Keystone logo
Кипър

Проучване MBA в Кипър 2024

Учете в Кипър

Получаването на бизнес степен в Кипър Според Кипър "сайт за висше образование, страната" система за висше образование и е силно повлияна от Европейското пространство за висше образование, както е определено от Болонския процес. Състоящ се от частни и държавни университети, Кипър "програми за висше образование са регламентирани от Министерството на висшето образование, което също създава специфика на учебни планове и разходи за обучение за обществени институции. Студентите могат да печелят "магистър S, лидер и докторски степени бакалавър бизнес специализирани в различни аспекти на бизнеса и финансовия сектор. Примери за степени, предлагани включват популярния майстор 'S по бизнес администрация, управление на човешките ресурси, управлението на туризма, финансовото управление / Инвестиции и маркетингова стратегия. Такси за обучение годишните разходи за обучение в държавните университети могат да варират от едно училище в друго.Стипендиите са на разположение на повечето държавни институции, както и следдипломна субсидии за студенти избират да работят като инструктор асистенти, лабораторни надзорници и преподаватели. Частни студентски такси могат да бъдат значително по-високи от общественото обучение университет така студенти обмислят частно училище да се консултирате с конкретното училище, в което те се интересуват за разходи за годишна програма степен. Защо Спечелете Business степен в Кипър? Студенти Business степен са гарантирани качествено образование в Кипър, в допълнение към престижа на спечелил международно признат бизнес степен. Кипър също предлага достъпни дневни разходи и разходи за обучение минимизират чрез наличието на стипендии, както и безплатна медицинска застраховка за всеки, който учи или работи в Кипър.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  567
 • Дял на комуналните услуги

  60
 • Абонамент за интернет

  34
 • Местен транспорт

  40

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  7
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  3

Относно Кипър

Кипър е островна държава, заобиколена от Източното Средиземноморие и намира северно от Египет, южно от Турция, на изток от Гърция и на запад от Турция. Бизнес студенти, които учат в Кипър ще открият, че северната част на Кипър, се нарича официално Турска република Северен Кипър. Поради тази дивизия, Кипър е установила турската и гръцката като нейните официални езици, с кипърския маронитска арабски и Армения като малцинствени езици. Подкрепа от една процъфтяваща туристическа индустрия, Кипър има висок, среден доход и все по-развита икономика, която се нарежда сред първите 20 по индекса на човешко развитие. Кипър се присъедини към ЕС през 2004 г. и в еврозоната през 2008 г. В резултат на това еврото е валутата, в Република Кипър, но не и в северната част на Кипър, където все още се използва турската лира.Поради огромния ръст на пазара на недвижими имоти Кипър "през ​​последните десет години, студенти печелят специализирани бизнес градуса ориентирани около инвестиране, разработване, продажба и покупка на имот в Кипър като цяло ще намерите на пазара на труда възприемчив и гъвкава в Кипър.

Изисквания за виза

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза

Цена и валута

EUR 40

Таксите за студентска виза варират и могат да бъдат около 40 EUR. Таксите може да подлежат на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Кандидатите, които са граждани на ЕС, могат да влязат в Кипър като посетители. При пристигането си в учебното заведение те трябва да подадат редица документи в приемната служба на учебното заведение – вижте „Как да кандидатствате?“.

Чуждестранните студенти от страни извън ЕС се нуждаят от студентска виза, преди да влязат в Кипър. Студентски визи се издават само на редовни международни студенти. Редовен студент е този, който взема минимум 12 кредита за семестър.

Къде можете да направите заявлението?

Посолство/Върховна комисия/Консулство на Република Кипър

Трябва да кандидатствате лично в посолството/върховната комисия/консулството на Република Кипър във вашата страна на пребиваване.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Студенти извън ЕС:

Ще трябва да предоставите следните документи, когато кандидатствате за студентска виза:

 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване.
 • Такса за кандидатстване от 15-30 кипърски лири (не се връща).
 • Четири (4) снимки с паспортен размер.
 • Заверени (заверени) копия на академичната квалификация на студента.
 • Доказателство за владеене на английски език (ако е възможно)
 • Фотокопие на техния паспорт. Паспортът трябва да е валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането на студента.

Приемната служба ще съобщи подробности за датите на интервюто и необходимите документи на кандидатите навреме за интервюто.

По време на интервюто за виза в посолството/Върховния комисар/Консулството на Република Кипър кандидатът трябва да представи:

 • Оригинални академични квалификации и техните заверени копия на английски език или в превод на английски език. \
 • Техен паспорт, валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането им в Кипър
 • Скорошен сертификат за добро поведение, издаден от полицията на страната на произход или пребиваване.
 • Скорошна финансова гаранция, издадена от студентския спонсор

Студентите трябва да се явят в учебното заведение на първия работен ден след пристигането си, за да се регистрират и да пристъпят към останалите формалности, необходими за издаване на разрешение за временно пребиваване.
Международните студенти трябва да се регистрират в клона за чужденци на областната полиция в рамките на седем дни от деня на пристигането си в Кипър.

Студенти от ЕС: При пристигането си в учебното заведение те трябва да представят в приемната служба на учебното заведение следното:

 • Напълно попълнен формуляр за кандидатстване.
 • Такса за кандидатстване от 15-30 кипърски лири (не се връща).
 • Четири (4) снимки с паспортен размер.
 • Заверени (заверени) копия на академичната квалификация на студента.
 • Доказателство за владеене на английски език (ако е възможно)
 • Фотокопие на техния паспорт. Паспортът трябва да е валиден най-малко една (1) година от датата на пристигането на студента.
 • Скорошен сертификат за добро поведение, издаден от полицията на страната на произход или пребиваване.

В допълнение към горното, кандидатите трябва да заплатят таксата за регистрация, семестриалните такси за обучение и да се регистрират за предмети. След това те трябва да кандидатстват в миграционния отдел за разрешение за временно пребиваване.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза поне 2-3 месеца преди планираното ви пристигане в Кипър.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашата учебна програма.

Време за обработка

3 Months

Възможности за работа

Обикновено чуждестранните студенти от страни извън ЕС нямат право да работят по време на обучението си в Кипър. Правителството на Република Кипър може да създаде изключения за курсове, при които могат да се издават разрешителни за работа, за да се позволи практическо обучение през летните ваканции.

Часове на седмица

0

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.

Моля, обърнете внимание: Студентската виза се издава за конкретна образователна институция. В случай, че чуждестранният студент реши да смени образователна институция, той трябва да получи ново разрешение за пребиваване.

Програми