Германия

Най-добрите университети за MBA Програми в Германия 2023

Брой институции: 238
  • Ulm, Германия

  Университетът в Улм е основан през 1967 г. и оттогава продължава да се развива динамично. Атрактивен и ориентиран към бъдещето каталог на курсове, висококачествено академично образование, международно разнообразие, интердисциплинарност и авангардни иновативни изследвания се превърнаха в търговски марки.

  • Berlin, Германия

  FUBiS е интензивна академична програма на Freie Universität Berlin, чрез която студентите могат да печелят кредити, които могат да бъдат зачетени към техните степени в техните институции. FUBiS сесиите продължават от 3 до 6 седмици и се провеждат както през лятото, така и през зимата.

  • Heide, Германия

  Университетът за приложни науки на Западния бряг е един от най-младите държавни университети в Шлезвиг-Холщайн и, в допълнение към модерното оборудване, се фокусира предимно върху ориентирано към практиката преподаване и добър надзор. Общо около 1900 студенти са записани и се отдава стойност на индивидуалната учебна среда и работата в малки групи в отделните курсове. Местоположението в Хайде/Холщайн е идеално за вашите туристически проучвания, тъй като градът е близо до туристически горещи точки като Büsum, St. Peter-Ording, Sylt и Hamburg. Накратко: Вие изучавате къде се развива туризмът и се възползвате от силната работа в мрежа с многобройните (регионални) практически партньори от туристическата индустрия. Освен това в нашия университет е базиран Германският институт за изследване на туризма. Тъй като институтът провежда ориентирани към приложението изследвания, свързан е в национална мрежа и се радва на отлична репутация на практика, може да ви е по-лесно да започнете кариерата си. Чрез непрекъснат трансфер на знания от настоящи резултати от изследвания към преподаване, ние ви предлагаме ориентирана към бъдещето степен.

  • Hamburg, Германия

  Kühne Logistics University – Wissenschaftliche Hochschule für Logistik und Unternehmensführung (KLU) – е частен университет, разположен в HafenCity в Хамбург. KLU е един от малкото частни университети в Германия, които имат право да дават свои собствени докторски степени. Основните изследователски области на независимия, сертифициран от държавата университет са устойчивост, цифрова трансформация и създаване на стойност в областта на транспорта, глобалната логистика и управлението на веригата за доставки. 2020 KLU празнува своята 10-та годишнина под мотото „10 години наградено преподаване и изследвания“.

  • Eltville, Германия

  Като филиал на университета в Регенсбург, IRE|BS Real Estate Academy се ангажира с най-високо качество и е международен лидер в университетското и задочно обучение за специалисти по недвижими имоти. В продължение на повече от три десетилетия ние постоянно сме една крачка пред изискванията за квалификация за недвижими имоти.

  • Fulda, Германия

  Университетът предлага широка гама от академично и професионално образование с особен акцент върху „здраве, хранене и храна“. Многобройни научноизследователски и развойни проекти се предприемат с частни предприятия и индустрии. Университетът Фулда си сътрудничи с ок. 100 университета по света. Броят на международните програми нараства непрекъснато: бакалавър като „Международен бизнес и мениджмънт“, „Наука и инженерство“ или „Международни здравни науки“, както и магистърски програми като „Международен мениджмънт“, „Междукултурна комуникация и европейски изследвания“ , „Международен хранителен бизнес и потребителски изследвания“ или „Глобална разработка на софтуер“ се преподават частично или изцяло на английски език.

  • Potsdam, Германия

  Университетът за приложни науки за спорт и мениджмънт Потсдам - като институция с нестопанска цел на Бранденбургската държавна спортна асоциация (LSB) - разработи фокуса върху спорта и здравето като независим специфичен профил. По време на изпълнението се преминават граници в преподаването и научните изследвания, култивират се връзки с други предмети и се изграждат мрежи с практика. В хода на повишеното значение на спорта за обществото като цяло се появи разширено разбиране за спорта, което напр. Б. включва спортното движение в превантивен и терапевтичен контекст, както и управлението на организацията на компании от индустрията за спорт и упражнения. В резултат на тези развития спортната наука също е във фаза на катаклизъм.

  • Munich, Германия

  Добре дошли в HM Hochschule München University of Applied Sciences! Всяка година повече от 2500 международни студенти и изследователи се присъединяват към нашата талантлива академична общност в един от най-красивите, исторически и високотехнологични градове в Германия. Ние предлагаме възможно най-добрата подкрепа, за да ви помогнем да се почувствате като у дома си в Германия, в Мюнхен и в нашия университет.

  • Dortmund, Германия
  • Frankfurt, Германия
  • + 5 Още

  Международното училище по мениджмънт (ISM) се нарежда сред водещите частни бизнес училища в Германия. Основан през 1990 г., ISM има седем кампуса в Дортмунд, Франкфурт на Майн, Мюнхен, Хамбург, Кьолн, Щутгарт и Берлин и е дом на над 3850 студенти. Интернационалността, силната практическа ориентация и личната учебна атмосфера са също толкова част от историята на успеха на ISM, колкото и преподаването на професионални умения и интензивното обучение на меки умения. Това включва не само вълнуващи практически проекти, казуси и стажове, но и тясното взаимодействие с лектори от света на бизнеса. Тези фактори за успех са отразени във всички бакалавърски, магистърски и MBA програми на ISM.

  • Munich, Германия

  Мюнхенското училище за медицински изследвания (MMRS) е централна институция на медицинския факултет на LMU. Той е проектиран като обща структура, обхващаща всички докторски изследвания (редовни докторски дисертации и структурирани докторски програми) в областта на хуманната медицина, денталната медицина, човешката биология и науките за живота.

  • Berlin, Германия

  CODE е международна и приобщаваща среда за обучение, която привлича дигитални пионери от цял свят и им дава възможност да изживеят пълния си потенциал. Като общност, ние стимулираме трансформиращите иновации чрез насърчаване на креативността, критичното мислене, сътрудничеството и ученето, водено от любопитство.

  • Berlin, Германия

  Частният университет на Зигмунд Фройд (SFU) е частен университет, акредитиран съгласно австрийското законодателство от 2005 г. с клонове във Виена, Линц, Париж, Берлин, Милано и Любляна.

  • Berlin, Германия

  Catalyst е институт за обучение по творчески изкуства и технологии, базиран в необикновения Funkhaus в Берлин. Нашите курсове обхващат производство и изпълнение на електронна музика, аудио и музикално производство, звуково инженерство, филмова продукция, създаване на филми, визуални ефекти и актьорско майсторство. Те варират от 4-седмични летни курсове за начинаещи до курсове за бакалавърска и магистърска степен, валидирани от нашия университетски партньор в Обединеното кралство.

  • London, Великобритания
  • Berlin, Германия
  • + 1 Още

  MetFilm School е водещо училище за филми, телевизия и онлайн медии, предлагащо бакалавърски, следдипломни и кратки курсове в различни области на занаятите. Училището има кампуси в Лондон, Лийдс и Берлин.

  • Vallendar, Германия
  • Düsseldorf, Германия

  WHU – Училището по мениджмънт Ото Бейсхайм е № 1 немско бизнес училище за образователни програми. Акредитиран от EQUIS, AACSB и FIBAA, WHU предлага академични програми, както и образование за ръководители, следвайки четири основни ценности със смелост и ангажираност: общност, космополитност, предприемачество и високи постижения. Въпреки COVID-19, WHU е готов да расте и да планира напред.