Keystone logo
Германия

Проучване MBA в Германия 2024

Смяна на валута

Основни месечни разходи за живот

 • Отдаване под наем в общ апартамент

  507
 • Дял на комуналните услуги

  91
 • Абонамент за интернет

  43
 • Местен транспорт

  60

Примерни разходи за начина на живот

 • Комбо за бързо хранене

  9
 • Билет за кино

  12
 • Чаша местна бира

  4

Относно Германия

Германия е дом на повече от 80 милиона души, което я прави една от най-гъсто населените страни в Европейския съюз. Това е исторически лидер, културно важен град, и един със силно икономическо влияние върху региона. За тези, които искат да учат в Германия, бизнес проучвания са една от най-често избират варианта. Международните студенти често са приветствани и тук. Къде да уча бизнес в Германия? За тези студенти, които желаят да извършват бизнес степен в Германия, най-различни училища са на разположение. Бизнес училища предлагат програми, които са много подобни на тези открити в други европейски страни. Какъв тип Business степен е възможна? Учениците влизат бизнес проучване в Германия като Бакалавърския и работа за постигане бакалавър "е степен им. Много студенти отиват в професионални програми, вместо да защитават тяхната степен. Въпреки това, на MBA е достъпно. Процесът има тенденция да отнеме между две и четири години.Кандидатите за проучване са склонни да започнат през юли на годината, предхождаща. Разходите за записване в бизнес училище в Германия се различава от едно училище в друго. Разходите са склонни да бъдат конкурентоспособни в други училища в Европа. Повечето студенти ще бъдат записани в училище 9-10 месеца годишно. Какъв бизнес Специалности опции са достъпни за чуждестранни студенти? Международните студенти могат да се запишат в някоя от бизнес училищата, в очакване на одобрение на прилагането им от университета. Области в бизнеса включват управление, международни проучвания, икономика и бизнес право, макар и различни други опции са на разположение, както добре. Международните студенти ще трябва да се прилага по отношение на училището, като първа стъпка. След това, училището ще помогне на международната ученика да получи необходимата документация, за да бъде законно разрешена в страната. Този процес може да отнеме няколко месеца, поради което ранното му прилагане се насърчава.Какво се случва, след като завършва Международния студентски? Германия е една разрастваща се страна. Като световна сила и важен икономически и финансов сектор в Европейския съюз, е много възможно за студенти, завършили МВА училища в Германия, за да си намерят работа там. Конкурс за добре квалифицирани, успешни завършващи ученици от училищата немски 'S има тенденция да бъде висока. За тези, които искат да се запишат като международен студент, възможностите тук са многобройни и често добре си струва инвестиция за тези, които са страстни за Германия.

Изисквания за виза

 1. Виза за езикови курсове (Виза за езиково обучение) – идеалният вариант за тези, които искат да научат немски език в Германия.
 2. Кандидатстудентска виза (Visum Zur Studienbewerbung) – ако искате да учите в Германия, но все още се опитвате да намерите правилната програма или все още не сте получили писмото за потвърждение от вашия университет.
 3. Студентска виза (Visum Zu Studienzwecken) – ако вече сте приети в немски университет.

Какъв тип Visa се нуждаете?

Име на виза

Виза за езиков курс; Виза за студент; Студентска виза

Цена и валута

EUR 60

Трябва да очаквате да платите €60 (~US$74) за вашата студентска виза за Германия.

Кой може да кандидатства за виза?

За граждани от ЕС или от Исландия, Норвегия, Швейцария или Лихтенщайн е необходимо само да имат лична карта, за да влязат в Германия. Не е необходимо да имате виза.

Граждани от Австралия, Израел, Япония, Канада, Нова Зеландия, Южна Корея и САЩ могат да кандидатстват за виза дори след като са пристигнали в Германия.

За граждани от други страни е необходимо да кандидатстват за виза преди да дойдат в Германия.

