Канада

Проучване MBA в Канада 2024

Учете в Канада

За студенти, които обмислят международна студентска за бизнеса, Канада предлага широка гама от възможности. Като цяло чуждестранните студенти, включили в бакалавърски програми в канадските висши учебни заведения, платени средно 14,000 CAN долара годишно. Тази цифра обаче се различава значително от едно училище в друго. Частните училища са склонни да струва значително повече. Международните студенти често са приветствани в повечето колежи и университети в Канада. Някои от най-големите бизнес училища в страната са разположени в Монреал, Ванкувър, Торонто, но и много други университети. Някои програми са на разположение на френски, на език, който присъства най-вече в областта на Квебек. Повечето от останалите програми се преподават на английски език. Какво е бизнес обучение като в Канада? Студентите с акредитирана образование на ниво колеж могат да бъдат в състояние да кандидатстват за програмата възпитаник да печелят по Бизнес администрация.Студентите, които не са направили това, често могат да се запишат в Канада 'бакалавърски бизнес програми и да работят за бакалавърска ' степен ите. Повечето бакалавърски програми отнеме четири години, за да завърши, с образование магистърска степен "и като се още две години. Някои програми могат да бъдат завършени по-бързо от тази и други може да отнеме повече време. Какви са възможностите за чуждестранни студенти? Международните студенти често могат да се записват във ВУЗ Канада 'S, като просто кандидатстване за програмите чрез желаното училище. Студентите са склонни да се запишат през пролетта да присъстват през есента, въпреки че в някои училища предлагат разнообразни схеми. Ако студентът е приет, той или тя може след това да се изисква за получаване на студентска виза, за да учат в страната. Възможностите за чуждестранни студенти, които са решили да останат в Канада могат да бъдат добри. Много от учениците могат да получат работни визи, ако са наети чрез стажове и работни програми.Има възможности в Канада в рамките на бизнес арена, въпреки че има значителна конкуренция от топ студенти.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  624
 • Дял на комуналните услуги

  47
 • Абонамент за интернет

  58
 • Местен транспорт

  67

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  10
 • Чаша местна бира

  5

Относно Канада

По много причини, чуждестранните студенти могат да обмислят записване в бизнес училище в Канада. Страната, разположена в Северна Америка, е модерен, западен страна с различни културни аспекти към него. Той е дом на 35 милиона души. Той е един от най-богатите страни в света, с доход на глава от населението високо на и високо рейтингов индекс за човешко развитие. Обучение в Канада може да даде на студентите с международен опит, който е богат на история и култура, както и в някои от най-модерните и съвременни бизнес студентите в света. Преди записване, студентите трябва да имат предвид няколко основни неща за възможности за бизнес обучение Канада 'S.

Изисквания за виза

За да учите в Канада повече от 6 месеца, трябва да получите канадско разрешение за обучение, което служи като канадска студентска виза за периода на вашия престой.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Разрешение за обучение в Канада

Цена и валута

CAD 150

Кой може да кандидатства за виза?

Повечето чужди граждани трябва да кандидатстват за разрешение за обучение. Разрешението за обучение, след като бъде издадено, позволява на чужд гражданин да учи в Канада в одобрен институт за продължителността на определения курс или програма. В някои случаи не ви е необходимо разрешение за обучение, за да отидете на училище в Канада:

 1. Ако курсът или програмата, която възнамерявате да изучавате, е с продължителност по-малка от 6 месеца.
 2. Ако сте член на семейството или персонал на чужд представител в Канада.
 3. Ако сте член на чужди въоръжени сили. Все пак ще ви трябва електронно разрешение за пътуване (eTA), за да летите до Канада.

Къде можете да направите заявлението?

Онлайн/хартиено приложение

Можете да кандидатствате за разрешение за обучение в Канада онлайн или чрез заявление на хартиен носител, което можете да получите от уебсайта на Citizenship and Immigration Canada (CIC).

Уебсайт:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Как да направите заявлението?

1. Първо трябва да получите стандартизирано писмо за приемане от признат доставчик на висше образование.

2. Следващият етап е да получите пакет за кандидатстване за канадска студентска виза или от уебсайта на CIC (http://www.cic.gc.ca), или като се свържете с местния визов офис или с канадското посолство или консулство във вашия дом държава.

