Keystone logo
Испания

Проучване MBA в Испания 2024

Учете в Испания

Испански ниво завършил бизнес градуса са предназначени за тези, които наскоро са завършили с бизнес обучение или които са работили в света на бизнеса за известно време и се търсят възможности за израстване в кариерата. Академичната година е разделена на два семестъра. Първите продължава от октомври до февруари, а втората обхваща периода от февруари до юни. Всеки университет ще варира в неговия конкретен график, но повечето се придържаме към тази основна схема. Испания използва система за публичен университет, който позволява на чуждестранни студенти да получат същите ниски цени за обучение на испански студенти. За обучение завършил ниво, цената ще зависи от броя кредити на програмата. Цената е между 960 и 1800 евро в зависимост от броя на кредитите, а това се определя от правителството. Студентите имат достъп до безплатно здравеопазване, докато учи в Испания, която е от полза на избора на страната за изследвания MBA.Дължината на програма MBA в Испания ще варира в зависимост от графика на студент 'S. Студентите, които могат да се обучават на пълно работно време може да завърши програмата за една година, но други, които трябва да бъдат на интервали своите проучвания, за да работят или да се насладите на културата на Испания може да отнеме две или повече години, за да завършат своята MBA степен. Независимо, след като степента е пълна, а MBA диплома от испански е отличен актив за тези, които търсят работа в бизнеса в целия испаноговоряща свят и голяма част от Европа. Тази степен отваря вратата към горните управленско ниво и на ръководни позиции. Тя е и ценен степен за предприемачите, които търсят предимство, тъй като те развиват собствен бизнес. След завършването си, студентите са често считат за промоции и увеличения на заплатите, както и тези, които в момента не работят, ще намерят по-добри перспективи за работа, защото на тяхната допълнително обучение.

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  416
 • Дял на комуналните услуги

  42
 • Абонамент за интернет

  33
 • Местен транспорт

  34

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  8
 • Билет за кино

  8
 • Чаша местна бира

  3

Относно Испания

Испания, която седи на Средиземно море на Иберийския полуостров, е един от Европа "и най-популярните туристически дестинации. Богатата история и жива култура на Испания е превърнала в легенда. И все пак това не е просто място за туристи да прекарват време в гледане на бикоборството и мързелуването на плажа. Испания също е лидер в разработването на възобновяеми енергийни източници и предлага на култура и космополитен начин на живот, който е обект на завист от голяма част от Европа. За страната образователна система 'S също е добре приет, и хора, които се готвят да учат бизнес ще откриете много възможности за чуждестранни студенти в големите градове на Испания.

Изисквания за виза

За студенти извън ЕС/ЕИП или Швейцария, които желаят да участват в студентски обмен, да извършват изследвания или обучение или да работят като неплатен стажант или доброволец в Испания за повече от три месеца.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Студентска виза (тип D)

Цена и валута

EUR 160

Цените за студентска виза за Испания са около 160 евро. Таксата за кандидатстване за виза подлежи на промяна по всяко време.

Кой може да кандидатства за виза?

Гражданите на ЕС/ЕИП или Швейцария не се нуждаят от студентска виза, независимо от продължителността на престоя им в Испания. Студентите от ЕС/ЕИП/Швейцария не се нуждаят от виза, за да живеят в Испания, но ще трябва да се регистрират при местните власти и да получат удостоверение за пребиваване.

Гражданите на всички други държави се нуждаят от студентска виза, ако планират да останат и да учат повече от 90 дни в Испания. Тази виза се издава на онези студенти, които вече са били приети за прием от признат образователен институт в Испания.

Къде можете да направите заявлението?

Испанско консулство или посолство

Можете да кандидатствате за учебна виза в испанското консулство или посолство във вашата страна.

Уебсайт:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Как да направите заявлението?

Преди да можете да кандидатствате за учебна виза, трябва да намерите курс или програма в официално призната институция в Испания. След това ще трябва да получите официално потвърждение от организацията, в което се посочва, че сте приети в курса или програмата, под формата на сертификат или писмо за приемане. След като получите това, можете да се свържете с испанското посолство или консулство във вашата страна и да кандидатствате за студентска виза.

Какво точно се изисква може да варира от консулство до консулство, но като цяло ще трябва да покажете паспорта си, както и следното:

 • подробности за обучението, обучението или изследванията, които ще правите в Испания, включително часовете за обучение на седмица (поне 20);
 • доказателство, че имате медицинска застраховка;
 • медицинско свидетелство, потвърждаващо, че нямате заболявания, които да изискват карантина;
 • доказателство, че имате средствата, които да ви издържат по време на престоя ви в Испания (напр. данни за стипендия, испанска банка, показваща достатъчно средства, или писмо от родители/настойници, поемащи пълна финансова отговорност);
 • информация за това къде ще живеете;
 • свидетелство за съдимост, издадено през последните пет години от съответните органи във вашата страна.

Ако оставате в Испания за повече от шест месеца, за да учите, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване в рамките на 30 дни след влизане в Испания. Кандидатствате за него в местната служба за чужденци (Oficina de Extranjeros) или полицейски участък. Картата е валидна за една година и можете да я подновявате всяка година в продължение на пет години, стига да продължите обучението си.

Кога трябва да кандидатствате?

Ще трябва да кандидатствате за вашата виза между два и три месеца преди да възнамерявате да пътувате до Испания, за да имате време за обработка на вашата молба.

По принцип студентска виза в Испания се издава за цялата продължителност на курса на обучение. Можете да подновите вашата студентска виза, за да удължите допълнително обучението си или да започнете нов курс на обучение в Испания. Не се опитвайте да подадете молбата си за студентска виза повече от четири месеца предварително или по-малко от 7 седмици преди датата на заминаване, в противен случай молбата няма да бъде приета.

Ако вашето обучение в Испания е за повече от шест месеца, трябва да кандидатствате за разрешение за студентско пребиваване, което продължава една година. Разрешението за студентско пребиваване трябва да се подновява всяка година.

Време за обработка

Възможности за работа

Разрешението за пребиваване в Испания ви дава право да работите на непълен работен ден или на временна позиция, стига да не използвате парите, които печелите, за да се издържате, докато сте в Испания. Имате право да работите до 20 часа седмично, докато учите, стига това да не пречи на ученето ви. Компанията, която ви наема, ще трябва да получи разрешително за работа за вас от Службата за чужденци. Вашият трудов договор не може да надвишава продължителността на визата за обучение.

Ако ще провеждате стаж като част от вашия курс, за който е предоставено разрешението ви за пребиваване, нямате нужда от разрешение за работа.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Ето някои от причините, поради които може да бъде отказана студентска виза за Испания:

 • Минали или настоящи престъпни действия
 • Недостатъчно обяснение за целта и обстоятелствата на планирания престой
 • Недостатъчни средства за съществуване
 • Невалидна туристическа застраховка
 • Липсва доказателство за настаняване
 • Неблагоприятна ситуация с шенгенска виза - неспазване на ограниченията за шенгенска виза (т.е. престой в Шенгенското пространство, неспазване на представения маршрут на пътуване – като се пропуска да остане предимно в основната страна на местоназначение в Шенгенското пространство и т.н.).