Ако останете по-малко от 90 дни в Германия, има още повече разпоредби. Граждани от определени страни могат да влизат в Германия за това време без виза. Това са Венецуела, Ватикана, Уругвай, Сингапур, Сейшелските острови, Парагвай, Панама, Никарагуа, Мексико, Мавриций, Малайзия, Макао, Хърватия, Гватемала, Ел Салвадор, Коста Рика, Чили, Бруней, Бразилия, Боливия, Бермудите, Барбадос, Бахамите и Аржентина.

Посетете уебсайта на Германското федерално външно министерство за най-новите визови изисквания за всички държави: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Къде можете да направите заявлението?

Германско посолство или консулство

Ще трябва да кандидатствате за виза от германското посолство или консулство във вашата страна.

Уебсайт:

Как да направите заявлението?

Първо, трябва да си уговорите час за интервю за виза. В деня на интервюто трябва да предложите документите си за кандидатстване за виза.

Документите, от които обикновено се нуждаете, са:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване
 • Валиден паспорт
 • Две снимки
 • Писмо, показващо, че сте приети в немски университет
 • Препис от академична справка
 • Сертификат за владеене на немски език или доказателство, че възнамерявате да посещавате езиков курс в Германия (ако учите на немски език)
 • Доказателство, че разполагате с достатъчно средства, за да се издържате, докато живеете в Германия (€8700 на година, което е приблизително ~US$9390)
 • Удостоверение, че сте закупили здравна застраховка
 • Декларация за автентичност на представените документи

В зависимост от посолството може да се наложи да представите доказателство, че нямате криминално досие.

Всеки трябва да се регистрира в местните регистрационни органи (Einwohnermeldeamt) през първата седмица след пристигането си в Германия. Ще трябва да вземете своя паспорт/лична карта (и виза, ако е необходимо), доказателство за вашия адрес в Германия (напр. договор за наем от вашия наемодател) и евентуално сертификата за регистрация от вашия курс. Ще получите потвърждение за регистрация.

Кога трябва да кандидатствате?

Разглеждането на молбата за виза обикновено отнема около 6 до 8 седмици за езиков курс. Въпреки това, ако езиковият курс е по-дълъг от три месеца, времето, необходимо за обработка на заявлението, може да се удължи до 8 до 10 седмици. А по време на пиковия сезон на пътуване заявления могат да се изпращат в периода на изчакване. По този начин студентите, които се нуждаят от студентска виза за Германия, трябва да подадат молбите си доста по-рано преди началото на курса. Трябва да кандидатствате възможно най-скоро и поне три месеца преди преместването ви в страната.

Учебните визи са валидни само за продължителността на курса или програмата. Разрешенията за пребиваване обикновено се издават за една година, но могат да бъдат удължени.

Време за обработка

8 Weeks

Възможности за работа

Гражданите на страните от ЕС/ЕИП и Швейцария могат да работят свободно в Германия, но за не повече от 20 часа седмично през учебния срок.

Гражданите на ЕС/ЕИП/Швейцария (сега включително хървати от юли 2015 г.) имат право да работят до 120 пълни или 240 половин дни годишно (включително доброволна работа) без разрешителни. Можете да работите повече часове, ако сте наети в университета като студент или асистент; за други видове заетост ще ви трябва разрешение от Agentur für Arbeit (Федералната агенция по заетостта) и Службата за чужденци, за да надхвърлите лимита от 120/240. Studienkolleg и студентите по езици се нуждаят от разрешение от тези власти, за да поемат каквато и да е работа. Студентите не могат да бъдат на свободна практика или самостоятелно заети лица.

Часове на седмица

20

Защо имате нужда от този вид виза?

Това са основните причини, поради които молбата ви за немска студентска виза може да бъде отхвърлена:

 • Лошо финансово състояние
 • Лош академичен профил
 • Липса на подготовка за вашето интервю
 • Недостатъчно езиково ниво (немски или английски)
 • Несъответствие с вашия избор на учебна програма