3. За да получите своя пакет за кандидатстване, ще трябва да отговорите на няколко въпроса за себе си на уебсайта на CIC. Тези въпроси ще определят дали имате право да кандидатствате онлайн за разрешение за канадски студент и какви документи ще трябва да предоставите. Ако се установи, че отговаряте на условията, ще получите личен код за контролен списък, валиден за 60 дни, който ще ви е необходим, за да подадете своята кандидатура онлайн. Уверете се, че сте отпечатали страницата, съдържаща вашия код, за бъдещи справки. Страницата ще включва също ръководство за кандидатстване, приблизителна сума на таксата за обучение, списък с документи, които трябва да изпратите с вашата кандидатура, и насоки за следващите ви стъпки.

4. Когато сте готови да кандидатствате, създайте акаунт в MyCIC, където ще въведете личния си код за проверка. След това ще получите вашия личен списък с документи, който ви позволява да качвате и изпращате вашите документи до CIC.

5. След като сте подготвили документите и формуляра за кандидатстване и сте платили таксите си, можете да изпратите попълненото си заявление до CIC.

6. Някои кандидати може да трябва да се явят на интервю в местния визов офис.

7. Когато кандидатурата ви бъде одобрена, ще получите представящо писмо, докато на студенти от страни, които изискват електронно разрешение за пътуване (eTA) и/или виза за временно пребиваване, те ще бъдат издадени, ако е необходимо. eTA ще бъде свързан с вашия паспорт. Важно е да пътувате с паспорта, който сте използвали, когато сте кандидатствали за разрешение за обучение. eTA ще бъде валиден пет години или до изтичане на паспорта ви, което от двете настъпи първо.

8. Представете ги заедно с вашия паспорт, доказателство за вашите финанси и вашето писмо за приемане (и всички други документи, които сте били посъветвани да вземете) на Канадската агенция за гранични служби (CBSA) в Канада, която след това ще ви издаде канадския разрешение за обучение и ви позволява достъп до Канада. Необходимите документи за студентска виза в Канада включват:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване;
 • Оригинално писмо за приемане от университета;
 • Валиден паспорт/документ за пътуване, който също ви позволява да се върнете в родината си. Ако живеете в САЩ, това не е необходимо;
 • Две скорошни снимки в паспортен формат с указания за име и дата на раждане на гърба;
 • Доказателство за финансова подкрепа по време на вашето обучение, което представлява: такса за обучение + 833 CAD/месец (за всички провинции, с изключение на Квебек) или такса за обучение + 917 CAD/месец (Квебек);
 • Писмо с обяснение;
 • Ако възнамерявате да учите в Квебек, ще ви е необходим също Certificat d'acceptation du Québec, превод на английски и френски за вашия документ, декларация от преводача и заверено копие на оригиналните документи;
 • Доказателство, че сте платили таксата за разрешение за обучение (150 CAD).

Кога трябва да кандидатствате?

Времето за обработка варира. Зависи от вида на молбата, която подавате, и от това къде се обработва. Хартиените заявки обикновено отнемат около два пъти повече време от онлайн заявките. Винаги се препоръчва да проверявате времето за обработка много предварително: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

След като получите разрешение за обучение в Канада, можете да кандидатствате за подновяването му от Канада, ако решите да продължите обучението си.

Време за обработка

Възможности за работа

Можете да работите в или извън колежа до 20 часа по време на университетските семестри и на пълен работен ден по време на почивките като зимните или летните ваканции, без да е необходимо разрешително за работа. За да се класирате, трябва да имате валидно разрешение за обучение и да сте редовен студент. Ще ви е необходим също социалноосигурителен номер (SIN) от Service Canada, за да работите в Канада или да получавате обезщетения и услуги от правителствени програми. Разрешителното ви за обучение ще стане невалидно 90 дни след като сте завършили учебната си програма, така че ще трябва да получите разрешение за работа след дипломиране, ако искате да останете в Канада след следването си и да търсите работа. Това е валидно за три години.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Канадска студентска виза може да бъде отказана, ако визовият служител подозира, че целта на кандидата да отиде в Канада е била представена погрешно - ако курсът на обучение не е истинската причина, поради която лицето кандидатства. Още по-вероятно е доказателството за предоставените средства да е недостатъчно за очакваните разходи за обучение, храна, наем и т.н. или може да не е ясно адекватно за претендиран курс на обучение.