Keystone logo
Италия

Проучване MBA в Италия 2024

Учете в Италия

Получаването на бизнес степен в Италия Като член на Европейския съюз, Италия има система за висше образование, която следва стандартите на всички училища от ЕС и включва рамките на Болонския процес. Главно, състояща се на управляваната от държавата и държавните университети, система за висше образование Италия "и също така предлага полувисши училища за ученици, желаещи професионално, а не академично образование. След като получава магистърска степен "и в Италия, студентите могат да се запишат в Grandes Ecoles, или " Superior Graduate School ", който награди признати международни и национални титли като Diploma ди Perfezionamento на (докторска степен) или на Doctor Philosophiae (рН. D). Свободни места за притежателите на postdoctorate бизнес градуса обикновено включват работа за един университет като изследовател или инструктор.Програми бакалавърска степен с акцент върху бизнес и финанси обикновено завършват с ученици, завършващи на градивен курс, който включва проучване бизнес концепции и принципи научили в предишните курсове и интегрирането им в научноизследователска съдебна проучване за проекта. Дължина на програми и Учебни такси Такси за обучение варират между университетите. В зависимост от финансовото състояние на студент 'S, такси за обучение, може да бъде отменено или стипендия могат да бъдат предоставени. Бакалавър по бизнес може да отнеме около три или четири години, за да завърши. Колкото по-желателно магистърска степен по бизнес администрация (MBA) изисква една допълнителна година или две от курсова работа, преди степента се присъжда. Защо Проучване за бизнес степен в Италия? Като член на ЕС, Италия представя много жизнеспособни възможности за работа за бизнес специалности печелите градуса по международен бизнес, бизнес администрация и европейска икономика.В допълнение, процъфтяващата туристическа индустрия предлага изгодни предприемачески възможности за бизнес специалности, които искат да започнат свой собствен бизнес.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  408
 • Дял на комуналните услуги

  66
 • Абонамент за интернет

  28
 • Местен транспорт

  35

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  9
 • Чаша местна бира

  5

Относно Италия

Официално известен като Италианската република, Италия се намира в най-южната част на Европа и граничи с Австрия, Швейцария, Словения и Франция. Сардиния и Сицилия са две средиземноморски острови считат за част от Италианската република. Италия е дом на две суверенни държави - Ватикана и Сан Марино, са политически, известни като "анклави " на територията на страната на Италия. Един от световната 'S икономически най-развитите страни, Италия е голяма туристическа атракция сред други европейски страни и се радва на просперитет станало възможно благодарение на този вид индустрия. В допълнение към очарователния град Рим, Италия също привлича милиони посетители всяка година от предоставяне на достъп до такива исторически значими обекти като руините на Помпей, Колизеума в Рим, наклонената кула в Пиза и катакомби Сан Калисто.

Изисквания за виза

 1. Виза тип C: виза за краткосрочно пребиваване или виза за пътуване, валидна за едно или повече влизания и за период не по-дълъг от 90 дни.
 2. Виза тип D: Виза за дългосрочно пребиваване, валидна за повече от 90 дни.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза тип С; Виза тип D

Цена и валута

USD 70

Таксата за студентска виза за Италия обикновено е около 50-70 USD. Таксата може да подлежи на промяна.

Кой може да кандидатства за виза?

Студентите от ЕС/ЕИП могат да влязат в Италия с валиден паспорт или лична карта и имат право да завършат диплома в Италия без виза толкова дълго, колкото желаят. Тези студенти обаче трябва да се регистрират в Questura (полицейски участък) в рамките на 8 дни от пристигането си, за да получат разрешение за пребиваване.

Студентите извън ЕС трябва да получат студентска виза преди да влязат в Италия. За обучение за повече от 90 дни ще трябва да кандидатствате за карта за пребиваване (permesso di soggiorno) в местната пощенска служба в рамките на първите 8 дни от пристигането в Италия. Това заедно с вашата виза ще ви позволи да останете в Италия за периода на обучението ви. Има такса, свързана с картата за пребиваване.

Гражданите на някои страни извън ЕС не се нуждаят от виза за престой и обучение в Италия за период до 90 дни.

Можете да намерите общ преглед на тези държави тук: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Къде можете да направите заявлението?

италианско посолство или консулство

Трябва да кандидатствате за вашата студентска виза в италианското посолство или консулство във вашата страна. Ще трябва също да имате интервю в посолството или консулството.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

След като получите писмото за приемане или писмото за прием за планирания курс на обучение, можете да проверите дали отговаряте на изискванията за получаване на италианска студентска виза и след това да продължите с процедурата за кандидатстване за виза. Ще трябва да представите следната документация:

 • Формуляр за кандидатстване за входна виза; можете да го намерите на
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Актуална снимка с паспортен размер;
 • Документ за пътуване, валиден най-малко три месеца след визата;
 • Записване или предварително записване в университетски курс;
 • Доказателство, че имате настаняване в Италия;
 • Доказателство, че имате финансова подкрепа (най-малко € 448,07 на месец за учебната година, общо € 5824,91 на година);
 • Адекватно застрахователно покритие за лечение и хоспитализация;
 • Доказателство за наличие на финансови средства, необходими за репатриране;
 • Доказателство за адекватно владеене на италиански или английски език според езика на програмата;
 • Ако ученикът е непълнолетен, той трябва да има съгласие за експатриране, подписано от всеки от родителите или в тяхно отсъствие от законния настойник.

Кога трябва да кандидатствате?

Трябва да кандидатствате за италианска студентска виза поне три месеца преди планираното ви пристигане в Италия. Обработката на вашето заявление за виза може да отнеме между 1-3 седмици. Трябва да планирате интервюто си за виза около четири до шест седмици предварително.

Продължителността на студентската виза зависи от продължителността на вашия курс.

Време за обработка

3 Weeks

Възможности за работа

Ако сте от ЕС, имате право да работите в Италия без необходимост от разрешително за работа. Работното време не трябва да надвишава 20 часа седмично през семестъра. Можете да работите на пълен работен ден само през ваканциите между семестрите.

Чуждестранните студенти извън ЕС ще трябва да кандидатстват за разрешително за работа в местна имиграционна служба в Италия. Първо, трябва да имате подписан трудов договор и да покажете копие в имиграционната служба.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Вашата молба за виза може да бъде отхвърлена, ако не можете да представите доказателство за необходимите средства или ако предоставите неверни или непълни документи.