Keystone logo
Китай

Проучване MBA в Китай 2024

Учете в Китай

Китай има няколко добре структурирани и проектирани бизнес училища. За тези, които търсят възможност да присъстват на всеки от тях, е важно да се помисли кое училище да присъства. Много от най-добрите китайски училища за бизнес се намира в Пекин, макар че съществуват и други възможности в цялата страна. Някои от най-големите бизнес училища в района включват "Guanghau училище и по мениджмънт, Cheung Kong Graduate School на бизнес, и училището Beijing International MBA. Участие бизнес училища в Китай Повечето студенти се записват в бакалавърска 'Пекинския университет специалности и първоначално и след това се премести в завършил училище, за да спечелиш по бизнес администрация. Опциите включват двугодишна краен международната степента, двойна степен (общ вариант в тази силно конкурентна област) и изпълнителен MBA, предназначена за лидерска позиция образование. Образованието може да отнеме между две и шест години, за да завърши. Въпреки това, някои една година програми са на разположение, както добре.Повечето програми предоставят широка гама от възможности. MBA степен в Китай често предлагат акцент върху области като маркетинг, международни бизнес науки, и икономика, макар и управление, човешки ресурси, и инженерство са също теми за проучване. Разходите за тези програми се различават значително от едно училище в следващия, но това обикновено е по-скъп за чуждестранни студенти. Какви са възможностите за чуждестранни студенти? Международните студенти често са приветствани в бизнес училища в Китай. Конкурс за тези позиции може да бъде много трудно да се получи. Важно е студентите да прилагат по отношение на бизнес училището те избират пряко. Ако предложението бъде прието, то тогава е необходимо да се подаде заявление за издаване на виза на студентите да учат в училището. Този процес може да отнеме три или повече месеца в някои случаи. Необходимо е да се прилага за училище възможно най-скоро, обикновено четири или повече месеца преди участието си, когато е възможно.Възможностите за студенти, които се записват и завършват магистърска степен в Китай варират в широки граници. Китай се разраства и процъфтява от гледна точка на нейната икономика и има позиции на разположение, включително и тези с големи компании с международни възможности.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  325
 • Дял на комуналните услуги

  17
 • Абонамент за интернет

  11
 • Местен транспорт

  26

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  5
 • Билет за кино

  6
 • Чаша местна бира

  0.9

Относно Китай

Китай предлага изобилие от възможности за чуждестранни студенти. Страната, която е дом на повече от 1,3 милиарда души, е един от най-важните икономически субекти. Китай също има уникална история и разнообразна култура. Без значение къде пътуват до територията на страната, можете "ще намерите възможност да учат за района " История на с. Въпреки, че страната е един от най-големия и като размер, и по население, има възможности тук за международни студенти, които са заинтересовани от предоставянето на нещо уникално за Общността.

Изисквания за виза

 • X1 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за повече от 6 месеца.
 • X2 Visa - издава се на тези, които отиват в Китай да учат за период по-малък от 6 месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (виза X1; виза X2)

Цена и валута

Таксата за кандидатстване за студентска виза варира в зависимост от вашата националност, броя на необходимите записи, държавата, в която кандидатствате, и дали искате експресна услуга. Таксите могат да бъдат около $30 до $150.

Кой може да кандидатства за виза?

Всеки чуждестранен студент, който възнамерява да учи в Китай, ще трябва да получи китайска студентска виза (X виза). Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Китай.

Къде можете да направите заявлението?

Китайско посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия

Можете да подадете формуляра за кандидатстване за виза в китайското посолство или консулство или в китайската дипломатическа мисия във вашата страна. В случай, че не можете да дойдете лично за подаването, можете да го изпратите чрез туристическа агенция или визова агенция за подаване от ваше име. Не забравяйте, че молбите, изпратени по пощата, не се приемат от повечето китайски посолства или консулства.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Можете да изтеглите формуляра за виза тук: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Попълнете внимателно и точно формуляра за кандидатстване за виза на вашия компютър. Вземете разпечатка на попълнения формуляр за кандидатстване и го подпишете. Не забравяйте, че разпечатката на формуляра за кандидатстване е от съществено значение, тъй като формуляри, написани на ръка, не са приемливи. Обърнете внимание, че промяна или корекция не са разрешени в отпечатания формуляр.

Следната документация трябва да бъде представена в китайското посолство или консулство:

 1. Оригинален паспорт с оставаща валидност от поне шест месеца и празни страници за виза, както и фотокопие на страницата с данни на паспорта и страницата със снимка, ако е отделна.
 2. Един попълнен формуляр за кандидатстване за виза с наскоро направена цветна паспортна снимка (с голо лице, анфас) на светъл фон.
 3. Доказателство за законен престой или статут на пребиваване (приложимо за тези, които не кандидатстват за виза в страната, на която са граждани)
 4. Оригинал и фотокопие на писмото за прием, издадено от училище или други организации в Китай.
 5. Оригинал и фотокопие на „Заявление за виза за обучение в Китай“ (формуляр JW201 или формуляр JW202).

След пристигане: Притежателите на виза X1 трябва да се регистрират в местното Бюро за обществена сигурност (PSB) в рамките на 30 дни след пристигането си в Китай и да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване в Китай от местното PSB. Притежателите на X2 трябва да останат в Китай в рамките на срока, посочен във визата, и не е необходимо те да кандидатстват за разрешение за временно пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Кандидатствайте за студентска виза поне няколко седмици преди планираната дата на пътуване, за да имате достатъчно време процедурата по кандидатстване да бъде завършена навреме, за да се присъедините към вашия курс. Нормалното време за обработка е 4 работни дни. Ако искате да вземете визата си по-рано, срещу допълнително заплащане се предлагат експресна услуга и бърза услуга.

Виза X1 обикновено се издава за многократно влизане с валидност до 5 години. Виза X2 обикновено се издава за едно влизане с валидност до 6 месеца.

Време за обработка

4 Days

Възможности за работа

Чуждестранните студенти имат право да работят на непълен работен ден в Китай. Университетът трябва да издаде Писмо за съгласие; наемащото звено/компания трябва да издаде Удостоверение; след това полицейският участък ще отбележи върху визата ви „Работа на непълно работно време; Задочно обучение“.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои важни неща, които не трябва да правите, когато кандидатствате за студентска виза за Китай:

 • Не се опитвайте да подадете формуляра за кандидатстване за студентска виза, като го изпратите по пощата, тъй като няма да бъде приет.
 • Не представяйте фалшиви документи за вашата студентска виза.
 • Не крийте и не представяйте погрешно факти в молбата си за виза.