутация за производство на отлични бизнес професионалисти. Завършилите с бизнеса степен от Мароко ще бъде на път да стане бизнес лидери в арабския свят. По-дълбоко разбиране на Арабската култура и хората от този регион ще помогнат с бизнес дейности в бъдеще. Тези, които се стремят към Masters на бизнес в Мароко ще бъде в по-добра позиция за ръководни роли и промоции, защото от тяхното пълно образование. Цената на следването в Мароко е една от ползите от тази област. Повечето студенти ще открият обучение да бъде сравнително достъпни цени. Разходите за обучение в частните университети ще варира в зависимост от университета и програмата за мача.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  171
 • Дял на комуналните услуги

  12
 • Абонамент за интернет

  31
 • Местен транспорт

  14

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  5
 • Чаша местна бира

  2

Относно Мароко

Мароко е една арабска държава, разположена в региона на Магреб от Северна Африка. Радвайки се на свободата, която не се среща често сред съседите си, тя отдавна е основен играч в историята на региона. Днес, на конституционна монархия се превръща в популярна туристическа дестинация, привличане над 10 милиона туристи годишно. Нейните древни градове и красив планински терен привлича хората към Мароко, за да изпитат "и култура и красотата страна за себе си. Казабланка, най-големия си град, е един от най-големите обръща за туристи, направени известни в класическите холивудски филми. Както Мароко продължава да расте като икономическа и политическа власт, много хора се обръщат вниманието си към своята университетска система като възможност за международно проучване.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

Таксите за студентска виза за Мароко варират в зависимост от националността на кандидата.

За граждани на САЩ таксите са следните:

 • Период на престой от 3 до 90 дни (едно влизане): $23,85
 • Период на престой от 3 до 90 дни (две влизания): $35,80

Кой може да кандидатства за виза?

Много националности могат да влизат в Мароко до 90 дни без виза.

Ако вашият курс на обучение е по-дълъг от 90 дни, ще трябва да получите студентска виза.

Къде можете да направите заявлението?

Мароканско посолство / Онлайн

Кандидатствайте за вашата студентска виза в най-близкото мароканско посолство във вашата страна. Може също да можете да изпратите заявлението онлайн.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Кандидатствайте за виза, след като сте получили писмо за прием в призната институция в Мароко.

Обикновено ще трябва да изпратите следната документация:

 • Надлежно попълнен и подписан формуляр за кандидатстване за виза
 • Оригинален паспорт (валиден над 6 месеца към датата на влизане)
 • Копие на оригиналния паспорт (страници 1-3)
 • Две цветни снимки паспортен формат с бял фон
 • Копие от писмото за прием или регистрацията на класа, издадено от училището в Мароко
 • Копие от самолетните билети или от потвърдената резервация
 • Удостоверение, че имате необходимата сума пари за поддръжка въз основа на продължителността на вашия курс.

Кога трябва да кандидатствате?

Сроковете за обработка на заявлението са от 2 до 15 работни дни.

Студентската виза за Мароко обикновено е валидна за период от 3 години.

Време за обработка

15 Days

Възможности за работа

Чуждите жители не могат да работят на работни места, които могат да бъдат заети от марокански гражданин. Притежателите на студентска виза обикновено нямат право да работят, докато учат в Мароко. Проверете във вашето посолство.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.

Моля, имайте предвид, че преди да може да бъде издадена виза, всички кандидати за студентска виза трябва да демонстрират силни социални и икономически връзки със страната си на пребиваване, които да налагат връщането им след временен учебен престой в Мароко.